Bezoek ook eens Ze.nl
 • Recensies
One Night Stand IX: Eddy & Coby

One Night Stand IX: Eddy & Coby

De toekomstige generatie Nederlandse filmmakers staat voor de deur. Zes duo’s kregen de kans om onder de noemer One Night Stand een film te maken, dit jaar alweer voor de negende keer.Werkelijk overal hebben ze seks, dieetgoeroe in wording Coby (Cynthia Abma) en haar aanzienlijk jongere gebronsde toyboy Patrick (Roger Carvalho). We volgen ze door een protserige villa waar Tony Montana (Scarface) aan de muur hangt. Patrick, haar personal trainer, is de Nubische prins waar ze altijd naar verlangde. En wat maakt het uit, haar echtgenoot Eddy (Ton Kas) is toch nooit thuis. Totdat Fred (Ronald de Bruin) aan de poort staat. Eddy is gewond geraakt bij een aanslag. Hij ligt in het ziekenhuis. Coby reageert geenszins gealarmeerd. Dat doet ze pas als Eddy een paar dagen later met een dwarslaesie in de woonkamer trekt. Haar droom is aan duigen, want Eddy is geen lange dagen meer van huis. Hij is van een duister figuur uit de onderwereld verworden tot een hulpbehoevende kasplant. De gestrande relatie tussen Eddy en Coby wordt er ook niet beter op. Coby was haar echtgenoot eigenlijk al meer dan zat, en Eddy doet tegen wil en dank verwoede pogingen om de grote scheuren in de verhouding te dichten. 

Zwarte pieten
Stoorzender blijft Patrick, die aanvankelijk een toekomst ziet met Coby, maar vervolgens een simpel stereotype neger blijkt te zijn. Een woord dat erg veel voorkomt in het script van Marco Knijnenburg. Zoveel dat je zou willen dat de zwarte pieten discussie weer zou losbarsten. Want Patrick oogt betrouwbaar maar blijkt niets minder dan een luiaard die het liefst aan de rand van het zwembad ligt. Eddy denkt dat Patrick zijn fysiotherapeut is, en zo heeft Patrick een motief om Coby te chanteren, die toch eigenlijk van haar minnaar af wil, nu zijn ware aard is ontmaskerd.Sketches
Wie Eddy & Coby gaat kijken wordt in de openingsscene gewezen op de grote gelijkenissen met The Sopranos. Het kitscherige interieur, de ordinaire grappen en het gigantische zwembad achter het huis. Verder dan dat gaat de vergelijking helaas niet op. Regisseur Jeroen Annokkee rijgt een aantal sketches achter elkaar. Want een film met een rode draad kan Eddy & Coby nauwelijks worden genoemd. Hooguit een vrijbrief om je latente racisme te etaleren met grappen uit de oude doos. Overigens wel een pluim voor Cynthia Abma en Ton Kas. Ze groeien eerst uit elkaar en worden dan stap voor stap weer bijeengebracht. Abma heeft haar stoïcijnse personage veel diepte gegeven, zeker gecombineerd met Kas' prachtig gesproken sarcastische opmerkingen.

Conclusie
Eddy & Coby is een gedateerd ogende film. Alsof we met Dick Maas' setbouwer afreizen naar de jaren tachtig om het huis van Frans Bauer van binnen te zien.

Eddy & Coby wordt zaterdag 3 januari uitgezonden om 23:10 op NPO 2.

Regisseur:

Jeroen Annokkee

Cast:

Cynthia Abma
Ton Kas

Genre:

Drama

Releasedatum:

3 januari 2015

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  50 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap