Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Legion - dvd recensie

Legion - dvd recensie

Legion werd in Amerika groots aangekondigd, maar wist niet het succes te worden waar op gehoopt werd. Vervolgens sloeg de film de Nederlandse bioscopen over om direct op dvd te verschijnen. Nu is het natuurlijk de vraag of Legion toch het aanzien waard is.

Legion verhaalt over de engel Gabriel (Paul Bettany) die op aarde neerstrijkt en zich bij de mensen voegt. God heeft het namelijk helemaal met ons gehad en begint een Apocalyps. Dit doet hij door wat mensen op aarde in een soort moordlustige zombies te veranderen die andere mensen dan weer aanvallen waardoor deze dan ook zombies worden. Gabriel belandt in één of ander wegrestaurant midden in de woestijn en komt daar een handjevol mensen tegen waarmee hij de strijd aanbindt tegen de zombies.

legion_1

Klinkt als een uitermate briljant verhaal, maar dat is het niet. Het verhaal van Legion lijkt namelijk uit twee aparte delen te bestaan, die slordig aan elkaar zijn genaaid. Het eerste verhaal gaat over een groepje mensen dat vastzit in een wegrestaurant en belaagd wordt door zombies. Het tweede verhaal gaat over het vergaan van de aarde en de confrontatie tussen de engelen Gabriel en Michael. De twee verhalen kennen nauwelijks raakvlakken (op de personages van Gabriel en Michael na), maar de kijker moet het wel logisch vinden dat beide verhalen door elkaar heen lopen. Het geheel is volstrekt onlogisch, waardoor je eigenlijk na een half uur al de neiging hebt om de film uit te zetten.

Wat is er dan wel goed aan Legion? Niet zo heel veel. De dialogen zijn matig geschreven, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, het verhaal slaat nergens op en ook de speciale effecten zijn nu niet overdreven mooi. Nee, Legion doet eigenlijk bijzonder weinig goed en uiteraard is dit ook weer zo’n film die gelukkig maar krap anderhalf uur duurt. Na het zien ervan begrijp ik helemaal waarom dit vehikel niet in de Nederlandse bioscopen is verschenen.

Extra’s
Gelukkig valt er hier wel het één en ander te ontdekken. Zo zijn er een aantal making of-segmenten te bekijken die vooral de nadruk leggen op de special effects die gebruikt zijn in de film. Haarfijn wordt uitgelegd hoe bepaalde visuele effecten opgebouwd worden en hoe de benauwende sfeer zo uit de computers komt rollen. In principe best interessant, alleen zijn er meerdere schijfjes die hetzelfde laten zien maar beter bronmateriaal kennen. Zelf had ik graag iets meer achtergrondinformatie terug gezien op de disc over het hoe en wat achter de film. Ik had graag de regisseur willen horen over het script en waarom hij bepaalde desastreuze keuzes heeft gemaakt, maar daar zal ik jammer genoeg nooit achter komen.

legion_2

Conclusie
Legion is een film die je beter kunt laten liggen. Het belabberde verhaal zorgt ervoor dat je de film op geen enkel moment serieus neemt en dat je er eigenlijk nooit in komt. Nee, Legion is een wanproduct en het zou zonde zijn om er nog meer aandacht en geld aan te besteden dan nodig is.

Film:
gelestergelestergrijsstergrijsstergrijsster
Extra's: gelestergelesterhalfstergrijsstergrijsster

Titel: Legion legion_hoesje
BOL_bestelnu
Genre: Actie, Thriller
Regie: Scott Charles Stewart
Cast: Paul Bettany, Tyrese Gibson, Lucas Black, e.a.
Te koop: 22 september 2010
Trailer: -

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

UITGELICHT

 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap