Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
MovieScene blikt vooruit naar het filmjaar 2012

MovieScene blikt vooruit naar het filmjaar 2012

Welke films moeten we in 2012 kijken? MovieScene doet alvast een voorbeschouwing.

The Descendants 
Met het veelbekroonde Sideways wist Alexander Payne een perfecte balans te vinden tussen tragiek en komedie. Acteur Paul Giammati vertolkte met verve de rol van Miles die tussen zijn dronkenschappen de brandende ambitie heeft om door te breken als schrijver. Voor The Descendants kiest Payne ditmaal voor steracteur George Clooney die gestalte geeft aan een man die onverwachts voor zijn kinderen moet zorgen als zijn vrouw in een coma raakt.
Te zien vanaf 2 februari.

Shame
Acteur Michael Fassbender en regisseur Steve McQueen waren verantwoordelijk voor het aangrijpende gevangenisdrama Hunger. De film vertelt het verhaal over de hongerstaking van IRA-lid Bobby Sands. McQueen slaagde erin de gorigheid van het eenzame en snoeiharde gevangenisleven zo gedetailleerd mogelijk weer te geven dat men met een brok in keel de filmzaal verliet. Voor Shame staat ditmaal een seksverslaving centraal waarbij de taboes en het gelach plaatsmaakt voor een serieuze benadering. Alleskunner Fassbender won er de prijs mee voor beste acteur tijdens het filmfestival van Venetië. Zeer waarschijnlijk zal ook Shame een verpletterende indruk achterlaten op de filmliefhebber.
Te zien vanaf 9 februari.

170 Hz
De film won al de Cinema.nl afficheprijs voor de filmposter en zal hier nog wel wat awards aan toevoegen. Ook in 170 Hz blijkt liefde onvoorwaardelijk te zijn als twee dove tieners zich terugtrekken om zich te ontlasten van de bemoeienissen van hun ouders. Het bijzondere van de film is dat de dialogen worden gevoerd in gebarentaal (met ondertiteling). Regisseur Joost van Ginkel maakte eerder indruk op grote filmfestivals zoals die van Tribeca en Venetië met de films Zand (2008) en Kus (2009). Dat de stomme film een terugkeer maakt naar het witte doek is niet geheel verbazingwekkend. De film The Artist bewees onlangs zijn waarde door het Filmfestival van Cannes te winnen.
Te zien vanaf 1 maart.

Elena
Met zijn vorige twee films The Return en The Banishment wist de Russische regisseur Andrei Zvyagintjev indruk te maken. Zijn filmstijl kenmerkt zich door een prachtige cinematografie en zijn verzorgde manier van details weergeven. Voor Elena kiest de Rus weer voor een nauwkeurige observatie van het gezinsleven. De relatie van het oudere echtpaar Elena en Vladimir komt onder spanning te staan als financiële kwesties uitmonden in noodzakelijke beslissingen. Ongetwijfeld zal er weer een stukje magie te zien zijn van de Russische grootmeester. In Cannes gingen ze al overstag en won de film de juryprijs.
Te zien vanaf 22 maart.

Prometheus 
Ridley Scott verantwoordelijk voor de filmklassiekers Alien en Blade Runner gaat terug naar het sci-fi genre. Prometheus was in eerste instantie opgezet als een prequel voor Alien maar werd gaandeweg gevormd tot op zichzelf staand verhaal. De parallellen blijven echter zichtbaar. Prometheus speelt zich af in de ruimte en opnieuw strijdt de mensheid op leven en dood met buitenaardse wezens. Een degelijk verhaal maar met het vakmanschap van Scott zal de film de kijkers vast op enkele memorabele scenes trakteren.
Te zien vanaf 30 mei.

The Amazing Spider-Man 
Regisseur Sam Raimi heeft het stokje doorgegeven aan Marc Webb. Tobey Maguire en Kirsten Dunst zijn vervangen door Andrew Garfield en rising star Emma Stone; de reboot kan beginnen. Het moet blijken of het een slimme zet is geweest van Sony om Webb aan te trekken voor de regiestoel. Na het prachtige 500 Days of Summer krijgt hij immers nu te maken met de wetten van een blockbuster. Webb kiest ervoor terug te gaan naar de jeugd van Peter Parker en is zo verstandig geweest advies in te winnen bij James Cameron over het 3D gebruik. De comic-nerds kunnen in ieder geval niet wachten: eindelijk zullen we een glimp opvangen van Spider-Man’s zicht terwijl hij aan het webslingeren is in New York. En dat allemaal in 3D.
Te zien vanaf 4 juli.

The Dark Knight Rises 
Het einde van de Batman trilogie is met The Dark Knight Rises in zicht. Christopher Nolan heeft Batman weten te transformeren van stripboekenicoon naar een geloofwaardige filmheld. The Dark Knight Rises belooft grootser uit te pakken dan de vorige twee delen. Zal Batman worden gebroken door Bane?
Te zien vanaf 25 juli.

The Gangster Squad
2011 was het jaar van Ryan Gosling. De acteur maakte zichzelf onsterfelijk met zijn hoofdrol in de film Drive. Ook in 2012 kunnen we volop genieten van de acteur. In het jaren ’50 misdaadepos Gangster Squad zal hij samen met Josh Brolin, Giovanni Ribisi en Anthony Mackie als LAPD de jacht openen op maffiabaas Sean Penn. De regie is in handen van Ruben Fleischer die na twee komedies (Zombieland, 30 Minutes or Less) eindelijk met de grote jongens mag meedoen. Dit zou wel eens voor een leuke verrassing kunnen zorgen.
Te zien vanaf 19 oktober.

The Hobbit: An Unexpected Journey
Eind december 2012 gaat dan eindelijk deel 1 van The Hobbit in premiere. Er is al veel te doen geweest over deze veelbelovende film. Toen regisseur Guillermo Del Toro werd aangetrokken, werden de verwachtingen dusdanig hoog dat de beste man besloot te vertrekken. De reden was een creatief meningsverschil. Producent Peter Jackson die de Lord of the Rings trilogie regisseerde, maakt nu de klus af.  The Hobbit zal uitkomen in 3D een techniek waar Jackson eerder dit jaar mee experimenteerde met het vermakelijke The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn.
Te zien vanaf 13 december. 

Django Unchained 
In 2012 komt Tarantino met zijn ode aan de western. Ook ditmaal is de excentrieke regisseur verantwoordelijk voor een knotsgek verhaal. Django Unchained gaat over de slaaf Django die wordt bevrijd door een tandarts/bountyhunter en op zoek gaat naar zijn vrouw die wordt gevangen gehouden door een sadistische plantage eigenaar. Zoals bij elke Tarantinofilm staan de sterren in de rij om een bijdrage te leveren. Voor Django Unchained maken de volgende acteurs hun opwachting: Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Samuel L. Jackson, Christopher Waltz, Sacha Baron Cohen en Kurt Russell. Een mustsee.
Te zien vanaf 27 december.

Gravity 
Na Prometheus zal Gravity zijn opwachting maken als tweede veelbelovende sci-fi thriller. De geruchten gaan dat de film een spectaculair twintig minuten durende openingsshot bevat en nog meer oogstrelende visuele effecten bevat die men nog niet eerder heeft gezien. De film gaat over twee astronauten die stranden in de ruimte als hun shuttle het begeeft. Terwijl angst zich meester maakt over de astronauten beseffen ze dat ze nog verder de ruimte in moeten gaan om een minimale overlevingskans te behouden. Cuaron maakte grote indruk met Children of Men en liet daarin zien visueel zijn mannetje te staan en daarbij oog te hebben voor de menselijke emoties.
Te zien vanaf januari 2013.

Naar welke film(s) kijk jij uit in 2012?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

UITGELICHT

 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...