Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Top 10
Top 10 slechtste tv spin-offs

Top 10 slechtste tv spin-offs

Als een televisieserie het goed doet, is men vaak op zoek naar een spin-off (een zusterserie die minimaal één van de personages of de kern van het origineel meeneemt) om nog meer geld te verdienen. Soms pakt dat goed uit, maar vaak blijft de kijker achter met een wanproduct.

10 - The X-Files spin-off: The Lone Gunmen
The X-Files was in de jaren negentig de serie om voor thuis te blijven. Niemand kon zich meten met de avonturen van Mulder en Scully. Maar niet alle personages uit die serie konden een hele aflevering dragen. Het is dan ook geen wonder dat The Lone Gunmen flopte. Deze spin-off draait om de drie nerds Frohike, Fitzgerald en Langly, die de helden van The X-Files regelmatig hielpen en nu zelf aan de slag gingen om allerlei complottheorieën te onderzoeken. Vreemd genoeg kwam hier veel meer humor bij kijken dan in de originele serie, waardoor kijkers langzaam afhaakten. De serie eindigde na dertien afleveringen met een cliffhanger die uiteindelijk in The X-Files werd opgelost.

The Lone Gunmen

9 - Law & Order spin-off: Law & Order: LA
Als een serie populair is, wordt er tegenwoordig een spin-off gemaakt met dezelfde ingrediënten, maar een andere locatie (zie bijvoorbeeld CSI: Miami en NCIS: Los Angeles). Dat probeerden de makers van Law & Order na het succes van Special Victims Unit en Criminal Intent ook met – hoe toepasselijk – Law & Order: LA. De serie kwam echter niet goed van de grond en de kijkcijfers vielen tegen. Ondanks enkele nieuwe injecties om de show interessanter te maken, trok de studio de stekker uit de serie, die slechts één seizoen beslaat. Meer succes hadden de makers met het gewaagde Law & Order: UK, dat nog steeds draait.

Law & Order: LA

8 - Friends spin-off: Joey
Na tien seizoenen hield de meest populaire sitcom aller tijden op met bestaan. De acteurs wilden hun vleugels uitslaan voor andere projecten. Behalve Matt LeBlanc dan, die met Joey aan de slag ging, een sitcom die volledig op hem gericht was. Dat bleek echter te hoog gegrepen, want zonder zijn vrienden bleek Joey niet sterk genoeg om een serie te dragen. Wat ook niet hielp, waren de saaie bijpersonages en het gebrek aan goede grappen. Ondanks de vernietigende kritieken hield Joey het maar liefst twee seizoenen (in totaal 46 afleveringen) vol voor de stekker er uit getrokken werd.

Joey

7 - Cheers spin-off: The Tortellis
Tijdens de hoogtijdagen van sitcom Cheers, maakte Dan Hedaya zes maal zijn opwachting als Carla's ex-echtgenoot, de nietsnut Nick Tortelli. De kijker vond zijn optreden hilarisch, dus dachten de studiobonzen dat de tijd rijp was voor een complete serie rondom zijn persoon. De locatie werd verplaatst naar Las Vegas, waar Nick met zijn nieuwe familie aan de slag gaat als televisiereparateur. Hij belooft zijn louche praktijken achterwege te laten, maar dat is uiteraard tegen beter weten in. Als middelpunt bleek Nick toch een stuk minder grappig, dus de serie werd gecanceld na slechts dertien afleveringen. Hij mocht daarna gelukkig nog wel een keer komen opdraven in Cheers. Jaren later bewees Frasier dat een leuke spin-off van Cheers wel degelijk mogelijk was.

The Tortellis

6 - Party of Five spin-off: Time of Your Life
Party of Five was een typisch Amerikaanse dramaserie, waarin vijf weeskinderen het moeten opnemen tegen de boze buitenwereld. Iedere aflevering kregen ze weer een probleem op hun pad, maar als de brave kids die het waren, wisten ze het altijd naar behoren op te lossen. Toch was deze show immens populair. Tegen het einde van de serie maakte Jennifer Love Hewitt – die in het origineel te zien was geweest als vriendinnetje van één van de jongens – de overstap naar Time of Your Life, waarin ze naar New York vertrok om haar vader te zoeken. De kijkers gingen echter niet mee, dus de show werd na één seizoen stopgezet.

Time of Your Life

5 - The Golden Girls spin-off: The Golden Palace
Na zeven populaire seizoenen van The Golden Girls werd de serie getransformeerd tot The Golden Palace. Waar normaal bij een spin-off een bijpersonage een eigen serie krijgt, maakten hier drie van de vier Girls de overstap, terwijl de laatste een gastoptreden in twee van de afleveringen had. Nadat Dorothy trouwt, besluiten Blanche, Rose en Sophia een hotel te gaan runnen. Maar dat gaat natuurlijk niet zoals verwacht, want wat weten de dames nu van zaken? Het publiek kon niet lachen om deze insteek en The Golden Palace werd na één seizoen van de buis gehaald.

The Golden Palace

4 - Saved by the Bell spin-off: Saved by the Bell: The College Years / The New Class
Laten we wel wezen; Saved by the Bell (zelf ook een spin-off) was al geen hoogstaande televisie. De simpele jeugd-sitcom die gesitueerd was op een middelbare school had flauwe humor en zeer matige acteerprestaties. Toch keken de avonturen van Zack Morris lekker weg voor degenen die zelf in die periode zaten. Maar toen de acteurs te oud werden voor de middelbare school, besloot men de serie te laten evolueren in Saved by the Bell: The College Years en de originele serie met een nieuwe cast te herdopen in Saved by the Bell: The New Class. Vooral laatstgenoemde was abominabel. Het personage Screech kreeg een hoofdrol en dat was echt te veel van het goede. Vreemd genoeg hield die variant het nog zeven seizoenen vol.

Saved by the Bell: The College Years / The New Class

3 - Melrose Place spin-off: Models Inc.
Melrose Place was al een spin-off van van Beverly Hills 90210, maar kreeg zelf ook nog een afgeleide. Alles draaide in Models Inc. om een modellenbureau dat onder leiding stond van Hillary Michaels. Zij werd geïntroduceerd in het tweede seizoen van Melrose Place als de moeder van Amanda (Heather Locklear's personage). Al na één seizoen bleek de serie de aandacht van het publiek niet vast te kunnen houden en werd deze beëindigd.

Models Inc.

2 - Happy Days spin-off: Joanie Loves Chachi
Geen serie die zoveel spin-offs kende als Happy Days. Men introduceerde in bepaalde afleveringen personages om ze bekend te maken bij het publiek en ze dan in een eigen serie te laten schitteren. De enige échte spin-off is dan ook Joanie Loves Chachi, waarin het neefje van The Fonz er vandoor gaat met Joanie Cunningham. Beiden waren vaste personages uit Happy Days, die samen gaan wonen om hun droom als muzikant te verwezenlijken. Na zeventien afleveringen vol (matige) zang keerden de twee terug naar hun oude nest.

Joanie Loves Chachi

1 - Baywatch spin-off: Baywatch Nights
Met Baywatch Nights speelde David Hasselhoff in op het gigantische succes van Baywatch. De spin-off draaide het om Garner Ellerbee - bekend uit de oorspronkelijk serie - die besluit om zijn baan bij de politie op te zeggen om een eigen detectivebureau te beginnen. Hij wordt hierbij geregeld geholpen door Mitch Buchannon (Hasselhoff zelf). Door de slechte kijkcijfers werd de politieserie veranderd in een sciencefictionserie om mee te liften op het succes van The X-Files. De verandering deed de spin-off geen goed en na het tweede seizoen eindigde de serie. Het personage Donna Marco (Donna D'Errico) werd overgeheveld naar Baywatch.

Baywatch Nights

Wat is de slechtste spin-off serie die jij hebt gezien?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap