Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Nieuws » Nieuwsberichten
LEV Pictures start 12 maart opnames twee One Night Stand films

LEV Pictures start 12 maart opnames twee One Night Stand films

Producent LEV Pictures start op zaterdag 12 maart met de opnames van de One Night Stand film Met Donker Thuis. Zaterdag 9 april gaan de opnames van de tweede film, Vast, van start.

One Night StandIn Met Donker Thuis zien we onder andere acteurs Robert de Hoog (Skin), Gaite Jansen (In therapie), Gijs Scholten van Aschat (Tirza) en Anneke Blok (Tiramisu). In Vast zijn rollen weggelegd voor Tygo Gernandt (Van God Los) en Sigrid ten Napel (Penoza). De One Night Stand films zijn filmprojecten van jonge, talentvolle filmmakers in Nederland en is een samenwerking tussen NTR, VARA en VPRO. LEV Pictures produceert binnen dit project twee films van 50 minuten. De films zijn dit najaar op televisie te zien.

Gaite Jansen en Robert de Hoog in Schemer

Gaite Jansen (links voor) en Robert de Hoog (rechts achter) in Schemer

Met Donker Thuis is geschreven door Jaap Peter Enderle en wordt geregisseerd door Joeri Holsheimer. De film vertelt het verhaal van de 21-jarige soldaat Johnny die op vredesmissie in Afghanistan is. Wanneer deze bijna ten einde is, sterft pelotongenoot Diederick in zijn armen. Bij thuiskomst wordt Johnny als held onthaalt, maar ondergaat dit gelaten. Hij heeft een beladen cadeau: een dvd die Diederick maakte voor de verjaardag van zijn tweelingzus, Fleur. Door dit filmpje wordt Johnny meegezogen in de pijn van de onvoorspelbare familie van Diederik. Johnny ziet het als zijn plicht hen te helpen, maar weet niet hoe. Om thuis te kunnen komen, moet hij zichzelf eerst toestaan zijn verdriet te ervaren. Jaap Peter Enderle (1972) schreef eerder de korte film Vlotter die genomineerd werd voor de 'Debuutprijs van de stad Utrecht' op het Nederlands Film Festival. Joeri Holsheimer (1975) regisseerde eerder de korte film Oorlog en was regieassistent voor de speelfilm Schemer.

Voor Vast schreef Bastiaan Tichler het scenario en neemt Rolf van Eijk de regie voor zijn rekening. In Vast wordt tiener Isabel opgenomen in een gesloten jeugdinrichting. Wanneer ze na een incident in de isoleercel belandt, belooft ze zichzelf te veranderen. Maar voordat ze de toekomst aan kan, moet Isabel eerst durven haar verleden te confronteren. Bastiaan Tichler (1984) schreef eerder het scenario voor de NTR KORT! Met je mooie haren en in samenwerking met Pierre Audi het scenario voor de speelfilm Mélisande. Rolf van Eijk (1983) regisseerde eerder de afstudeerfilm Hemel boven Holland. Deze film, die het verhaal van Mohammed B vertelt, werd geselecteerd voor internationale filmfestivals en bekroond met de HKU Award.

LEV Pictures produceerde eerder de met een Gouden Kalf voor Beste Korte Film bekroonde Sunset on a Rooftop en de korte film Suiker die de publieksprijs won op het Internationale Clermont-Ferrand Short Film Festival.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap