Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Peter: Jurassic Park 4? Ja! Indiana Jones 5? Nee!

Peter: Jurassic Park 4? Ja! Indiana Jones 5? Nee!

Zijn we nog warm te maken voor films met dinosauriërs en mannen met zwepen?

Peter de JongePeter de Jonge plunderde op jonge leeftijd wekelijks de videotheek leeg en kwam thuis met de meest slechte actiefilms, uitgekozen met goedkeuring van zijn vader. Diezelfde vader viel ooit ‘s avonds op de bank in slaap, waardoor Peter op negenjarige leeftijd The Shining al te zien kreeg. Sindsdien is zijn filmsmaak, naar eigen zeggen, sterk verbeterd.

Steven Spielbergs nieuwste film The Adventures Of Tintin: The Secret Of The Unicorn is uit en dat was reden genoeg voor Empire Magazine om een interview met de beste man te houden. Uiteraard werd er veel over Kuifje gesproken, maar als je Spielberg voor je neus hebt, dan is het lastig om andere onderwerpen als een eventuele Jurassic Park 4 en Indiana Jones 5 onbesproken te laten. Geruchten over een nieuwe Jurassic Park circuleren er al jaren en nu lijkt er eindelijk ook daadwerkelijk iets te komen. Mark Protosevich is bezig met het verhaal en Spielberg heeft te kennen gegeven dat hij hoopt dat er over enkele jaren weer een Jurassic Park in de bioscopen zal draaien. Ook werd er gesproken over Indiana Jones 5, een film die sinds het beruchte vierde deel misschien op wat minder enthousiasme mag rekenen. En eerlijk is eerlijk: zitten we hier op te wachten?

In Nederland mogen we dan klagen over de bezuinigingen die een culturele kaalslag zouden veroorzaken, maar Hollywood bewijst dat een grote zak geld niet garant staat voor kwaliteit. Al jaren slaagt Hollywood er nauwelijks in om met originele films te komen. Alles dat ook maar een beetje bekendheid genoot in het verleden krijgt een remake, een reboot, een prequel, een sequel of nog erger: wordt opnieuw uitgebracht, maar dan in 3D (ik kijk naar jou, Lion King!). Alhoewel dit niet altijd verkeerd uitpakt (Rise of the Planet of the Apes was, op die verschrikkelijke titel na, erg goed), is het op zijn minst jammer te noemen dat er weinig origineels te zien valt.

Maar toch, als ik hoor dat Steven Spielberg met een nieuwe Jurassic Park komt, dan slaat mijn hart over. Want hoe gaaf zijn dino’s en hoe goed was Jurassic Park wel niet? Weet je nog de eerste keer dat je die Brachiosaurussen zag lopen? Of het moment dat de T-Rex op het eind in het museum aan het brullen is? Dat was toch geweldig. Bovendien, hoeveel films met dinosaurussen komen er nou echt uit? Het laatste waar we ons enthousiast over konden maken, was de peperdure televisieserie Terra Nova en mocht je die nog niet gezien hebben, dan zou ik dat niet doen ook. Het is een gedrocht van een serie, net zo monsterlijk als de dinosauriërs zelf. Nee, willen we echt weer een keer kunnen genieten van een film over dinosauriërs, dan moet Spielberg weer aan het roer. De kans dat het net zo uitpakt als bij Indiana Jones 4 is aanwezig, maar die gok wil ik wel nemen.

Over Indiana Jones 4 gesproken, ook daarvan kunnen we een vervolg verwachten. Volgens Spielberg is George Lucas met het verhaal bezig en heeft hij er zelf geen invloed op. Had hij dat wel, dan had je er op kunnen rekenen dat er in deel vier geen buitenaardse wezens hadden gezeten. Wat mij betreft hoeft er geen Indiana Jones 5 te komen, want hoe leuk de originele trilogie ook is, het vierde deel voegde nauwelijks wat toe en kon bij de fanbase al helemaal niet op steun rekenen. Waar ik dan meer op zit te wachten is het vervolg op The Adventures of Tintin, waar Spielberg demonstreert hoe een echte avonturenfilm in elkaar steekt. Bij Kuifje heb ik werkelijk zitten genieten. Af en toe werd er nogal snel door scènes heen gejast, maar de geweldige cameravoering zorgde ervoor dat je elk moment op het puntje van je stoel zat. Dat er geen buitenaardse wezens inzaten was ook een pluspunt.

Hoe lang het nog gaat duren voordat er een nieuwe Jurassic Park en een nieuwe Indiana Jones uitkomt is nog niet bekend. Als het aan mij ligt, laat een vijfde Indiana Jones nog heel lang op zich wachten. Een nieuwe Jurassic Park mag echter wel zo snel mogelijk komen, maar misschien denk jij daar heel anders over. Daarom de vraag: zit jij te wachten op een nieuw deel van Jurassic Park en/of Indiana Jones of moeten we het gewoon bij de huidige delen laten?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Game Of Thrones - Seizoen 2

  €32,99Game Of Thrones - Seizoen 2

 • Grand Theft Auto 5

  €54,99Grand Theft Auto 5

UITGELICHT

 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series