Bezoek ook eens Ze.nl
 • Recensies » Bioscoop
Cloudy With A Chance Of Meatballs 2 - recensie

Cloudy With A Chance Of Meatballs 2 - recensie

Het gezegde gaat: “Je bent wat je eet”, maar is dat altijd zo?

Flint Lockwood (Bill Hader) is geïnspireerd door zijn idool, Chester V (Will Forte), en mag binnen zijn bedrijf, The Live Corp. Company, aan de slag als uitvinder. Al gauw moet Flint van zijn nieuwe werkgever aan de slag voor een geheime missie. Dit betreft zijn uitvinding die wij nog kennen van Cloudy With A Chance Of Meatballs (2009): een apparaat dat water in voedsel omzet. In zijn missie moet Flint onderzoeken wat er van zijn uitvinding is geworden en belandt zo in een wereld van voedsel dat een geheel onafhankelijk ecosysteem tot stand heeft gebracht. Hier begint Flint met zijn vrienden aan zijn tweede avontuur.Voedselwezens
De combinatie van het concept, samen met de technische mogelijkheden pakt goed uit, met een ecosysteem à la Jurassic Park (1993) bestaande uit 'voedselwezens'. Een verfrissend idee dat voortborduurt op de originaliteit van de eerste film uit deze reeks; de kleuren zijn schitterend, de vormen zijn geloofwaardig, de bewegingen zijn vloeiend en de omgevingen complementeren dit alles. Regisseurs Cody Cameron en Kris Pearn bieden bezoekers van deze film een wereld vol verwondering.

Absurdisme
Ondanks het geboden visuele spektakel is deel twee een mindere opvolger van de eerste productie. De originaliteit en humor uit het eerste deel blijven uit in deze film. Hoewel er op hilarische wijze woordspelingen worden gebruikt bij de benamingen van de voedseldieren, zijn de overige grappen maar matig. Het vermakelijke absurdisme dat mede te danken was aan Phil Lord en Christopher Miller, de regisseurs van het eerste deel, ontbreekt in deze productie. Lord en Miller hadden de humor voor kijkers van alle leeftijden toegankelijk gemaakt; helaas is dit niet gelukt in dit tweede deel.Potentie
De film bevat fantastische beelden, een prima uitgewerkt concept en een voice-cast dat al bewezen heeft goed in de smaak te kunnen vallen bij een breder publiek. Maar door het tekort schieten qua humor, is deze film een gemiste kans. Er was een gigantische potentie om deze film andere succesvolle animatie-films te doen evenaren zoals Up (2009) of How To Train Your Dragon (2010). Het is spijtig dat een climax uitbleef in deze film.

Conclusie
Regisseurs Cody Cameron & Kris Pearn hebben een geslaagde familiefilm geproduceerd. Gedurende anderhalf uur kan de kijker genieten van een wereld vol verwondering. De achilleshiel van deze film schuilt in de verwachtingen. Na het hilarische Cloudy With A Chance Of Meatballs (2009) ligt de lat hoog voor zo'n film, maar de originaliteit en humor uit het eerste deel is helaas te weinig terug te vinden in het tweede deel. Hopelijk wordt dat in het - waarschijnlijke - derde deel weer opgepakt.

Regisseurs:

Cody Cameron
Kris Pearn

Cast:

Anna Faris
Bill Hader

Genre:

Animatie

Releasedatum:

6 februari 2014

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  95 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...