Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Summer's Blood - dvd recensie

Summer's Blood - dvd recensie

Summer is op zoek naar haar vader, maar of ze die ook zal vinden...

Als Summer te horen krijgt dat haar biologische vader nog leeft, besluit ze om die te gaan zoeken. Ze gaat daarvoor op weg naar het kleine dorpje Massey op het platteland. Summer is een beetje rebels en probeert de spullen die ze behoort te kopen, uit een winkel te stelen, onder het alziend oog van de sheriff. Ze wordt in haar vlucht geholpen door de, eveneens rebelse, klusjesman Tom die de sheriff de verkeerde kant op stuurt en Summer vervolgens meeneemt.

summers_blood_1

Hoewel Summer eerste wat protesteert besluit ze toch mee te gaan met deze Tom, zodat ze uit de buurt van de sheriff kan raken. Tom vertelt haar dat hij ook wel eens een aanvaring heeft gehad met de wetsdienaar en dat hij sindsdien een hekel aan hem heeft. Summer gaat met Tom mee naar huis, en daar blijkt al snel dat deze zo vriendelijk lijkende Tom, er toch wel een hele morbide hobby op na houdt. In de kelder van zijn huis, heeft Tom namelijk een tuin, en Summer, moet daar de volgende toevoeging voor worden.

Cast & Crew
Summer's Blood is geregisseerd door Lee Demarbre, een Canadees die we toch niet bepaald bekend kunnen noemen. Onder zijn meest bekende titels staan namen als Jesus Christ Vampire Hunter en Harry Knuckles. Zegt het je niks? Daar hoef je je zeker niet voor te schamen. Onder de cast vinden we wat bekendere namen. Ashley Greene bijvoorbeeld, onze hoofdrolspeelster Summer, kennen we uit Twilight, en Stephen McHattie, die Tom's vader gestalte geeft, is een naam die velen zullen kennen uit Star Trek: Deep Space Nine, waar hij de Romulan Senator Vreenak speelde. De lijst van titels waar deze man in speelde is behoorlijk lang, dus de kans dat je hem ergens bent tegen gekomen is groot. Ook de staat van dienst van Barbara Niven, die Tom's moeder speelt, is best lang, maar echt doorgebroken is deze dame nooit. Mede-hoofdrolspeler Peter Mooney, die de vreemde Tom speelt, is bepaald geen bekende naam, en zal met deze rol ook zijn doorbraak niet maken.

Ashley Greene speelt een redelijk goede Summer, haar personage is best geloofwaardig, al maakt ze soms keuzes waar je je behoorlijk van achter je oren zult krabben. Beste rol is toch verreweg die van Stephen McHattie, die echt een creepy vader neer zet. Feit is echter dat de meeste castleden een vrij vlakke rol spelen, waardoor je als kijker bepaald geen band zult krijgen met deze mensen. Het verhaal heeft ook maar weinig om het lijf en regisseur Demarbre zal het ongetwijfeld hebben geprobeerd, maar kan er maar weinig van maken. Wat overblijft is een tamme, doorsnee thriller/horrorfilm, die we wel beter hebben gezien.

Extra's
Deze dvd bevat slechts enkele trailers. De vraag is of het erg is bij deze film.

summers_blood_2

Conclusie
Summer's Blood is een zoveelste toevoeging aan het toch al redelijk verzadigde genre van thriller/horrorfilms. Het verhaal is flinterdun, zoals wel vaker, en de uitwerking is ook niet echt goed te noemen. Hoewel Ashley Greene en Stephen McHattie de film nog net overeind weten te houden, is er met deze film weinig nieuws te beleven. Leuk om een keer te hebben gekeken als je toch niets anders te doen had.

Film: gelestergelesterhalfstergrijsstergrijsster
Extra's: halfstergrijsstergrijsstergrijsstergrijsster

Titel: Summer's Blood summers_blood_hoesje
BOL_bestelnu
Genre: Thriller, Horror
Regie: Lee Demarbre
Cast: Ashley Green, Peter Mooney, Barbara Niven, e.a.
Te koop: 21 september 2010
Trailer: -

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

UITGELICHT

 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk