Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Me Before You – Recensie

Me Before You – Recensie

Boekverfilmingen zijn de laatste jaren erg populair, met name Young Adult boeken en romantische drama’s zorgden de laatste jaren voor kassuccessen. Van het genre romantische drama’s zijn er al boeken verfilmd van onder andere John Green en Nicholas Sparks. De films waren stuk voor stuk een succes. Me Before You is ook een boekverfilming, maar zal deze het niveau en het succes kunnen evenaren van zijn bekende voorgangers?
 
Geen Khaleesi maar Caregiver
In deze verfilming van het boek Me Before You, geschreven door Jojo Moyes, spelen Emilia Clarke (bekend van onder andere Game of Thrones) en Sam Claflin (bekend van The Hunger Games en Pirates of the Caribbean: on Stranger Tides) de hoofdrol. De film gaat over Louisa ‘Lou’ Clark die in een klein stadje woont. Ze werkt in een klein café, tot ze ontslagen wordt. Haar familie is niet erg rijk, dus het geld dat Lou verdient kunnen ze goed gebruiken. Op zoek naar een nieuwe baan komt Lou terecht bij een uitzendbureau. Er is net een nieuwe baan vrijgekomen, als verzorger van een gehandicapte man. Al snel wordt ze aangenomen en neemt de zorg voor Will Traynor op zich, een knappe jonge man die door een ongeluk verlamd is geraakt. Na zijn ongeluk is Will erg ongelukkig geworden en ziet geen punt meer in leven. Tegen iedereen is Will erg nors, ook tegen Lou. Maar Lou weet tot hem door te dringen en maakt hem zelfs weer aan het lachen. Hun relatie ontwikkelt zich van verzorger en patiënt tot vrienden en wie weet zelfs meer…

 
Ontwapenende Emilia
Vanaf de eerste momenten weet de film je te boeien en laat je gedurende de rest van de film niet meer los. Het verhaal op zichzelf is vrij heftig en kan zwaar op de maag vallen. Gelukkig weet de regisseuse, Thea Sharrock, het verhaal opvallend luchtig te brengen, zodat de kijker de film als zeer onderhoudend zal ervaren. Emilia Clarke zorgt er ook voor, dat de film een luchtige toon heeft. Zij brengt ook humor in het verhaal en zet een zeer geloofwaardige rol neer door in haar personage Lou Clark te 'verdwijnen'.
 
Chemie
Sam en Emilia hadden zichtbaar plezier in het maken van deze film en dat komt goed over op de kijker. Hun relatie wordt overtuigend opgebouwd waardoor je echt gelooft dat hun relatie van verzorger en patiënt verschuift naar een vriendschap en misschien zelfs wel meer. Door hun goede samenspel blijft de film continue boeiend. Je gaat om de karakters geven, je hoopt dat ze echt verliefd worden en dat Lou Will weet op te vrolijken. Dit geeft de film een extra dimensie mee.
 
Tranentrekker
De film is een romantisch drama en net als films als The Notebook en The Fault in our Stars is ook dit een ware tranentrekker. Door het ontwapenende personage Lou, met haar schattige outfits en de vrolijkheid die ze uitstraalt weet de film de kijker te raken. Net als Will die gehandicapt is geraakt en eigenlijk niks meer om het leven geeft en weer helemaal opbloeit dankzij Lou, is ontroerend om te zien. Ondanks de luchtige toon die de film probeert aan te houden – en daar tevens in slaagt – blijft de film een tranentrekker, maar weet de toon zo te houden dat het de bezoeker niet achterlaat met een zwaarmoedig gevoel.

 
Conclusie
Zoals eerder is gezegd zijn er al veel boeken in dit genre verfilmd. Me Before You valt ook onder dit genre, maar deze film blijft je bij. Mede dankzij het indrukwekkende spel van Emilia en de chemie tussen de twee hoofdrolspelers blijft de hele film boeien, en zal niemand het droog houden tijdens de film.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...