Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
We Are Your Friends - recensie

We Are Your Friends - recensie

De moraliserende, hypocriete versie van Entourage.

Cole, Mason, Ollie en Squirrel wonen in de San Fernando Valley, aan de verkeerde kant van Hollywood. Wanneer ze als de 'young hustler crew' worden aangesproken, noemen ze zichzelf entrepeneurs. Dat zijn vooral toekomstdromen, want voorlopig zijn ze vooral bezig met het promoveren van hippe feestjes in ruil voor gratis drank. Maar ja, de uitvinder van Instagram was een jongen zoals hen, en die is nu 1 miljard dollar rijker. Hun gouden ticket is Cole (Zac Efron), top-dj in spé, als hij maar een keer de juiste track vindt. En hoe moeilijk is dat nou?Fantasie
De opkomst van social media en nieuwe technologieën heeft ook tot nieuwe dromen geleid. Nu camera's, computers en programmeertalen voor iedereen toegankelijk worden, kan iedereen een regisseur of DJ worden, of een app ontwikkelen. Waarom zou je dat dan niet doen ook? Eén simpel idee kan genoeg zijn om 'de wereld te veranderen'. Als het aanslaat is je weg naar de wereld van sex, drugs en rock en roll geopend. Je belandt op extravagante feestjes in huizen met zwembaden waar rondborstige vrouwen voor je zullen dansen, terwijl je netwerkt met andere ondernemers. Natuurlijk is dit een fantasie die slechts voor sommigen werkelijkheid wordt, maar wel eentje die velen hebben. Regisseur Max Joseph maakt in deze film duidelijk dat hij heel goed begrijpt hoe en waarom deze fantasie in stand wordt gehouden. Natuurlijk heeft niemand van de young hustlers gestudeerd. Hun voorbeelden zijn al die DJ's, artiesten en 'entrepreneurs' die grootse dingen hebben bereikt, omdat ze volledig 'hun eigen weg' gingen en zich van niets of niemand aantrokken. Dus gaan Cole en zijn vrienden arrogant door het leven, alsof niemand ze iets kan maken. Nooit mogen ze laten zien dat ze geen zelfvertrouwen hebben en bovenal moeten ze de verpersoonlijking van de 'work hard, play hard' mentaliteit zijn.

Hypocriet
Er zijn de laatste paar jaar genoeg films geweest die deze mentaliteit heftig bekritiseerd hebben, met The Wolf of Wall Street en The Social Network als hoogtepunten. Een tegengestelde aanpak zou best interessant kunnen zijn, en We Are Your Friends heeft enkele scenes die dat goed laten zien. Het probleem van de film is dat regisseur Joseph nogal hypocriet is. Het is duidelijk dat hij de vier hoofdpersonen helemaal geweldig vind. Helaas is hij zich ook goed bewust dat anderen die mening niet delen, waardoor hij de film, zeker in het laatste gedeelte, belast met halfhartig moraliserende scenes. Het zorgt er wel bijna voor dat je sympathie krijgt voor de personages. Joseph lijkt soms hun gedrag te vergoelijken, terwijl hij zich er tegelijkertijd boven wil stellen. Het lot van Squirrel (Alex Shaffer) is daar tekenend voor.  Entourage
Max Joseph heeft ook het script geschreven, samen met Meaghan Oppenheimer en Richard Silverman. Dat script is niet bijster origineel en is eigenlijk het grootste probleem. De film probeert bovenal The Wolf of Wall Street en vooral Entourage - de dynamiek tussen de vier hoofdpersonages is precies hetzelfde - te imiteren, maar lijkt niet te begrijpen wat die films succesvol maakte. Ondergetekende heeft de serie rondom Vince's entourage nooit gezien, maar het is heel goed voorstelbaar dat het op een gegeven moment onverdraaglijk wordt. Ondanks de recensies was de film van dit jaar echter zeker niet slecht. Het was ten allen tijde duidelijk dat je het niet al te serieus moest nemen en dat je naar een overdreven fantasie zat te kijken. De hoofdpersonages daar hadden daarnaast een duidelijk doel wat ze wilden bereiken, waardoor hun leven wezenlijk zou veranderen. In We Are Your Friends hebben de personages feitelijk niets te winnen. Het is niet duidelijk hoe hun leven beter zou zijn als ze succesvol zouden zijn. Goed, ze zouden wat meer geld hebben, maar daarmee zouden ze precies hetzelfde doen als nu. Ze bevinden zich immers nu al in de wereld van sex, drugs en rock & roll waarin ze het bed delen met Sophie (Emily Ratajkowski). Ratajkowski speelde ook in Entourage en werd daar feitelijk beter behandeld dan in We Are Your Friends.     

Conclusie
We Are Your Friends had lichter van toon moeten zijn en de (fantasie)wereld van zijn hoofdpersonages volledig moeten omarmen. Of het had juist zwaarder van toon moeten zijn en met scherpere, oprechtere kritiek moeten komen. Het is jammer dat de film vlees noch vis is, en uiteindelijk vooral erg hypocriet. Regisseur Joseph maakt namelijk wel duidelijk dat hij de wereld die hij ons toont goed kent. Hopelijk kan hij er een volgende keer met een goed script iets beters van maken.

Regisseur:

Max Joseph

Cast:

Wes Bentley
Zac Efron

Genre:

Drama

Releasedatum:

27 augustus 2015

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
 • Speelduur:

  95 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...