Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Extract - dvd recensie

Extract - dvd recensie

Na Office Space en Beavis and Butt-head do America is er een nieuwe komedie verschenen van regisseur Mike Judge. Maak je borst maar nat voor een flinke portie foute humor over alles wat met Amerika te maken heeft...of niet?

Extract
We beginnen met Joel (Jason Bateman), eigenaar van de Extract-fabriek. Het leven gaat hem voor de wind. Zijn fabriek loopt goed. Toegegeven, er werken de vreemdste figuren, maar dat maakt het alleen maar grappig toch? Joel heeft ook nog een mooie vrouw...maar als de joggingbroek aangaat valt er in bed niets meer te beleven. Wat dus altijd het geval is. Grappig.

extract_2

Dan  is er ook nog sexy love-interest/dievegge/werkneemster Hannah, gespeeld door de getalenteerde Mila Kunis. Zij duikt af en toe op, haar beweegredenen zijn redelijk duidelijk, maar voordat er serieus op haar rol wordt ingegaan, is ze alweer verdwenen. En om dit korte extract van het plot af te sluiten wil ik jullie niet de belachelijkste rol van Ben Affleck onthouden. Hij neemt de rol van Dean, de vriend van Joel op zijn rekening. Let wel; de baarddragende, langharige, drugsdealende vriend.

Zooitje ongeregeld
Hierboven staan al een aantal bekende acteurs genoemd die deze film sieren. Jason Bateman (Juno, The Break-Up), Mila Kunis (That's 70's Show, Family Guy) en J.K. Simmons (Spider-Man) zijn allemaal acteurs die bekend staan om hun komisch talent en uitstekende acteerprestaties. Over Ben Affleck zijn de meningen verdeeld, maar op komisch talent hebben we hem eigenlijk nog nooit kunnen betrappen, en dat gebeurt in deze film dan ook niet. Het vreemde is dat, zelfs met een sterke cast, de film niet echt van de grond komt. De acteurs lummelen een beetje aan en weten niet goed wat te doen met de karakters die hen gegeven zijn.

Nieuwe humor
Met de regisseur van Beavis and Butt-head do America aan het roer valt het te verwachten dat er ietwat foute humor in Extract terug te vinden is. Dit is ook het geval, maar op sommige momenten gaat de film van vrij lomp naar tandenknarsend naïef. Dit zorgt ervoor dat karakters niet goed uit de verf komen en ongeloofwaardig blijven. De humor in Extract wijkt af dan die van de gemiddelde komedie. Dit is meestal een goed teken, en na bijvoorbeeld Kick Ass en Inglorious Bastards zijn filmkijkers tegenwoordig wel gewend aan een portie ongepaste zwarte humor. Toch komen de grappen in Extract niet helemaal goed uit de verf en blijven het ongepaste opmerkingen, zonder glimlach.

Extra's
Deze dvd bevat slechts enkele trailers.

extract_1

Conclusie
Extract is een film die is volgepropt met Amerikaanse grappen die in Nederland vaak niet goed tot hun recht komen. Maakt dat het een minder leuke film om te kijken? Op zich niet, maar een hoop andere dingen doen dit wel. Extract springt regelmatig van de hak op de tak en doet dit in combinatie met genre-wisseling. Vaak lijkt het een komedie, maar af en toe een drama, een klein beetje thriller, of eigenlijk niets van dit alles. Mocht je hier geen bezwaar tegen hebben, en een zwak hebben voor Beavis en Butt-head, dan is dit misschien ook nog niet zo erg.

Het punt waar de film echt de plank misslaat is de casting. Wat hier vreemd aan is, is dat de acteurs allemaal leuk zijn. Ze weten alleen duidelijk niet wat ze met deze film aanmoeten, en het misbruiken van goede acteurs op deze manier is zonde. Met uitzondering van Ben Affleck, die wèl zijn best doet als rare snuiter en hier toch ook niet in slaagt. Maar om heel eerlijk te zijn; zelfs dat is eigenlijk niet eens grappig.

Film: gelestergelesterhalfstergrijsstergrijsster
Extra's: halfstergrijsstergrijsstergrijsstergrijsster

Titel: Extract extract_hoesje
BOL_bestelnu
Genre: Komedie, Romantiek
Regie: Mike Judge
Cast: Ben Affleck, Justin Bateman, Mila Kunis, e.a.
Te koop: 21 september 2010
Trailer: -

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

UITGELICHT

 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap