Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
A Bigger Splash - recensie

A Bigger Splash - recensie

A Bigger Splashbeleefde zijn premiere in 2015, nu is de neo-thriller te koop op dvd en blu ray. Misschien komt deze film wel beter tot zijn recht met zwoel zomerweer op de achtergrond, want oef, wat is deze film zinderend.
 
Hoofdzakelijk is dit een verhaal dat reflecteert op fame, de verafgoding die daarbij kan komen kijken en de verstrekkende gevolgen die daa uit kunnen voortvloeien. De restrictieloze gemeenschap die kennelijk alleen voor beroemdheden is weggelegd, blijkt universeel en tijdloos. In Bigger Splash weergegeven op spannende en vindingrijke wijze, waarbij de naakte lichamen lijnrecht staan tegenover datgene bedekt en geheim moet blijven.
 

Meer uitgesproken dan de remake
Direct worden de verschillen tussen het origineel en deze remake duidelijk: Jack Hazan’s  A Bigger Splash (1973)  begint met schetsen die naakte personages en mannen met elkaar in bed vertonen, de setting is Genève en de kijker is, door close-ups,  getuige van een conversatie in een donkere bedompte kamer.
Luca Guadagnino’s remake speelt zich daarentegen af op een Italiaans eiland; de beginscènes zijn gevuld met kleurrijke en zonovergoten shots, afgewisseld met innuendo’s in plaats van duidelijke beeldtaal.
Veel blijft namelijk onbekend in de wereld waarbinnen de excentrieke personages zich bewegen; de exacte  locatie, de seksuele voorkeur, relationele verhoudingen en zelfs de dialogen blijven gedeeltelijk verborgen.
 
Onderhuidse  spanning en intrigues
Marianne Lane (Tilda Swinton) speelt met verve een beroemde rockster die samen met haar man, filmmaker Paul de Smedt (Matthias Schoenaerts), verplicht rust neemt op een idyllisch eiland. Communicatie wordt beperkt tot een minimum, aangezien Marianne’s stem zich moet herstellen na een fysiek ongeval. Hun rust wordt onderbroken wanneer Marianne’s ex, Harry Hawkes (Ralph Fiennes), onverwachts langs komt. Harry blijkt een stoorzender pur sang. De man is vanaf het eerste moment een spraakwaterval, ‘luidruchtig’ in elke opzicht: zelfs qua kleding en haardracht.
Daarnaast neemt hij een gast mee, Penelope Lannier (Dakota Jonhson), die geïntroduceerd  wordt als zijn twentysomething dochter. Het blijft echter onduidelijk of zij dat werkelijk, hetgeen tot een van de meest intrigerende onzekerheden van de film maakt. Na aankomst van het paar ontrafelt zich een schouwspel waarin Harry Marianne hopeloos achtervolgt en haar relatie met Paul probeert te saboteren. Terwijl  Penelope Paul uitdaagt met haar uitspraken en zeer provocatieve poses, die soms duidelijk verwijzen naar  Adrian Lyne’s Lolita . Er is veel naakt, zijdelings getoond naast ontelbare close-ups van bezwete lichaamsdelen die zowel de hetero - als homoerotische spanningen versterken. Uiteraard reikt deze situatie tot een boiling point en heeft de  slotakte  een keerpunt die de onderlinge verhoudingen op nog lossere schroeven zet.

Vakmanschap
De cast is voortreffelijk; Swinton, Fiennes en Schoenaerts acteren zoals altijd zeer overtuigend, maar ook  Johnson ontpopt zich de laatste tijd steeds meer als een sterke en zeer diverse actrice. Na haar doorbraak in50 Shades of Grey (Sam Taylor-Johnson) verbaasde zij al in Black Mass (Scott Cooper) en How To Be Single (Christian Ditter), inA Bigger Splash bevestigt zij haar vakmanschap.
 
Tot slot: voor degenen die  zich de dansscène in Ex-Machina (Alex Garland) herinneren?  Regisseur Guadagnino doet hier nog een schepje bovenop.A Bigger Splash zal niet bij iedereen in goede aarde vallen, maar verdient het om door velen gezien te worden. Best served cold.

Tags:

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...