Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
Sfeerverslag Comic-Con 2011

Sfeerverslag Comic-Con 2011

MovieSense redacteur Mandy beleefde één dag op de Comic-Con in San Diego. Dit is haar sfeerverslag.

Van mensen verkleed als Hitgirl uit Kickass, verrassingsbezoekjes van acteurs, tot een vliegende tackel door politiemensen: het was allemaal te zien en beleven op Comic-Con 2011. De afgelopen dagen waren in San Diego weer tienduizenden fans van comics, films en televisieseries verzameld. De laatste dag, zondag, is de rustigste dag. Maar voor iemand die Comic-Con alleen maar kent van beelden en foto's was deze zeker interessant om mee te maken.

Comic-Con gebouw

Comic-Con gebouw

Donderdag, vrijdag en zaterdag waren er al veel nieuwtjes, filmpjes en foto's op de Comic-Con beurs naar buiten gebracht. Zoals de foto's van Lily Collins en Kristen Stewart als twee heel verschillende Sneeuwwitjes in twee heel verschillende films, de trailer van The Amazing Spider-man en nieuws dat Steven Spielberg Jurassic Park 4 gaat maken.

Op zondag stonden er panels van o.a. Glee, Supernatural en Sons of Anarchy op het programma. Bij aankomst bij het convention centre staat de rij van mensen die naar Glee willen tot om de hoek van het enorme gebouw. De rij weeft eerst over het gras, waar partytenten voor beschutting zorgen, waarna het uiteindelijk over de stoep verder gaat. Hoewel Hal H zo'n 3000 mensen kan herbergen, ziet het er naar uit dat Glee niet haalbaar is. Jammer, maar we moeten toch eerst de badge ophalen.

Comic-ConGewapend met de badge aan een Dexter sleutelkoord, een souvenirboekje met speciale comics en een programmaboek is de eerste stop een Starbucks koffiestand. Het nadeel van pas op zondag naar de Con gaan is dat de speciale Warner Bros/Comic-Con tassen op waren. Daarna toch maar naar de rij voor Hal H, om te proberen het Supernatural panel bij te wonen. Na een uur wordt duidelijk dat ook dat niet gaat lukken, hoewel de rij maar de helft zo lang is als de Glee rij. Wel kunnen we 'genieten' van een man die wegrent van de politie aan de overkant van de straat en in een vliegende tackel gevloerd wordt. Onverwachte spanning tijdens het wachten. Overigens zijn Amerikanen bijzonder relaxt in een rij: brede paden, veel ruimte voor iedereen om te staan of te zitten en maar een enkeling die voordringt.

Tijd om de grote hoeveelheden stands te bekijken. Eenmaal binnen in de beurshal wordt pas echt duidelijk hoe enorm dit evenement is. Je kunt je vergapen aan duizenden stands met comics, games, t-shirts en artiesten. Daarnaast kun je je ogen ook uitkijken aan een deel van de bezoekers. Verkleed zijn als je favoriete karakter uit een game, film of tv-serie is een bekend onderdeel van Comic Con. Star Trek, Kick-Ass, Transformers; ze zijn allemaal aanwezig.

Bij de Fox-stand staan veel mensen te wachten. Netjes in de rij natuurlijk en voorbijgangers mogen één foto maken en worden dan gemaand door te lopen om opstoppingen te voorkomen. Het blijkt een handtekeningensessie te zijn van de acteurs van Sons of Anarchy. Leuk, acteurs 'in het wild'. Verderop zit Disney schilder/tekenaar Bill Perkins live een meisje te schilderen. Een paar gangpaden verder doen een aantal kleine meisjes de nieuwe Just Dance game. Op weer een andere plek kun je voor een green screen een foto laten maken, waarna je in de promofoto van The Big Bang Theory of Dexter wordt gephotoshopped.

Comic-Con goodies

Comic-Con goodies

Een gezonde lunch is lastig te krijgen op Comic-Con. Nou ja, het is er wel, als je 8,50 dollar over hebt voor een broodje. Een hotdog of nachos zijn maar de helft. Het worden dus nachos. Ook die bijzonder hoge prijzen horen bij groots evenement.

In de middag toch maar weer een poging doen om hal H binnen te komen. De interessante panels in de andere hallen/kamers zijn namelijk al voorbij. Verrassend genoeg kunnen we zonder te wachten binnenlopen: een voordeel van de laatste dag waarschijnlijk. De makers van The Cleveland Show, een spin-off van Family Guy, zitten op dat moment nog even op het podium. Daarna is het tijd voor It's Always Sunny in Philadelphia. De fans krijgen een volledige aflevering van het nieuwe seizoen te zien. Een aflevering met veel bloed, een cocaïnehoer en diabetis. De acteurs, waaronder Danny de Vito, beantwoorden daarna vragen van de bezoekers. Dit doen ze met veel (dubbelzinnige) humor, soms ten koste van degene die de vragen stelt.

Sons of Anarchy heeft maar een half uurtje de tijd op Comic-Con, maar kan toch een aantal minuten van het nieuwe seizoen laten zien. Eén van de belangrijkste karakters, Jax, heeft zijn haar geknipt. Hierop volgt een teleurgestelde reactie in het publiek. De vragen zijn voor deze serie wat serieuzer, net als de antwoorden van de maker en acteurs. Ron Perlman (ook bekend als Hellboy) maakt de eerste tien minuten een wat ongeïnteresseerde indruk, maar komt later wat meer los. Katey Segal blijft toch altijd een beetje Peggie uit Married with Children. Een vraag waarin Peggie genoemd wordt weet ze echter handig te ontwijken.

Ron Perlman en Katey Segal op Comic-Con

Ron Perlman en Katey Segal op Comic-Con

De afsluiter van Comic-Con in hal H was de musical aflevering van Buffy the Vampire Slayer. Vooraf komt onverwacht Nicholas Brendon, die Xander Harris speelde in Buffy, het podium op om hallo te zeggen. Hij is op persoonlijke titel bij Comic-Con. In echte Rocky Horror Picture Show-stijl kun je met de musical meezingen, roepen, lachen, juichen en schelden. Bijzonder om mee te maken en een leuke afsluiter.

Met een stapeltje gratis spullen brengt de shuttlebus je binnen een half uur weer naar je hotel. Eén dag Comic-Con is eigenlijk niet genoeg om alles te zien en te doen wat je zou willen. Maar om als Nederlandse toerist een dag mee te pikken is een bijzonder leuke ervaring.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap