Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Column: De guilty pleasure voorbij…

Column: De guilty pleasure voorbij…

Laura KempenaarOm komedies lacht ze nooit, tranen komen alleen bij films over dieren en voorspelbaar-heid vindt ze een grote dooddoener. Er is echter iets aan films dat Laura Kempenaar nog veel meer bezighoudt: de veelal ontbrekende, geschikte representatie van vrouwen.
 
Bekentenis: ik geniet zwaar van de weekenden op MTV. Dan zijn er namelijk marathons van de series die ze uitzenden, want we weten het inmiddels wel: muziek is niet waar de M in MTV voor staat. Het zijn series over de meest vreemde mensen en de meest neppe mensen, maar ik ben het guilty pleasure-gevoel inmiddels voorbij.

Waar je eerder nog half beschaamd kon toegeven: “Ja, Jersey Shore, dat heb ik wel eens gezien. Is dat niet met die Italiaanse Amerikanen die eruit zien alsof hun religie zuipen is en hun Bijbel de zonnenbank?” is dat nu wel anders. Ik geef tegenwoordig ruiterlijk toe dat ik die serie kijk, ik kan compleet meepraten over de zwangerschap van Snooki en hoe slecht Roger toch is tegen Jenny.

Je kent het wel, je bent op een verjaardag en het gesprek gaat over televisieseries. Vroeger draaide alles om welke film je het laatst had gezien, nu gaat het erom of je bij bent met Homeland en wat je mening over de laatste Game of Thrones is. Ook ik kijk die series, nou ja, behalve Game of Thrones, maar Homeland, Once Upon A Time, Breaking Bad en The Walking Dead zijn altijd fijne gespreksonderwerpen. Ik heb zelfs Arrow naar aanleiding van reacties op mijn column weer opgepakt en het wordt al beter. Zeker nu ik in een gat val door het stoppen van Gossip Girl is deze soapy serie een goede zoethouder.

Maar goed, in die gesprekken over series die je kijkt, durf ik het ook aan om gewoon te zeggen dat ik gek ben op Hollywood Heights, Awkward iets slapper vind worden de laatste tijd en helemaal lyrisch ben over Catfish. Geordie en Jersey Shore? Ik kijk het, ik geniet ervan en ik smul ervan alsof het chocolademousse is. En ik schaam me er niet meer voor. Ik vind het nog steeds jammer dat Teen Mom nu echt op zijn einde is gekomen, nadat de meiden jaren geleden in 16 and Pregnant begonnen aan hun MTV serieloopbaan en de baby’s inmiddels al een jaar of vier zijn.

Ik kan niet helemaal uitleggen waarom ik de schaamte voorbij ben, maar ik geniet echt van series op de ex-muziekzender. Juist vanwege die marathons, waardoor je in een keer een hele rits Underemployed kunt kijken terwijl je (in mijn geval) artikelen aan het tikken bent of het huishouden doet. Ik vind Hollywood Heights op dit moment fantastisch. Een soort jeugdige Bold and the Beautiful waarin ontzettend veel wordt gepraat, maar ook ontzettend veel drama is. Het zijn grappige, vaak hersenloze personages en dat blijft toch leuk om naar te kijken, zoals Pauly D (Jersey Shore).

Catfish is mijn favoriet. Ik vond de film al geweldig, waarin een jongen op bezoek gaat bij een meisje dat hij al tijden leuk vindt op Facebook en het maar de vraag is of zij het wel echt is. De serie is ongeveer hetzelfde, maar dan wordt er geclaimd dat dit echt mensen zijn die een Facebookrelatie hebben en je zal zien: eigenlijk is de lover nooit de persoon die hij of zij claimt te zijn. Toegegeven, als je er daar veel van achter elkaar ziet, dan wordt het format een beetje saai, maar wat ik er juist zo interessant aan vind, is dat ze verder gaan dan alleen die ontmoeting en die realisatie van; shit, heb ik als hetero gast de hele tijd met een iets minder aantrekkelijke homogast gesproken in plaats van een lekkere vrouwelijke cheerleader? Ze gaan echt kijken hoe dat liegen is ontstaan en ze geven de mensen tijd om te kijken of ze toch vrienden zullen blijven. Heel goed gedaan Nev! En er komt een tweede seizoen, dus dat is sowieso lekker om vast te weten.

Toch is Cat Fish in vergelijking met de andere series op MTV ontzettend zoetsappig en lief. Natuurlijk zitten er minstens net zulke grote weirdo’s in als in de cast van Jersey Shore, maar Nev is zo’n zachte dude, dat je elke aflevering zin hebt om hem te knuffelen. Hij blijft altijd positief, zelfs als je op de bank allang naar de televisie schreeuwt dat dit natuurlijk alleen maar op een sof kan uitlopen.

Terwijl ik deze column tik, merk ik dat ik me nog steeds niet echt schaam. Ik voel dat er genoeg mensen zijn die mijn uitspraken waarschijnlijk belachelijk zullen vinden, maar als ik plezier beleef aan de series, dan is dat goed genoeg voor mij. Bovendien ben ik duidelijk niet de enige, want Snooki en Jwoww hebben zelfs een spin-off serie door het grote succes van Jersey Shore. Terug naar de afkorting MTV. Ik denk dat MTV die M tegenwoordig dus maar beter kan veranderen in: mamma’s. Of je daar nou de neptieten uit Geordie Shore en Jersey Shore mee bedoelt of de moeders uit Teen Mom en de moeilijke relaties met de moeders in Awkward en mijn nieuwe lieveling Hollywood Heights.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk