Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Tooth Fairy - dvd recensie

Tooth Fairy - dvd recensie

The Rock als een tutu-dragende tandenfee; flauw, maar ach, dit kan best leuk worden.

De hoes van de dvd zegt eigenlijk al genoeg over het soort film dat we voorgeschoteld gaan krijgen. Dit in combinatie met mijn beschrijving hierboven geeft aan dat het hier om een flauwe komedie gaat. Nu niet meteen denken 'bah', want een flauwe komedie op zijn tijd is helemaal niet erg, maar dan moet hij wel enigszins grappig zijn.

Tandenfee 1
In tegenstelling tot wat de titel zou vermoeden begint het verhaal niet in een wereld vol vrolijke gevleugelde tandenfeeën. Nee, het begint allemaal op een ijsbaan waar brute ijshockey gespeeld wordt. Om de een of ander reden wordt Derek Thompson (the Rock) altijd ingezet wanneer er straftijd nodig is en zijn 'ding' is het uit iemands mond slaan van een tand, vandaar de naam Toothfairy (tandenfee).

Echter, de carrière van onze hoofdpersoon is een beetje in het slop geraakt en hij is zijn geloof in de wereld en mensen verloren, zo ook het geloof in de tandenfee. Vandaar dat als zijn stiefdochter-to-be een tand onder haar kussen legt, hij het geld -dat hij er by the way zelf heeft neer gelegd- stiekem gebruikt om mee te gokken en als uitleg aan de kleine meid geeft dat de tandenfee niet bestaat, hij een oproep vanuit feeënland krijgt.

Tandenfee 2
Vanaf dit moment neemt de film een nogal absurde wending. Blijkbaar bestaan tandenfeeën wel en die zijn er niet zo blij mee als je het tegendeel beweert.  De wereld van de tandenfeeën is precies zoals je die in je hoofd voorstelt: suikerspin-achtige kleuren, pastellen wolkjes, balletpakjes en veel, heel veel opgeplakte vleugels. De film slaat met deze zoete inval ook een weg in waarin het duidelijk wordt dat er geen ongepaste grappen over tutu's en vleugels worden gemaakt. Het wordt duidelijk dat deze film voor de kleine kindjes onder ons is.

Acteren en effecten
Opvallend hoofdpersoon is Dwayne Johnson als Derek Thompson. Hij probeert grappig te zijn, maar vaak komt dit nep over. Ook andere namen, die toch zeker rotten in het vak genoemd kunnen worden (Julie Andrews(!), Ashley Judd), leveren hier niet het beste staaltje werk af.

Wat nog leuk had kunnen zijn was de wereld vol elfen, maar helaas krijg je hier het gevoel dat het budget op was zodat we te maken krijgen met opgeplakte vleugels en wat geinig knutselwerk. Zelfs kinderen kijken hier tegenwoordig doorheen.

Extra’s
Deze dvd bevat een viertal aan extra's.

Tooth Fairy Training Centrum
Bij deze extra is sterk te merken dat de doelgroep voor deze film jonge kinderen zijn. Een stel kinderen wordt door een elfje uitgelegd hoe ze hun vleugels (armen) kunnen trainen en hoe ze goed in beweging kunnen blijven om een goede tandenfee te worden.

Fairyoke
In de film wordt hier al een grapje over gemaakt, en dan klinkt het nog wel aardig. Echter, drie minuten lang te moeten kijken naar Dwayne Johnson (The Rock), die een liedje verkracht, is niet mijn idee van goed bestede tijd.

Bloopers
Bloopers zijn altijd leuk, want het is immers grappig om te zien dat mensen dingen verkeerd doen. Geldt hier helaas niet. Zelfs de bloopers brengen geen glimlach op je gezicht.

 

Verwijderde scènes
Deze extra bevat een aantal deleted scenes, waarvan er enkele nog niet half zo slecht zijn, maar niet in de film terecht zijn gekomen.

Conclusie
In tegenstelling tot de verwachting van deze film, is Toothfairy geen leuke film voor volwassenen. Het richt zich echt op jonge kinderen en blijft op alle momenten braaf. Daardoor zijn de grappen flauw. Er worden zelfs geen slimme woordgrappen voor v0lwassenen toegevoegd. Nu is Dwayne Johnson niet bekend om zijn acteertalent, maar straalt hij meestal wel in zijn films. Dit is in Toothfairy niet het geval en ook de andere hoofdrolspelers leveren een ongeïnspireerd stukje werk af.

Voor de àllerkleinsten is deze film nog te behappen, maar anders kun je hem beter links laten liggen. Zelfs de extra's veranderen hier niets aan.

stukje Dwayne Johnson Picture

Dwayne JohnsonDe

Film: gelestergelesterhalfstergrijsstergrijsster
Extra's: gelestergelestergrijsstergrijsstergrijsster

Titel: Tooth Fairy
BOL_bestelnu
Genre: Familie, Komedie, Fantasie
Regie: Michael Lembeck
Cast: Dwayne Johnson, Ashley Judd, Julie Andrews, e.a.
Te koop: 1 september 2010
Trailer: -

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...