Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Nieuws » Nieuwsberichten
De bioscooppremières van 27 januari

De bioscooppremières van 27 januari

Welke film gaat het dit weekend worden? Zin in aktie op het grote scherm of toch liever intieme arthouse? MovieSense geeft het complete overzicht van alle bioscooppremières van deze week.

In deze vierde premièreweek van 2011 'maar' vijf premières, na de stortvloed aan nieuwe films de afgelopen weken. Daarnaast is er voor de filmliefhebbers natuurlijk nog het International Film Festival Rotterdam dat 27 januari losbarst.

Vanaf deze week in de bioscoop de nieuwe film van de jongen Canadese regisseur Xavier Dolan (ook op het IFFR te zien), een re-issue van een John Huston-klassieker uit 1951 met Humphrey Bogart en Katharine Hepburn, een remake van een bijna dertig jaar oude computerfilm, de derde Arthur-film van Luc Besson en de verfilming van Sonny Boy.

Wat ga je de komende week zien? Een nieuwe film, ééntje die je nog in moet halen of dompel je jezelf helemaal onder in het IFFR-bad?

Titel: Tron: Legacy (ook in 3D)
Regie: Joseph Kosinski
Genre: Science-fiction
Cast: Jeff Bridges, Garrett Hedlund, Olivia Wilde
Land: Verenigde Staten
Lengte: 120 min.
Plot: Sam Flynn (Garrett Hedlund), de 27 jaar oude rebelse zoon van Kevin Flynn (Jeff Bridges) doet onderzoek naar de verdwijning van zijn vader, ooit bekend als ’s werelds vooraanstaande gameontwikkelaar. Tijdens zijn zoektocht leidt een vreemd signaal, afkomstig van zijn vader, hem naar Flynns Arcade waar hij in de digitale wereld van Tron wordt getrokken. Dezelfde wereld waar zijn vader al 20 jaar blijkt te leven. Samen met Kevins vertrouweling Quorra (Olivia Wilde) komen vader en zoon in een levensgevaarlijk gevecht terecht met een meedogenloze vijand. Zij moeten zien te ontsnappen uit een uitbundige visuele cyberwereld met nog nooit eerder uitgevonden voertuigen, wapens en landschappen. Een wereld die niet alleen heel geavanceerd blijkt te zijn, maar ook heel gevaarlijk. Klik hier voor de recensie. Klik hier voor de trailer.
En klik hier voor een video-interview met de cast en crew.
Titel: Sonny Boy
Regie: Maria Peters
Genre: Drama
Cast: Ricky Koole, Sergio Hasselbaink, Rika Lans
Land: Nederland
Lengte: 132 min.
Plot: In de twintiger jaren ontmoet de jonge, uit Suriname afkomstige, Waldemar Nods in Nederland de oudere Rika van der Lans en ze worden verliefd. De tegenstellingen zouden bijna niet groter kunnen zijn: Waldemar zwart, Rika wit, 17 jaar leeftijdsverschil en bovendien is Rika al moeder van vier kinderen. Maar ze houden van elkaar en dan blijkt Rika zwanger te zijn. Rika en Waldemar kiezen voor elkaar ondanks de hoge prijs die ze daarvoor moeten betalen. Ze krijgen een zoon, Waldy, hun eigen Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en wagen Waldemar en Rika hun leven om onderduikers te redden. Dat gaat echter niet zonder ingrijpende consequenties. Klik hier voor de trailer.
Titel: Les Amours Imaginaires
Regie: Xavier Dolan
Genre: Drama
Cast: Xavier Dolan, Niels Schneider, Monia Chokri
Land: Canada
Lengte: 95 min.
Plot: Francis (Xavier Dolan) en Marie (Monia Chokri) ontmoeten Nicolas (Niels Schneider) op een feestje en worden allebei op slag verliefd op de blonde adonis. Beiden raken innig bevriend met hem. Bij elke ontmoeting, elke gebeurtenis, de kleinste aanraking of blik raken én Francis én Marie dieper en dieper geobsedeerd door hem. Al snel ontstaat er een liefdesduel met als inzet de liefde van Niels. De eens zo onverwoestbaar lijkende vriendschap tussen Francis en Marie staat op het spel.
Titel: Arthur 3: De Strijd Tussen De Twee Werelden (NL)
Regie: Luc Besson
Genre: Familiefilm, animatie
Cast (NL): Boyan van der Heijden, Kim-Lian van der Meij, Hetty Heyting
Land: Frankrijk
Lengte: 100 min.
Plot: Arthur is goed bevriend geraakt met de minimoys, de kleine wezentjes in de achtertuin van zijn oma die zijn opa vroeger tekende en echt bleken te bestaan. De dappere Arthur, de stoere prinses Selenia (Kim-Lian van der Meij) en de voorzichtige prins Betameche moeten echter opnieuw op avontuur. Ze ontdekken namelijk dat Malthazard (Hugo Metsers) naar de bovenwereld is gegaan en nu heel erg groot is. Opgejaagd door Malthazard’s klunzige zoon Darkos vertrekken onze helden ook naar de grote mensen-wereld. Daar moet Arthur weer groot worden om Malthazard en zijn helpers te stoppen. Het is het begin van een spannende strijd tussen de twee werelden. Klik hier voor de recensie.
Titel: The African Queen (re-release 1951)
Regie: John Huston
Genre: Drama
Cast: Humpfrey Bogart, Katharine Hepburn
Land: Verenigde Staten
Lengte: 105 min.
Plot: Duits Oost-Afrika na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog: Rose Sayer (Katharine Hepburn), de zuster van een dode missionaris, ziet zich als Britse gedwongen het land te verlaten en huurt de diensten van Charlie Allnut (Humphrey Bogart), een verfomfaaide, gindrinkende schipper en avonturier. De twee schepen zich in op een gammel bootje, The African Queen, en trotseren niet alleen de Duitsers, maar ook wild stromende rivieren. Bogart drinkt en stuurt, Hepburn geeft ijzig commentaar. Een romance bloeit tegen wil en dank op.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

UITGELICHT

 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap