Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
Trailer Watch - maart 2012

Trailer Watch - maart 2012

MovieSecene redacteur Dries Thomas neemt elke maand de nieuwe trailers onder de loep. Welke blijven bovendrijven en welke kan je maar beter meteen vergeten. Hieronder zijn oordeel over de maand maart.

Total Recall
Deze teaser van Total Recall, een remake van Paul Verhoevens gelijknamige filmklassieker uit 1990, bevat geen gesproken tekst, enkel beelden en een bekend in de oren klinkende soundtrack. Een slimme zet aangezien het om een remake gaat en heel wat kijkers het verhaal dus al kennen. De trailer begint goed, met een sterk staaltje computeranimatie, maar schakelt dan veel te snel over naar niets betekende actiebeelden. Wapens die geladen worden, een paar explosies en Kate Beckinsale in een onderonsje met enkele Stormtroopers. Weinig indrukwekkend voor een film die zich, in tegenstelling tot Verhoevens versie, erg serieus lijkt te nemen en kan rekenen op een budget van zo’n $200 miljoen.


Prometheus
Ridley Scott heeft de afgelopen maanden zijn uiterste best gedaan om ons wijs te maken dat Prometheus amper thuishoort in de Alien-franchise. Gelukkig voor ons spreekt de trailer hem grondig tegen. De rol van Noomi Rapace is een variant op Ellen Ripley, Michael Fassbender speelt een android en ook de locaties komen bekend voor. Alle traditionele elementen zijn aanwezig, het enige verschil is de schaal van het project. Prometheus beschikt duidelijk over een groter budget dan Alien en daar heeft Scott gretig gebruik van gemaakt. Veel CGI, grootse actiescènes en een paar verbluffende money shots. Het ziet er naar uit dat Scott zich meer heeft laten beïnvloeden door James Camerons sequel uit 1986 dan door zijn eigen klassieker uit 1979.


The Three Stooges
Met een parodie op de bekende openingstekst van Jackass begint deze trailer aan een razendsnelle montage vol goedkope slapstick en flauwe woordspelingen. De film is gebaseerd op The Three Stooges, een komisch trio uit de jaren 30, een periode waarin het witte scherm regelmatig gevuld werd met slapstickacteurs als Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel en Hardy. Of de moderne versie van The Three Stooges een nieuw publiek zal aanspreken valt te betwijfelen. Door de goedkope uitstraling van deze film heeft het geheel immers meer weg van heiligschennis dan eerbetoon. Maar de makers hoeven niet te vrezen, The Pink Panther heeft in het verleden meermaals bewezen dat ook wansmakelijke reboots de kassa kunnen doen rinkelen.


Men In Black 3
Intellectuele sciencefiction zal de Men In Black-franchise nooit worden, maar dat hoeft ook niet. De grootste troef van de franchise is immers humor. Will Smith is het meest geschikt om deze humor over te brengen en komt bij gevolg het vaakst aan bod in de trailer. Helaas voor de makers is humor niet alleen de voornaamste maar ook de enige troef van de film. De CGI ziet er bij momenten goedkoop uit en de kinderlijk eenvoudige plot - een tijdreis om de jonge agent K te redden - laat ook te wensen over. Het zijn niet toevallig dezelfde kwalen als die waarmee de vorige film te maken kreeg. Sequels in het algemeen hebben vaak de neiging grootster, luider en dus grotesker te zijn dan hun voorganger, en dat is hier niet anders. Kortom, deze trailer lijkt de voorbode van een vermakelijke, maar weinig originele blockbuster.


Cosmopolis
De teaser van Cosmopolis is al bijna halverwege wanneer we voor het eerst iets te zien krijgen, maar het is het wachten waard. Een zo goed als naakte vrouw houdt Eric Packer (Robert Pattinson) onder schot, maar de miljardair is niet onder de indruk. Wat volgt is een snelle montage waarin duidelijk de hand van de meester, David Cronenberg, te zien is. Ultragewelddadig, fantasierijk en psychotisch, Cosmopolis is een ideale speeltuin voor de regisseur van onder meer A History Of Violence en A Dangerous Method. Een pluim ook voor Pattinson, die met dit project eindelijk eens kiest voor een film waarmee hij niet alleen zijn vrouwelijke tienerfans aanspreekt.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap