Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Nieuws » Nieuwsberichten
De bioscooppremières van 24 februari

De bioscooppremières van 24 februari

Welke film gaat het dit weekend worden? Zin in aktie op het grote scherm of toch liever intieme arthouse? MovieSense geeft het complete overzicht van alle bioscooppremières van deze week.

In deze premièreweek opnieuw een kanshebber voor de Oscars: 127 Hours. Als je toch liever niet wil kijken naar een amputatie met een roestig mesje, kan je altijd nog naar klein arthouse-drama, dat met films uit Italië, Frankrijk, Rusland en Mexico deze week goed gevuld is. Tot slot leeft Nicolas Cage zich uit in een over-de-top auto. In 3D natuurlijk.

Titel: 127 Hours
Regie: Danny Boyle
Genre: Drama
Cast: James Franco, Kate Mara, Amber Tamblyn, e.a.
Land: Verenigde Staten
Lengte: 95 min.
Plot: 127 Hours is het waargebeurde, bijzondere verhaal van bergbeklimmer Aron Ralston (James Franco), die zichzelf redt nadat een groot rotsblok op zijn arm is gevallen en hij niet meer uit de geïsoleerde canyon in Utah kan komen. Het is een diepgaand, meeslepend verhaal dat bewijst waartoe we in staat zijn wanneer we voor het leven kiezen. De film is geregisseerd door Danny Boyle, die in 2008 een Oscar kreeg voor zijn film Slumdog Millionaire.
RECENSIE | TRAILER
Titel: No et Moi
Regie: Zabou Breitman
Genre: Drama
Cast: Julie-Marie Parmentier, Nina Rodriguez, Antonin Chalon, e.a.
Land: Frankrijk
Lengte: 105 min.
Plot: Lou is wat je noemt een intelligent meisje, sloeg op school twee klassen over, en ziet er leuk uit. Toch heeft ze geen echte vrienden. Wanneer ze van school de opdracht krijgen een werkstuk te schrijven over een onderwerp naar keuze, kiest zij het onderwerp 'daklozen'. Ze heeft al iemand op het oog die ze over dit onderwerp alles wil vragen, No. Ze ontmoeten elkaar diverse keren. En waar No vaak wispelturig en onvoorspelbaar gedrag vertoont, heeft Lou al snel het gevoel dat ze die vriendschap nodig heeft. Bij haar thuis staat nog een lege kamer waar No zo in kan trekken. Ze moet alleen haar ouders nog overtuigen.
RECENSIE
Titel: Abel
Regie: Diego Luna
Genre: Drama
Cast: José María Yazpik, Karina Gidi, Christopher Ruiz-Esparza, e.a.
Land: Mexico
Lengte: 87 min.
Plot: De negenjarige Abel praat niet meer sinds zijn vader het gezin heeft verlaten. Niemand weet hoe ze hem kunnen helpen en een verblijf in een psychiatrische inrichting haalt ook weinig uit. Op een dag besluit zijn moeder hem uit de inrichting te halen. Eenmaal thuis aangekomen loopt het hele gezin op eieren, uit angst dat Abel opnieuw instort. Maar de zaak neemt een interessante wending als de jongen zichzelf een nieuwe rol toe-eigent binnen het gezin – namelijk die van het vaderfiguur. Totdat er opeens een vreemdeling aan de ontbijttafel zit, die beweert de vader van Abel te zijn.
RECENSIE
Titel: Drive Angry 3D
Regie: Patrick Lussier
Genre: Aktie
Cast: Nicolas Cage, Amber Heard, Billy Burke, e.a.
Land: Verenigde Staten
Lengte: 100 min.
Plot: De geharde Milton (Nicolas Cage) ontvlucht de onderwereld om samen met Piper (Amber Heard) de satanische sekte te vinden die achter de brute moord zit van zijn dochter en die haar baby heeft ontvoerd. Op de hielen gezeten door zijn dochters moordenaar (Billy Burke) en het hulpje van de duivel (William Fichtner) die hem terug moet brengen naar de onderwereld, is het voor Milton een race tegen de klok om de baby te bevrijden en wraak te nemen.
VIDEOREVIEW | RECENSIE | TRAILER
Titel: Silent Souls
Regie: Aleksei Fedorchenko
Genre: Drama
Cast: Yuliya Aug, Igor Sergeyev, Viktor Sukhorukov, e.a.
Land: Rusland
Lengte: 75 min.
Plot: Na de dood van zijn geliefde vrouw Tanya, vraagt Miron aan zijn collega Aist om hem te helpen afscheid van haar te nemen volgens de rituelen van de Merya cultuur. De Merya is een oude stam uit een kleine regio in West-Centraal Rusland. De twee mannen beginnen aan een reis van duizenden kilometers over de grenzeloze landschappen. Onderweg deelt Miron intieme herinneringen over zijn huwelijksleven. Wanneer ze de oevers van het heilige meer bereiken om voorgoed afscheid te nemen van Tanya, beseft Miron dat hij niet de enige was die Tanya lief had.
Titel: La Nostra Vita
Regie: Daniele Luchetti
Genre: Drama
Cast: Elio Germano, Raoul Bova, Isabella Ragonese, e.a.
Land: Italië
Lengte: 98 min.
Plot: Bouwvakker Claudio is na jaren nog steeds tot over zijn oren verliefd op zijn vrouw Elena. Het jonge stel heeft twee zoontjes, een derde kind is onderweg. Maar na een onbezorgd familieweekend slaat het noodlot hard toe. Onderweg terug naar huis krijgt de zwangere Elena weeën. Hals over kop rijdt Claudio met zijn hele gezin naar het ziekenhuis, maar dan gaat het fout. Hoewel zijn leven verwoest is, kan Claudio het zich niet permitteren bij de pakken neer te gaan zitten. De steun van zijn familie, van zijn vrienden en de liefde van zijn kinderen zullen Claudio uiteindelijk helpen.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap