Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Wild Side - dvd recensie

Wild Side - dvd recensie

Transseksueel Stephanie prostitueert langs de straten van Parijs en vindt troost bij twee mannen waarmee ze een driehoeksverhouding heeft.

“ Are you a boy, Are you a girl” zingt Antony Hegarty tijdens de openingsscène, terwijl de transseksuele prostituee Stephanie met tranen in haar ogen luistert. Het leven van een transseksueel gaat niet over rozen, zo blijkt uit de troebele omgeving waarin Stephanie zich begeeft. ’s Nachts hoereert ze langs de Parijse straten en voldoet ze aan de meest vreemde verzoeken van haar klanten. Als de morgen komt, kruipt ze in bed bij haar twee geliefden, de gigolo Djamel en de Russische immigrant Michail. Het trio vindt troost en liefde bij elkaar, maar wordt ook hevig geconfronteerd met het verleden. Alle drie dragen ze een last van thuis met zich mee. Als de moeder van Stephanie ernstig ziek wordt, reist het drietal af naar een gehucht buiten Parijs. Wachtend op de dood van Stephanie’s moeder wordt het trio door middel van flashbacks herinnerd aan verschillende fases in hun opmerkelijke levens.

Wild Side

Gay scene
Wild Side is al even uit, de film was in 2005 voor het eerst in Nederland te zien. Regisseur Sébastien Lifshitz zal bij het mainstream publiek geen bekende naam zijn, maar in de gay scene zullen enkelen hem wellicht kennen van Presque Rien (Come Undone) en Plein Sud. Homoseksualiteit en seks spelen een prominente rol in zijn films. Over de hoofdrolspelers is weinig tot niets bekend. Stephanie Michelini speelde na Wild Side enkel in 57000 km Entre Nous. Yasmine Belmadi, die de rol van de jonge gigolo speelt, stierf op 33-jarige leeftijd als gevolg van een scooterongeluk. En Edouard Nikitine verscheen in enkele Franse series.

Een penis…
Transseksuelen, anale seks, voyeurisme, prostitutie en trio’s, kortom: de echte Wild Side. Met deze escapades lijkt de titel van de film in ieder geval niet misplaatst. Dit zijn activiteiten die voor velen van ons een ver-van-mijn-bed-show zijn, en velen zullen dat graag zo willen houden. Wild Side is wat de wilde kant betreft, teleurstellend clichée-bevestigend. De eerste shots zijn van een naakt lichaam, op het eerste oog een vrouwenlichaam. De onbehaarde billen, de slanke polsen en de jeugdige borsten, maar dan ... een penis, die de schoonheid dan weer letterlijk en figuurlijk in de weg zit. De omgeving waarin Stephanie zich begeeft is ranzig: haar huis is vies, haar klanten zijn smerig, de seks die ze heeft is gênant en oogt liefdeloos. Het is niet allemaal even vermakelijk om naar te kijken. Zo is er een scene waarin Stephanie een benarde positie inneemt achter de derrière van een man die wel erg veel wegheeft van clown Bassie. Het leven van Stephanie is nooit vermakelijk geweest, dat wordt al snel duidelijk door middel van de flashbacks, maar nergens zie ik een sprankje hoop. Ook de driehoeksverhouding die liefde en troost biedt, is in mijn ogen niet helemaal jofel. De problemen die de hoofdpersonen hebben met hun eigen familie lijken ze op te lossen met extreme seksuele escapades. Wat is er gebeurd met het oude vertrouwde gesprek? Want praten, dat doen ze in het wilde leven nauwelijks. De Russische immigrant spreekt geen woord Frans, enkel de taal van de liefde.

Wild Side

Monopoly
Misschien ben ik te preuts en moet ik nodig op zoek naar mijn wilde kant. Maar de kille sfeer en de smoezelige seks weerhouden me er van om de pure emotie te begrijpen. De willekeurige opeenvolging van flashbacks en de momenten uit het hier en nu dragen ook niet bij aan een beter begrip. Een begrip dat ik bijvoorbeeld bij Transamerica wel kon opbrengen, omdat het transseksuele personage misschien wat minder echt, maar wel een stuk leuker was. Wild Side is geen slechte film, met prima locaties en beelden. Het kleurgebruik is sober en scherp waar nodig. Ook het spel van de acteurs is geloofwaardig en erg realistisch. Maar als je, zoals ik, meer van de Monopoly, muntthee en het missionarisstandje bent, dan is Wild Side net iets te realistisch.

Extra's
Op de dvd is alleen de film te vinden, zonder trailers of extra's.

Conclusie
Het is niet eerlijk om Wild Side af te schrijven als een ranzige seksfilm. De beelden zijn meer dan vakkundig tot stand gekomen en het degelijke acteerwerk zorgt voor een realistische setting. Toch moet je wel een zekere affiniteit met dit onderwerp hebben om de film zonder wegkijken te kunnen doorstaan. De smerige omgeving en de opmerkelijke expliciete seks werken niet erg bevorderlijk voor de sympathie van de hoofdpersonen. Daarnaast krijgen we nergens inzicht in hun motieven, slechts door flashbacks moeten we zelf de beweegredenen van de hoofdpersonen achterhalen. Alleen als je verder kunt en durft te kijken dan de wilde kant, zal je wel eens een erg mooie boodschap uit deze film kunnen halen.

Film: gelestergelestergrijsstergrijsstergrijsster
Extra's: grijsstergrijsstergrijsstergrijsstergrijsster

Titel: Wild Side
BOL_bestelnu
Genre: Drama
Regie: Sebastien Lifshitz
Cast: Stephanie Michelini, Yasmine Belmadi, Edouard Nikitine, e.a.
Te koop: 22 februari 2011
Video: -

Gerelateerde berichten:

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

UITGELICHT

 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk