Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Nieuws » Nieuwsberichten
American Hustle grote winnaar Golden Globes

American Hustle grote winnaar Golden Globes

De Golden Globes werden zondagavond voor de 71e keer uitgereikt. American Hustle viel met drie Golden Globes het meest in de prijzen.

American Hustle ontving maar liefst zeven nominaties voor de Golden Globes, waarvan er uiteindelijk drie werden verzilverd. De film won de prijs in de categorie 'beste komedie of musical', hoofdrolspeelster Amy Adams ontving de prijs voor 'beste actrice in komedie of musical' en Jennifer Lawrence nam de prijs voor 'beste vrouwelijke bijrol in film' mee naar huis. Hoewel het haar vijfde nominatie was, is dit pas de eerste keer dat Adams een Golden Globe heeft gewonnen. Jennifer Lawrence neemt voor de tweede keer de prestigieuze prijs mee naar huis.Een andere winnaar van de Golden Globes is Dallas Buyers Club. De film won zondagavond twee Golden Globes. Dallas Buyers Club is daarmee naast American Hustle de enige andere (grote) film die tijdens de prijsuitreiking meer dan één Golden Globe heeft gewonnen. Matthew McConaughey ontving de prijs voor 'beste acteur in filmdrama' en Jared Leto kreeg de prijs voor 'beste mannelijke bijrol'. In totaal was Dallas Buyers Club twee keer genomineerd voor de Golden Globes, waarmee de film dus alle nominaties verzilverde.Verder werden de meeste prijzen over een groot aantal films verdeeld. Andere grote prijzen gingen naar 12 Years A Slave, Gravity, Blue Jasmine, The Wolf Of Wall Street en Frozen12 Years A Slave werd met zeven nominaties vooraf gezien als een grote favoriet voor de Golden Globes. De film won uiteindelijk slechts één prijs, maar wel de belangrijkste: die voor 'beste filmdrama'. Cate Blanchett ontving de prijs 'beste actrice in filmdrama' voor haar rol in Blue Jasmine en Leonardo DiCaprio sleepte de prijs 'beste acteur in komedie of musical' in de wacht met zijn rol in The Wolf of Wall Street.

Alfonso Cuaron, de regisseur van Gravity, won de prijs in de categorie 'beste regie'. Long Road to Freedom ontving de prijs voor 'beste song'. De 'beste buitenlandse film' was La Grande Bellezza. All Is Lost ontving de prijs in de categorie 'beste soundtrack'. De prijs voor 'beste animatiefilm' ging naar de Disneyfilm Frozen.Breaking Bad was de grote winnaar bij de televisieseries. De serie ontving de prijs voor 'beste dramaserie' en hoofdrolspeler Bryan Cranston ontving een Golden Globe in de categorie 'beste acteur in een dramaserie'. Cranston werd in totaal voor zijn rol in Breaking Bad vier keer genomineerd, maar zondagavond won hij voor het eerst de prestigieuze prijs. House of Cards nam ook een prijs naar huis, Robin Wright ontving een Globe in de categorie 'beste actrice in een dramaserie'. 

Brooklyn Nine-Nine ontving ook twee Golden Globes. De serie won de prijs in de categorie 'beste komedieserie' en Andy Samberg kreeg de prijs voor 'beste acteur in een komedieserie'. De prijs in de categorie 'beste actrice in een komedieserie' ging naar Amy Poehler voor haar rol in Parks and Recreation.Behind The Candelabra ontving de meeste en belangrijkste prijzen onder de miniseries en tv-films. De film won een Golden Globe in de categorie beste tv-film en ook hoofdrolspeler Michael Douglas viel in de prijzen. Douglas versloeg daarmee onder meer medespeler Matt Damon, die ook genomineerd was voor de prijs.REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap