Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
Nieuwe Amerikaanse tv-series 2014/2015 - deel 1

Nieuwe Amerikaanse tv-series 2014/2015 - deel 1

MovieScene geeft een eerste overzicht van alle nieuwe Amerikaanse televisieseries en laat meteen zien welke je absoluut niet mag missen.

A to Z (NBC) 
A to Z focust zich op de relatie van Andrew, een hopeloze romanticus die bij een internetdating bedrijf werkt, en Zelda (Milioti), een pragmatische advocaat met bindingsangst. Als kijker maken we hun relatie mee van begin tot eind, van A tot Z. De hoofdrollen worden gespeeld door Ben Feldman (Mad Men) en Cristin Milioti (How I Met Your Mother). Daarnaast zijn ook Rashida Jones (Parks and Recreation) en Michael Patrick Jann (Community) bij de serie betrokken. De trailer oogt een beetje zoet, maar wie weet kan deze romantische komedie ons verrassen.
Première: herfst 2014
Bekijk hier de trailerAgent Carter (ABC) [AANRADER]
Tegenwoordig kan je de televisie niet meer aanzetten zonder op z'n minst iemand met speciale gaves tegen te komen. Dat wordt dit televisieseizoen niet anders. Agent Carter speelt zich af in het superheldenuniversum van Marvel. Het verhaal draait om het karakter Peggy Carter (Hayley Atwell) van de film Captain America: The First Avenger. De serie speelt zich af in het jaar 1946, waar Carter moet wennen aan de gevolgen van de gebeurtenissen uit The First Avenger. Ze heeft de liefde van haar leven Steve Rogers verloren en daarnaast heeft ze ook nog een veeleisende baan voor het Strategic Scientific Reserve (SSR).
Première: waarschijnlijk zomer 2014Better Call Saul (AMC)
Better Call Saul is de spin-off van de hitserie Breaking Bad. In de prequel van Vince Gilligan (Breaking Bad) staat het leven van Saul Goodman centraal. Het verhaal speelt zich af voor de gebeurtenissen van Breaking Bad. Bod Odenkirk kruipt weer in de rol van Saul Goodman. Verder is Jonathan Banks ook weer te zien als Mike Ehrmantraut. Aaron Paul liet weten dat de kans bestaat dat hij een gastrol zal spelen in de serie. Daarnaast zullen ook Patrick Fabia, Rhea Seehorn en Michael Mando in de serie te zien zijn.
Première: november 2014Constantine (NBC)
Het horrorgenre is ook een genre waar we nog steeds geen genoeg van krijgen. Met Constantine krijgen we een soort Supernatural waar we demonenjager John Constantine volgen. Hij krijgt door de toeval van het lot de taak de mensheid te beschermen van al het kwaad. Het verhaal is gebaseerd op de horror comic serie Hellblazer van DC Comics. Het is niet de eerste keer dat de strip wordt gebruikt voor het witte doek. In 2005 verscheen de film Constantine, toen met Keanu Reeves in de hoofdrol. In de serie zal de rol van Constantine gespeeld worden door Matt Ryan (Criminal Minds).
Première: herfst 2014
Bekijk hier de trailerCSI: Cyber (CBS)
Tijd voor een nieuwe versie van CSI. In CSI: Cyber volgen we agent Avery Ryan, gespeeld door Patricia Arquette (Medium). Ryan is werkzaam bij de cybercrime adeling van de FBI in Quantico, dat centraal zal staan in de nieuwe serie. Geheel onbekend zullen de echte fans niet zijn met agent Ryan, eerder was ze ook al te zien in een aflevering van CSI: Crime Scene Investigation. Het team van de succesformule van CSI keert ook terug, Jerry Bruckheimer, Carol Mendelsohn, Anthony Zuiker en Ann Donahue zijn betrokken bij het project.
Première: januari 2015Empire (Fox)
Lucious Lyon, gespeeld door Terrence Howard (Crash), is de koning van de hip-hop. Hij bouwde vanuit het niets zijn succesvolle muziek bedrijf Empire Entertainment op. De jaren van voorspoed zijn echter voorbij. Lyon heeft namelijk een ziekte heeft waardoor hij binnen enkele jaren kreupel zal zijn. Eén van zijn drie zonen moet hierdoor het stokje van hem overnemen, maar wie? De serie komt uit de koker van Lee Daniels, die vooral bekend is van zijn film The Butler.
Première: begin 2015
Bekijk hier de trailerExtant (CBS)
Na het enorme succes van Gravity met Sandra Bullock kon een televisieserie over een vrouwelijke astronaut natuurlijk niet uitblijven. In Extant volgen we het leven van astronaute Molly Woods, gespeeld door Oscarwinnares Halle Berry. Woods keert na een solomissie van dertien maanden in de ruimte terug op aarde. Wonderbaarlijk genoeg keert ze niet alleen terug, ze is namelijk zwanger. Naast Halle Berry is er nog een Oscarwinnaar betrokken bij de serie. Steven Spielberg is namelijk de executive producer. 
Première: 9 juli 2014
Bekijk hier de trailerGotham (Fox) [AANRADER]
Het verhaal van Batman mag dan al meerdere keren op het witte doek zijn verschenen, nu verschijnt er ook een prequel van de gemaskerde held. In Gotham zal de focus liggen op James Gordon, gespeeld door Ben McKenzie. Gordon is een jonge detective die met veel inspanning de misdaad in Gotham probeert terug te dringen. Hij krijgt de taak om samen met zijn partner Havery Bullock de moord op Thomas en Martha Wayne (!) op te lossen. Hierdoor zien we ook hoe hij kennis maakt met de jongere versie van Bruce Wayne. Niet alleen de originverhalen van Batman en Gordon zullen we te zien krijgen. Waarschijnlijk krijgen we ook de jongere versies van onder andere Catwoman, the Joker en Two-Face te zien.
Première: eind 2014
Bekijk hier de trailerGracepoint (Fox)
Gracepoint is de Amerikaanse remake van de Britse serie Broadchurch. In de serie krijgt detective Emmet Carver, die net een nieuwe prominente baan heeft gekregen bij de politie, de taak om de moord op een jonge jongen op te lossen. Hiervoor moet hij samenwerken met detective Ellie Miller. Dit zal echter niet al te makkelijk gaan omdat Miller voorheen de nieuwe positie van Carver was beloofd. De hoofdrollen zullen gespeeld worden door David Tennant  (Doctor Who) en Anna Gunn (Breaking Bad), daarnaast is ook Chris Chibnall (Broadchurch) bij de serie betrokken.
Première: nog niet bekend
Bekijk hier de trailerHow To Get Away With Murder (ABC)
De donderdagavond van ABC in Amerika kan ook wel de Shona Rhimes avond genoemd worden. Deze herfst zullen namelijk Grey's Anatomy, Scandel en de nieuwe serie How To Get Away With Murder allemaal op donderdag te zien zijn. Alle series zijn afkomstig uit de koker van Rhimes. In How To Get Away With Murder volgen we professor Annalise Keating, een strafrecht advocaat die lesgeeft aan de prestigieuze universiteit van Philadelphia. Ze geeft een college over 'How to get away with murder' met ongewenste gevolgen, want hierdoor raakt ze samen met haar studenten betrokken bij een moordplot. De rol van Keating wordt gespeeld door Viola Davis (The Help).
Première: herfst 2014
Bekijk hier de trailerLegends (TNT)
Zal het nieuwe karakter van Sean Bean zijn volgende project wel overleven? Dat is de vraag die velen zich zullen stellen. In Legends speelt Bean de hoofdrol van Martin Odum, een undercover FBI-agent met een speciaal talent. Odum is namelijk een 'legend', en hij heeft de gave om steeds zijn uiterlijk te veranderen. Maar door al dat veranderen begint Odum te twijfelen aan zijn eigen identiteit. Die twijfel wordt sterker wanneer een mysterieuze man hem duidelijk maakt dat hij zijn echte identiteit niet kent. Bean wordt in de serie bijgestaan door Ali Larter (Heroes) en Morris Chestnut (Nurse Jacky). Legends wordt ontwikkeld door Howard Gordon, vooral bekend als de producer van 24 en Homeland.
Première: 22 augustus 2014
Bekijk hier de trailerMadam Secretary (CBS) [AANRADER]
Na het succes van House of Cards en Borgen zijn politieke series zeer populair. CBS komt met Madam Secretary met een nieuwe variant, waarin we het leven van Elizabeth Faulkner McGill volgen. Nadat de Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken onverwachts sterft, volgt McGill hem op. In de serie zal ze voor complexe internationale problemen staan, terwijl ze ook nog haar werk moet combineren met een complex familieleven. Het lijkt een beetje op een mengsel van Borgen en Political Animals, maar de trailer ziet er veelbelovend uit. De hoofdrol wordt gespeeld door Téa Leoni (Deep Impact), daarnaast zullen ook Tim Daly (Private Practice), Zeljko Ivanek (Damages), Sebastian Arcelus (House of Cards) en Mozhan Marnò (House of Cards) in de serie te zien zijn.
Première: herfst 2014
Bekijk hier de trailerDeel twee met nog meer nieuwe series lees je hier.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up

BEST GELEZEN