Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Filmfestivals
IFFR 2012: Ace Attorney - recensie

IFFR 2012: Ace Attorney - recensie

Weet de op de game gebaseerde Ace Attorney behalve de gameliefhebbers, ook de filmliefhebbers te behagen?

Bij de Big Talk vooraf aan de vertoning van de film Ace Attorney zei regisseur Takashi Miike het al: “Ik maak heus niet alleen maar ‘zieke’ films”. Daarom staat hij dit IFFR niet met een controversiële film als Audition of Ichi the Killer op de planken, maar met de gameadaptie van Ace Attorney. Ace Attorney is van oorsprong een Game Boy Advance spel dat alleen in Japan is uitgebracht, maar na een port voor de Nintendo DS kon ook het publiek buiten Japan het verslavende spelletje spelen. Inmiddels is Ace Attorney onder gamers verschrikkelijk populair, met als gevolg dat het niet bij één spelletje gebleven is. Het is een gamereeks geworden waaruit al een manga voortkwam en nu een film die door niemand minder dan Takashi Miike is geregisseerd. De vraag is natuurlijk of Miike erin geslaagd is een film te maken die voor zowel game- als filmliefhebbers interessant is.

Ace Attorney

Ace Attorney
Ace Attorney vertelt het verhaal van beginnend advocaat Phoenix Wright, die na de moord op zijn mentor Mia Fey een reeks aan rechtszaken voor zijn kiezen krijgt die een nog groter mysterie verhullen. Hij wordt hierin bijgestaan door het zusje van zijn vermoorde mentor en de klungelige schoolvriend Larry Butz. In de rechtszaal moet Phoenix het ook nog eens opnemen tegen de bijzonder bekwame advocaat Miles Edgeworth, eveneens een oud klasgenoot. Weet Phoenix zijn mannetje in de rechtszaal te staan en kan hij de waarheid achter het zogenaamde DL-6 incident onthullen?

Objection!
De verhaalomschrijving van Ace Attorney doet niet vermoeden dat het om een film gaat die doordrenkt is met bizarre personages met gekke kapsels, verschrikkelijk grappige maar bijzondere Japanse humor en zelfs een vleugje sciencefiction. Voor wie de games van Ace Attorney heeft gespeeld zal dit niet als een verrassing komen en is de film vooral een feest van herkenning. De personages, de humor, de verhaallijn en de stijl komen allemaal rechtstreeks uit de game. Hierdoor zal de film voor fans van de spellenreeks waarschijnlijk nog een tikkeltje logischer overkomen, maar ook filmliefhebbers die nog nooit van de game gehoord hebben zullen zich met deze film meer dan vermaken. Wat Ace Attorney namelijk zo leuk maakt en wat ook in de games het belangrijkste ingrediënt is, is het scenario. Het verhaal zit meesterlijk in elkaar, met de meest bizarre en ogenschijnlijk onwaarschijnlijke plotwendingen tot gevolg. De bijzonder grappige dialogen versterken de personages die compleet over the top zijn nog meer en er valt daarom naast de wat serieuzere elementen rondom het mysterie heel wat af te lachen. Dat Phoenix Wright als beginnend advocaat nog niet stevig in zijn schoenen staat wordt al snel duidelijk. Als een verdachte hem in de rechtszaal verteld dat ze op kerstmisavond iets na twaalf uur ‘s nachts pistoolschoten hoorde, reageert Phoenix met de bijzonder onbenullige opmerking: “Maar… dan was het dus kerstmis!”. Het publiek dat aanwezig is bij de rechtszaal valt letterlijk steil achterover en Phoenix heeft duidelijk nog heel wat bij te leren.

Ace Attorney

Conclusie
Takashi Miike is er meer dan in geslaagd om een film af te leveren die de makers en fans van de game respecteert. Ace Attorney bevat haast alle elementen die ook het spel zo authentiek en leuk maken. Hierdoor is het voor fans van de gamereeks een feest van herkenning, maar zullen ook filmliefhebbers een bijzonder grappige en spannende film voor de kiezen krijgen. Wie niet zoveel heeft met bizarre Japanse personages, Japanse humor en toch meer van een verhaal houdt die niet de meest onwaarschijnlijke plotwendingen kent, die kan beter ver van deze film wegblijven. Fans van de gameserie mogen echter nog een ster bij deze film optellen.

Regisseur:

Miike Takashi

Cast:

Narimiya Hiroki
Kiritani Mirei
Saito Takumi

Genre:

Komedie

Releasedatum:

27 januari 2012

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  135 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie