Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Bel Ami - recensie

Bel Ami - recensie

Robert Pattinson kent iedereen inmiddels wel door Twilight, maar hoe doet hij het in een film die het over een hele andere boeg gooit?

In het Parijs van de 19e eeuw gaat het niet al te best met de voormalig soldaat George Duroy. Hij heeft geen cent te makken en heeft zijn oog laten vallen op een dame van lichte zeden. Het is op dat moment dat hij een voormalig peletongenoot tegenkomt. Charles Forestier, zoals deze man heet, geeft hem wat geld om zich goed te kleden en nodigt hem uit om te komen eten bij hem en zijn vrouw thuis. Aan tafel wordt besloten dat hij zal gaan werken voor de lokale krant waar ook Forestier werkt. Diens vrouw Madeleine zal George hierbij gaan helpen. Ze dicteert zijn eerste schrijfsel op basis waarvan hij wordt aangenomen voor 200 frank per maand plus nog een bedrag voor iedere bladzijde die hij schrijft. George is de koning te rijk, maar leert al snel dat het niet de mannen zijn waardoor hij hogerop komt in Parijs, maar de vrouwen. Wanneer hij met zijn eigen schrijfsels dan ook geen potten kan breken, is de vrouw achter de eigenaar van de krant degene die hem toch weer aan het werk krijgt, maar dan als hoofd van de roddelrubriek. Al snel wordt duidelijk dat de vrouwen dol zijn op George, en hij maakt daar handig gebruik van bij zijn weg naar boven.Boek
Guy de Maupassant is de auteur van het boek waar deze film op gebaseerd is. Bel Ami is zijn tweede boek en stamt uit 1885, al werd het pas in 1903 voor het eerst in de Engelse taal uitgebracht. Regisseurs Declan Donnellan en Nick Ormerod werden al vroeg bij het maken van deze film betrokken. Het is tevens hun eerste lange speelfilm. Beiden hebben echter wel 30 jaar theaterervaring op hun naam staan, maar hebben altijd passie gehad voor het medium film. De kans om dat nu te doen hebben ze met beide handen aangegrepen. Het is jammer om te merken dat ze hier nog niet helemaal klaar voor zijn. Ze doen hun best, maar zijn er niet in geslaagd om het script van Rachel Bennette tot een onderhoudende film om te zetten. Waar de grootste flater echter zit, is dat deze film zich volledig afspeelt in het Parijs van de 19e eeuw, maar er door de hele film geen woord in het Frans wordt gesproken.
 
Acteerwerk
Na Remember Me, is dit de tweede poging van Robert Pattinson om door te breken met serieuze rollen. Helaas bezit Robert Pattinson niet de acteerkwaliteiten die nodig zijn om deze film te dragen. Daarvoor heeft hij te veel moeite met verschillende uitdrukkingen. Uma Thurman, Christina Ricci en Kristin Scott Thomas, de sterke vrouwen in dit stuk, spelen Pattinson stuk voor stuk compleet van het witte doek. Ook Colm Meaney en Philip Glenister spelen veel beter dan Pattinson. Het is dus te hopen dat onze jonge God een beetje heeft geleerd van deze ervaring.


 
Conclusie
Robert Pattinson is duidelijk bezig met een poging om van zijn Twilight imago af te komen. Maar helaas is hem dat met Bel Ami nog niet lukt. Voor de fans zal het waarschijnlijk niet veel uitmaken,  iets wat voor de makers vast heeft meegespeeld toen ze hem voor de hoofdrol castten. De overige acteurs doen nog hun uiterste best, maar het maakt van Bel Ami nog geen goede film. Hiervoor is het script simpelweg niet sluitend genoeg en zitten er te veel kleine fouten in. Bel Ami is een redelijke film, waar veel meer potentie in had gezeten.

Regisseurs:

Declan Donnellan
Nick Ormerod

Cast:

Robert Pattinson
Christina Ricci
Uma Thurman

Genre:

Drama

Releasedatum:

5 april 2012

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  105 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap