Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies
Toneelstuk ‘Harry Potter and the Cursed Child’ – Recensie

Toneelstuk ‘Harry Potter and the Cursed Child’ – Recensie

Melissa Blad was in London, waar zij het nieuwste Harry Potter-verhaal  ‘on stage’ zag.  Exclusief voor MovieScene schreef  zij de volgende recensie.
 
Na 7 boeken en 8 films verwachtte iedereen dat het verhaal van Harry Potter afgelopen was. Niets bleek minder waar. Al eerder werd Fantastic beasts and where to find them aangekondigd. Een film die zich in het Harry Potter universum zou afspelen. Vorig jaar werd ook bekend gemaakt dat er nog een achtste Harry Potter-verhaal  zou verschijnen: Harry Potter and the Cursed Child. Dit zou echter geen film worden, maar een toneelstuk die  JK Rowling zelf  zou (mede)produceren en schrijven. We zijn nu een jaar verder en de eerste previews voor het toneelstuk hebben plaatsgevonden.


 
In het Palace Theatre in Londen is Harry Potter and the Cursed Child  te bewonderen. Het toneelstuk gaat verder, waar het boek opgehouden is. Voldemort is verslagen en Harry, Ron en Hermelien zijn volwassen geworden. Ze hebben ondertussen zelf ook kinderen gekregen.

Het verhaal focust zich vooral op de jongste zoon van Harry Potter en Ginny Wemel, Albus Severus Potter. Hij gaat voor het eerst naar Zweinstein, maar hij is ontzettend bang dat hij bij Zwadderich wordt ingedeeld. Hij stapt op de trein naar Zweinstein waar hij Scorpius Malfidus tegenkomt. Al snel worden de twee goede vrienden. Albus wordt, tot grote schok van de hele school inclusief Albus zelf, ingedeeld in Zwadderich. Naarmate het eerste jaar vordert, wordt duidelijk dat Albus in niets op zijn vader lijkt; hij is niet goed in spreuken of Zwerkbal en wordt het lachertje van de school. Tussen Albus en Harry loopt het ook al niet lekker. Wanneer de spanningen tussen Harry en Albus een hoogtepunt bereiken, ontstaat er een ruzie tussen de twee. Albus besluit dat ook Harry fouten heeft gemaakt, die hij recht kan zetten, met alle gevolgen van dien…
Harry, Ginny & Albus Jr.


Ron, Hermelien & Rose

 
 
Gouden trio
Harry, Ron en Hermelien, ook wel het gouden trio genoemd, worden als volwassenen vanzelfsprekend vertolkt door andere acteurs dan die in de films. Dat is logisch, maar desondanks is het in eerste instantie toch even wennen aan de nieuwe gezichten en volwassen karakters.
Na tien minuten is dat onwennig gevoel voorbij, omdat de acteurs zo in hun filmkarakters zitten, dat je als kijker vergeet dat je naar andere acteurs zit te kijken. Iedereen speelt fantastisch en geeft alles op het podium. Vooral de acteurs die Harry en Scorpius spelen, weten te verassen. Zo zet Jamie Parker (Harry Potter) een geloofwaardige Harry neer die moeite heeft met het opvoeden van zijn zoon. Het moment waarin Harry zichzelf verliest en tegen Albus uitvalt, wordt zo goed uitgevoerd dat het de kijker kippenvel  geeft. De jonge acteur Anthony Boyle (Scorpius) heeft een perfecte komische timing en zorgt telkens voor een lach bij het publiek.

Het toneelstuk heeft ook nog een leuk Voldemort-detail  voor de Harry Potter fans, die we nu niet zullen prijsgeven.

 
Draco & Scorpius
 
Magisch
‘Harry Potter and the Cursed Child’ heeft natuurlijk niet de special effects gebruiken, die de films wel konden benutten. Zo wordt het oproepen van een ‘patronus’ (een spreuk ) erg lastig op het podium. Desondanks weet Cursed Child magische momenten in te bouwen. Zo wordt een leeg bed, als het ware via een goocheltruc, ineens een bed met 2 personen.  Het toneelstuk kent meer van dit soort momenten om de magische illusie uit te beelden.
In de loop van het verhaal zijn er verschillende plotwendingen die de nodige spanning opbouwen.  Wanneer Ron Wemel  bij die spanningsopbouw ineens een grappige opmerking maakt, dan ontlaadt zich dat bij het publiek als een grote lachbui. Het zijn dit soorten momenten die dit toneelstuk echt magisch maken.
 
Conclusie
Harry Potter and the Cursed Child schiep hoge verwachtingen bij het publiek, mede dankzij het feit dat JK Rowling zelf had  meegewerkt aan het script. Cursed Child weet deze verwachtingen helemaal waar te maken door een sterk verhaal, leuke effecten en een ijzersterke cast. Harry Potter and the cursed child is zeker een must- see voor Harry Potter fans.

Tags: Harry Potter

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap