Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Nieuws » Nieuwsberichten
Bedevilled beste film op Imagine 2011

Bedevilled beste film op Imagine 2011

Bedevilled heeft de Black Tulip voor beste film op het Imagine filmfestival in de wacht gesleept.

Gisteravond, op de slotavond van het 27e Imagine Fantastic Film Festival, zijn de belangrijkste festivalprijzen uitgereikt. Zo kreeg Bedevilled van de Zuid-Koreaanse filmmaker Jang Cheol-soo de Black Tulip, de prijs voor de beste film van het festival. Winnaar van de Zilveren Méliès, de prijs voor Beste Europese Fantastische Film, ging naar Balada Triste de Trompeta van de Spaanse filmmaker Álex de la Iglesia. Daarnaast werd de Nederlandse film Suiker van Jeroen Annokkeé genomineerd voor de Gouden Méliès in de categorie Beste Korte Europese Fantastische Film. Tenslotte is de publieksprijs van Imagine, de Sp!ts Silver Scream Award, gewonnen door The Perfect Host van Nick Tomnay. Op de tweede plaats in de publieksenquête eindigde Super van James Gunn en op de derde plaats Insidious van James Wan.

De Black Tulip-jury, bestaande uit Gijs Kerbosch (filmmaker/eigenaar productiebedrijf 100% Halal), Yvonne van Ulden (creative director Klik! Amsterdam Animation Festival) en Coen van Zwol (filmrecensent NRC) schreven in hun jury-rapport over Bedevilled:
"Een krachtige, verontrustende wraakfilm over isolement, uitbuiting en onverschilligheid op een klein eilandje voor de kust. Een film van harde, conventionele contrasten - vriendschap en verraad, engagement en onverschilligheid, de leegte van de stad versus de groepsdwang van het dorp - die zo goed werkt omdat hij ons vermogen botheid en lafheid te verdragen zeer geduldig tot het uiterste oprekt. Zelden brengt zoveel bloed zoveel opluchting als in de finale van Bedevilled van Jang Cheol-soo.”
Regisseur Jang Cheol-soo sprak middels een videoboodschap zijn dank uit voor de prijs.

De Méliès-jury, bestaande uit André Bergs (animator/winnaar Gouden Méliès-nominatie voor beste short Imagine 2010), Nicole van Nierop (actrice New Kids Turbo/schrijfster) en Floortje Smit (filmrecensente De Volkskrant), schreven over de Zilveren Méliès-winnaar Balada Triste de Trompeta het volgende:
" Balada Triste de Trompeta (is) een excentrieke film waar eigenlijk geen genre-etiket op te plakken valt. Het is evenzeer horror over twee moordlustige clowns, als een liefdesdrama, als een satire over Spanje onder Franco. Gemaakt uit woede, door een filmmaker die niet alleen wil vermaken – of misschien wel helemaal niet wil vermaken. Explosies van barok geweld combineert hij met prachtige shots die beklijven."
Ook regisseur Álex de la Iglesia stuurde het festival een dankwoord per video.

Over de nominatie voor de Gouden Méliès voor Suiker van de Nederlandse filmmaker Jeroen Annokkeé schreef de jury:
"Er was er eentje die wat ons betreft met kop en schouders boven de rest uitstak. Het is een goedgemaakte film die van de eerste tot de laatste minuut verrassend en geestig is, daarbij geholpen door een uiterst knappe timing."
Jeroen Annokkeé nam zijn prijs persoonlijk in ontvangst.

In totaal hebben ruim 17.000 bezoekers het festival in Kriterion en Tuschinski (The Night of Terror) de afgelopen weken bezocht. Dit zijn er, ondanks het warme weer, 2.000 meer dan vorig jaar. Een aantal festivalfilms bereikt de komende maanden ook de bioscoop voor een reguliere roulatie. Zo is vanaf 28 april Balada Triste de Trompeta te zien, gevolgd door Hobo With A Shotgun en The Troll Hunter vanaf 12 mei en Insidious vanaf 2 juni.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap