Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
The Legend of Tarzan – recensie

The Legend of Tarzan – recensie

Het alom bekende verhaal van Tarzan wordt in deze film in een nieuw jasje gestoken. Alexander Skarsgård vertolkt in deze film de titelrol. Lukt het deze film om te vernieuwen en de kijker mee te nemen in het verhaal dat de legende van Tarzan is?
 
Het verhaal
The Legend of Tarzan, geregisseerd door David Yates (regisseur van onder andere de laatste vier Harry Potter films), laat het verhaal zien van Tarzan (Alexander Skarsgård) die de jungle heeft verruild voor een nieuw leven in Engeland. Hij gaat tegenwoordig door het leven als John Clayton en samen met zijn vrouw Jane (Margot Robbie) leid hij een rustig leven in Engeland. John Clayton wordt uitgenodigd in Congo, Afrika als handelsafgezant van het parlement. Tarzan accepteert deze uitnodiging en vertrekt naar Congo. Het loopt echter niet zoals gepland en moet Tarzan nogmaals zijn kennis van de jungle inschakelen om te overleven.

 
Afgetraind lichaam
Alexander Skarsgård speelt in deze film de rol van Tarzan. Als we voor het eerst kennismaken met Tarzan zien we hem als een man die volledig ingeburgerd is in het Engeland van die tijd. Hij heeft een net pak aan, praat perfect Engels en ook zijn haar ziet er verzorgd uit. Het tegenovergestelde van wat we over Tarzan kennen. Maar Skarsgård laat al snel zien dat hij een perfecte Tarzan is. Wanneer hij terug is in Afrika waar hij is opgegroeid, merk je meteen dat dit de plek is waar hij echt thuishoort. En als Tarzan voor het eerst zijn shirt uittrekt, kun je niet anders dan verbijsterd kijken naar het lichaam van Skarsgård. Hij heeft hiervoor 4 maanden non stop getraind en dat is te zien. Met zijn imposante lichaam creëert hij een geloofwaardige Tarzan.
 
Ongrijpbare natuur
Een van de meest indrukwekkende momenten in het verhaal zijn niet de mensen of de dieren, die overigens prachtig geanimeerd zijn, maar juist de natuur. Wanneer er in de film beelden worden vertoond van de natuur, of dat nou in de jungle zelf is of een prachtig overzicht beeld van bovenaf, dat is het moment waarop de film het meest indrukwekkendst is. Het laat zien hoe groot en ongrijpbaar de natuur is en hoe klein de mens maar is. Op dit soort momenten komt The Legend of Tarzan het best tot zijn recht.

 
Slow-motion
Naast een aantal prachtige beelden van de natuur, zijn er in de film ook een aantal vechtscènes. In deze verschillende vechtscènes heeft de regisseur David Yates gekozen voor slow motion techniek. Af en toe tijdens een gevecht zie je het beeld in slow motion. Bijvoorbeeld het moment dat Tarzan afrent op een gorilla om een gevecht met hem aan te gaan. Zowel de gorilla als Tarzan zie je in slow motion in de lucht op elkaar af komen. In sommige films kan dat slecht uitpakken en goedkoop overkomen, maar in deze film werkt het juist wel. Het effect wordt niet overmatig gebruikt, maar juist op de vechtmomenten waarin rust nodig is. Dit zorgt ervoor dat de kijker meegesleept wordt in het gevecht en er ook plek is voor adempauze bij de kijker. Je bevindt je als het ware in de jungle zelf en niet meer in de bioscoopzaal.
 
Humor
The Legend of Tarzan weet grappige momenten in de film te bouwen, zo zorgt Samuel L Jackson voor een grappige noot in de film, maar ook Alexander weet ons te verassen met humor. Zo zien we hem in het begin in Engeland aan tafel zitten met een kop thee. Wanneer hij deze naar zijn mond brengt zien we hem zijn pink omhoog doen, zoals de echte Britten ook thee drinken. Dit zorgt voor verassend humoristische momenten die niet geforceerd overkomen, maar juist prachtig met het verhaal zijn verweven.
 
Conclusie
De film heeft een prettig duister tintje, waardoor het zeker niet kinderachtig is maar ook nooit echt eng wordt. Dit maakt 'The Legend of Tarzan' geschikt voor jong en oud. De film valt zeker niet in herhaling vergeleken met het origineel, maar is juist een mooi vervolg erop. Alexander Skarsgård is perfect in zijn rol als Tarzan. De duistere sfeer, het sterke verhaal en de humor die de film de hele tijd weet door te voeren, zorgt voor een film die je nog een tijd bijblijft.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...