Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » TV-series
NCIS: Los Angeles: seizoen 1 - dvd recensie

NCIS: Los Angeles: seizoen 1 - dvd recensie

Een spin-off van NCIS. Moet je de originele gezien hebben om deze te snappen? Nee hoor!

De laatste jaren is er een ware stortvloed aan series geweest over misdaadbestrijding. NCIS en JAG zijn daar twee voorbeelden van. NCIS: Los Angeles is het 'zusje' van NCIS. Het verschil met series als CSI is voornamlijk te vinden in het feit dat NCIS zich heel specifiek op marine gelinkte misdaden richt. Het middelpunt van NCIS: Los Angeles is een kleine maar pittige dame, genaamd Hetty (Linda Hunt). Met haar wijsheden en eigenaardigheden leidt ze een team van agenten. Sam Hanna (LL Cool J) is een voormalig Navy Seal en volgt nog steeds de motto's die hij daar heeft geleerd. Zijn maatje G. Callen (Chris O'Donnell) wordt altijd Callen genoemd omdat zelfs hij niet weet waar die G voor staat. Ze worden in het veld bijgestaan door de beeldschone Kensi (Daniela Ruah) en op kantoor door de hippe nerd Eric (Barrett Foa) en de huispsycholoog Nate (Peter Cambor)

NCIS: LOS ANGELES

Stoere zonnebrillen
Waar NCIS voornamelijk bekend staat om de gothic forensisch specialist, Abby, zal NCIS: Los Angeles eerder bekend staan om de stoere zonnebrillen en mooie dames. Hoewel de nieuwe editie zich natuurlijk in een heel andere setting afspeelt, lijkt er echter wel heel veel op de genoemde punten gefixeerd te worden. NCIS was zelf ook eigenlijk al een spin-off, en wel van de serie JAG. De kwaliteit in NCIS: Los Angeles is helaas wel wat minder geworden in. De serie begint best goed, maar na een aantal afleveringen heb je het eigenlijk wel gezien en blijft verandering verder uit. Er zit gedurende het seizoen wel een verhaallijn in, maar echt interessant is die niet en je raakt hem regelmatig uit het oog omdat er even niet op in wordt gegaan.

Sleur
De wisselwerking tussen LL Cool J en Chris O'Donnell komt gedurende de gehele serie het beste tot zijn recht. Ze geinen met elkaar, zijn soms boos op elkaar, maar doen er toch alles aan om elkaar overal doorheen te helpen. En dat doen ze prima. Overigens zit het acteerwerk sowieso wel goed. Naast eerder genoemd duo, springt vooral Linda Hunt's personage Hetty eruit, met haar bizarre opmerkingen en ontzettende moederkloek gevoel. Het acteerwerk zorgt er ook voor dat je het seizoen niet naast je neerlegt, maar verder blijft kijken. Het kan echter niet voorkomen dat de serie langzamerhand steeds een beetje meer in een sleur raakt.

NCIS: Los Angeles

Extra's: gelestergelesterhalfstergrijsstergrijsster
NCIS afleveringen seizoen 6, Legend
Dit zijn twee crossover afleveringen uit de serie waarvan dit is afgeleid. Hierin worden we voorgesteld aan het team van NCIS: Los Angeles, en dat is dus makkelijk voor de mensen die het oorspronkelijke NCIS goed kennen.

Inspired Television: NCIS: LA
Een featurette die wat meer vertelt over het hoe en waarom van deze serie. Ze leggen hierin uit wat er moeilijk was aan het maken van een spin-off en hoe die bestaansrecht kan hebben naast het origineel. Zo heeft NCIS: Los Angeles een wat bredere kijk, omdat ze zich naast het marinegedeelte ook kunnen richten op anti-terrorisme.

The LA Team: Meet the Cast and Crew
Zoals je zou verwachten is dit een featurette waarin de acteurs en de crewleden aan het woord komen over de serie. Ze vertellen waarom ze het leuk vonden om aan de serie mee te doen en wat voor hun personage de uitdaging was.

Inside the Inner Sanctum: The Set Tour
In deze featurette wordt de nieuwe set getoond. Zo is voor het operations center bijvoorbeeld een zeer luxueus gebouw neergezet. Het lijkt een uitgebreid huis. De spaanse stijl en dergelijke moeten de set een duidelijk onderscheid geven ten opzichte van het origineel. Het idee is dan ook om de sfeer van een gebouw uit Los Angeles neer te zetten.

NCIS: Los Angeles

Do you have a Visual? Inside the OPS Center
In deze featurette wordt ingegaan op de speciale effecten in deze serie, zoals het supermoderne OPS Center. Er wordt uitgelegd dat er inderdaad enorm veel camera's hangen in Los Angeles, maar dat deze in het echt niet allemaal beschikbaar zijn voor de overheid, zoals in de serie wel wordt voorgedaan.

Lights Camera Action!: The Stunts of NCIS: LA
Een featurette die laat zien wat er allemaal aan stunts is gedaan in de serie en wat daar de grootste risico's bij waren. Denk daarbij aan het zoeken van locaties voor het uitvoeren van die stunts en de beperkingen waar ze rekening mee moesten houden.

Conclusie
NCIS: Los Angeles is een betrekkelijk waardige opvolger van het succesvolle origineel. Helaas zwakt de serie na verloop van tijd wel een beetje af. De afleveringen zijn dan niet vernieuwend genoeg meer en het lijkt eigenlijk allemaal steeds meer op de vorige aflevering. Misschien geen probleem wanneer je niet alle afleveringen in een paar dagen bekijkt, maar wel iets om rekening mee te houden. NCIS: Los Angeles is echt een serie die gemaakt is voor de televisie. Als je een week een aflevering mist, is dat geen probleem. Al met al net niet zo interessant als het origineel.

Cast:

LL Cool J
Chris O'Donnell

Genre:

Misdaad

Releasedatum:

22 september 2009

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
 • Speelduur:

  43 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...