Bezoek ook eens Ze.nl
 • Nieuws » Nieuwsberichten
The Fault In Our Stars verslaat Tom Cruises Edge of Tomorrow

The Fault In Our Stars verslaat Tom Cruises Edge of Tomorrow

The Fault In Our Stars was dit weekend de best bezochte film in Amerika.

Dit weekend gingen de twee nieuwkomers The Fault In Our Stars en Edge of Tomorrow de strijd met elkaar aan om de eerste plek in de Amerikaanse box office. The Fault of in Our Stars won deze strijd met gemak. Tijdens het openingsweekend bracht de film maar liefst 48 miljoen dollar op en pakte daarmee de eerste plek in de Amerikaanse box office. De film met Shailene Woodley en Ansel Elgort in de hoofdrol wist ook wereldwijd flink wat publiek te trekken, waardoor de totale opbrengst na een weekend al op 65 miljoen dollar staat. Een goed resultaat, want het budget van de film bedroeg slechts 12 miljoen dollar. Voor Woodley was het de tweede bioscoophit in korte tijd, eerder was ze al te zien in de populaire film Divergent. De film haalde al eerder de Nederlandse media, omdat een deel van The Fault In Our Stars zich in Amsterdam afspeelt, waaronder het Vondelpark en het Anne Frankhuis.Maleficent was niet opgewassen tegen The Fault In Our Stars. De film met Angelina Jolie in de hoofdrol bracht tijdens het tweede weekend ruim 33 miljoen dollar op en eindigde daarmee op de tweede plek in de Amerikaanse box office. Wereldwijd is de sprookjesverfilming al aardig succesvol. Binnen twee weken heeft de film een slordige 335 miljoen dollar opgehaald. Maleficent betekent ook een persoonlijk succes voor Jolie, het is namelijk een van haar meest succesvolle films. Tot op heden waren alleen haar films Mr. & Mrs. Smith (478 miljoen dollar) en Wanted (341 miljoen dollar) lucratiever. 

Edge of Tomorrow wist tijdens het openingsweekend alles behalve te imponeren. Met een opbrengst van 29 miljoen dollar pakte de nieuwe Tom Cruise film de derde plek in de box office. Dat moet tegen zijn gevallen, gezien het feit dat het budget van de film ongeveer 178 miljoen dollar bedroeg. De druiven zullen helemaal zuur zijn omdat het budget van The Fault In Our Stars aanzienlijk kleiner is dan het budget van Edge of Tomorrow. Hoewel de film in Amerika niet zo populair was, wist de film wereldwijd wel veel bezoekers te trekken. In totaal heeft de Edge of Tomorrow nu 140 miljoen dollar opgebracht.

X-Men: Days of Future Past verdween dit weekend uit de top drie en eindigde op de vierde plek in de Amerikaanse box office. Seth MacFarlanes A Million Ways to Die in the West en Godzilla pakten de vijfde en zesde plek. Neighbors claimde de zevende plek. De achtste en negende plek werden bezet door Blended en Chef. The Amazing Spider-Man 2 nam de tiende plek in beslag en sluit daarmee de Amerikaanse box office top 10 van dit weekend af.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...