Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Pain & Gain - recensie

Pain & Gain - recensie

Als je er midden in de film aan herinnerd moet worden dat wat je ziet is gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, dan weet je met wat voor bizarre comedy je te maken hebt.

Pain & Gain is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Sun Gym Gang. En dat het een perfecte mix is van actie en comedy is onder meer te danken aan het feit dat het verhaal rondom deze gang zo absurd is.Welvaart
Pain & Gain draait om Daniel Lugo (Mark Wahlberg) die meer wilt dan het leven hem geeft. Na een zelfhulp seminar van Johnny Wu (Ken Jeong) stelt Lugo zichzelf een doel; hij wil niet meer elke maand de eindjes aan elkaar hoeven knopen. Hij wil de welvaart waarvan hij vindt dat hij die verdient, zonder daar al te veel voor hoeven te doen. En hij heeft hier het perfecte plan voor. Lugo is werkzaam bij de Sun Gym. Samen met zijn collega’s Paul Doyle (Dwayne Johnson) en Adrian Doorbal (Anthony Mackie) besluit hij om één van zijn vaste klanten te ontvoeren, al diens bezittingen af te nemen en arm achter te laten. Deze klant is Victor Kershaw (Tony Shalhoub), een rijke en arrogante zakenman. Zoals verwacht kost het de heren veel meer moeite dan ze aanvankelijk gedacht hadden en is Kershaw ook nog eens een hardere noot om te kraken dan eerder werd aangenomen, Hij blijkt ongevoelig voor de martelpraktijken waar de heren hem aan blootstellen.

Diepgang
Christopher Markus en Stephen McFeely, verantwoordelijk voor het script van Captain America en Chronicles of Narnia, weten de de bizarre en tragische gebeurtenissen rondom de Sun Gym Gang te herschrijven tot een actie-comedy, terwijl ze vrij dicht bij de werkelijkheid weten te blijven. Michael Bay is vooral bekend om zijn grootse Hollywood popcornblockbusters; veel geweld en spektakel en weinig verhaal. Pain & Gain is dit zeer zeker niet. Het is een film die diepgang heeft, maar waarin wel de werkwijze van Bay zichtbaar is, zoals zijn gebruik van slow motion en de 360° lage camerahoek.The Rock
Mark Wahlberg weet van Daniël Lugo een crimineel te maken waar je, hoe bizar dat ook klinkt, toch een soort van medelijden mee krijgt. Het neerzetten van simpele, naïeve karakters is hem niet vreemd, getuige zijn rollen in Boogie Nights en Ted. Nog noemenswaardiger is Dwayne Johnson, die al lang niet meer acteert onder zijn vechtersnaam naam The Rock. Hij weet als Paul Doyle de meeste sympathie op te wekken, een ietwat dommige spierbundel met een klein hartje. Pain & Gain is de leukste film in tijden en doet qua humor denken aan Kiss Kiss Bang Bang en Lucky Number Slevin. Daarnaast is het ook nog eens de best doordachte film van Michael Bay sinds zeer lange tijd. Johnson laat in Pain & Gain zien dat hij veel meer in huis heeft dan dat wij tot nu toe van hem hebben gezien. Zijn rollen anders dan “de spierbundel” zijn op één hand tellen. Bonuspunten zijn er voor de korte verschijning van Peter Stormare (Prison Break, 8MM, Get the Gringo, How I Spent My Summer Vacation)  in de rol van dokter.
 
Conclusie
Pain & Gain is nu al één van de beste komedies van 2013. Hierin zien we van zowel Michael Bay als Dwayne Johnson werk dat we niet eerder hebben gezien, en waarvan je misschien wel niet dacht dat ze het in zich hadden. De komedie varieert van heel grappig tot hilarisch en de actie wordt in beeld gebracht zoals alleen Michael Bay dat weet te doen. 

Regisseur:

Michael Bay

Cast:

Ed Harris
Dwayne Johnson
Mark Wahlberg

Genre:

Actie

Releasedatum:

15 augustus 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  129 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...