Bezoek ook eens Ze.nl
 • Nieuws » Nieuwsberichten
Nederlandse Oscarinzending The Paradise Suite vervroegd uitgebracht

Nederlandse Oscarinzending The Paradise Suite vervroegd uitgebracht

Om aan de Oscarregels te voldoen, draait The Paradise Suite eind september een week in Amsterdam, een maand voor de landelijke release.

Maandag werd bekend dat The Paradise Suite de Nederlandse Oscarinzending is voor de categorie Beste Foreign Language Film. Omdat The Paradise Suite pas vanaf 29 oktober landelijk gaat draaien, zou de film echter niet mee mogen doen aan de strijd om een Oscarnominatie. De Oscarregels stellen namelijk dat een film pas mag worden ingezonden, als hij voor 1 oktober minimaal zeven dagen in een Nederlandse bioscoop heeft gedraaid. Door The Paradise Suite tussen 24 en 30 september in het Ketelhuis in Amsterdam te vertonen, voldoet de film alsnog aan de Oscarregels en mag hij meedoen in de race om het felbegeerde filmbeeldje.

Distributeur September Film, die de film hier uitbrengt, bevestigde tegenover MovieScene de vervroegde uitbreng in het Ketelhuis, waar de film vanaf 24 september dagelijks te zien is. De wereldpremière van The Paradise Suite is overigens op het Toronto International Film Festival, dat tussen 10 en 20 september wordt gehouden. De film is er onderdeel van het Discovery programma, bestaande uit films van nieuwe regisseurs die als veelbelovend voor de internationale cinema worden beschouwd. Op het Nederlands Film Festival wordt eind september de Nederlandse première gevierd.Het feit dat in de film nauwelijks Nederlands wordt gesproken, is trouwens geen vereiste van de Oscars. Zolang er voornamelijk een andere taal dan Engels te horen is, kan de film meedoen. In The Paradise Suite is, naast wat Engels, vooral Frans, Zweeds en Nederlands te horen. Half december maakt de Academy in Los Angeles bekend welke negen niet-Engelstalige films op de shortlist komen te staan. Half januari worden de vijf nominaties bekend gemaakt. De Oscars worden op 28 februari uitgereikt.

The Paradise Suite is een mozaïekfilm waarbij meerdere verhaallijnen over personages in Amsterdam elkaar aan het eind raken. Het is een internationale productie (met Zweden en Bulgarije) over vluchtelingen, mensenhandel en gedwongen prostitutie. Eerder maakte regisseur Joost van Ginkel 170 Hz, die volledig in gebarentaal is. In 2011 won deze film onder andere een Gouden Kalf (Publieksprijs) en de MovieSquad Award (jongerenjury).

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap