Bezoek ook eens Ze.nl
 • Recensies » Bioscoop
Incarnate - recensie (2 sterren)

Incarnate - recensie (2 sterren)

Nog geen vijf minuten in de film Iijkt het alsof Incarnate er eentje wordt die je met moeite uit kan zitten. De eerste scenes hebben namelijk alles weg van een low-budget horror film met goedkope schrikeffecten gecombineerd met een verhaal dat niet veel meer dan een bijrol speelt. Bah! Gelukkig verandert dit na een tijdje en blijkt er toch iets moois te schuilen onder dit ruw stukje film. Nee, Incarnate zal nooit een klassiekerstatus verwerven, maar is zeker de moeite waard en ik zal je vertellen waarom.Bezeten
Incarnate gaat over het jongetje Cameron dat bezeten wordt door een of andere demoon. De moeder van het jochie, gespeeld door Carice van Houten, treft haar zoontje na de eerste scene aan in zijn kamer, waar hij zojuist letterlijk een besmette dakloze haar nek om heeft gedraaid. Blijkbaar zorgde deze actie ervoor dat Cameron bezeten wordt door de demoon en die dient natuurlijk verdreven te worden. Tijd om Dr. Seth Ember (Aaron Eckhart) erbij te roepen. De aan rolstoel gebonden dokter is een professional wat betreft het verdrijven van demonen en andere duivelse figuren, maar de demoon die Cameron bezeten heeft, is van een ander caliber. Deze demoon heeft het door een vaag ongeluk dat in het verleden gebeurt is, op Ember gemunt. Dit omdat Ember in het verleden door een auto-ongeluk veroorzaakt door ene 'Maggie' verlamd raakte en zijn gezin verloor. Het hoe en waarom laat de film in het midden en dat is misschien maar goed ook.

Droomwerelden
Desalniettemin zal 'Maggie' niet rustten voordat Ember tussen zes plankjes ligt. De dokter verdrijft gedurende de film regelmatig helse demonen, door realistisch aandoende droomwerelden te bezoeken die gastheren van de demonen in bedwang hebben. Het is aan Ember om in elk van deze situaties het vertrouwen van de slachtoffers te winnen, door aan te tonen dat deze realiteit enkel een droomwereld is en de slachtoffers kunnen ontkomen door door een deur en bijbehorend raam te ontsnappen. Deze gedeeltes van de film zijn best onderhoudend en vermakelijk te noemen en geven het plot net wat meer diepgang. Diepgang die nodig is, want de film komt af en toe over als een matige Amerikaanse Tv-serie die je regelmatig op RTL of SBS aantreft. Vooral de scenes waarin Ember met zijn team bakkeleit. Dat kan natuurlijk beter!Carice van Houten
Naast Aaron Eckhart speelt ons aller Carice van Houten een flinke rol in deze horrorfilm. Ze speelt de rol van de moeder van Cameron die zogezegd van Nederlandse afkomst is. Blijkbaar dachten de filmmakers ook dat na al die jaren ervaring in Hollywood het accent van Van Houten nog niet helemaal weggemoffeld is. Dat kan echt beter, Carice! Verder weet ze haar rol aardig in te vullen, maar ontstijgt dit nergens het niet meer dan vermakelijke niveau van de gehele film.

Conclusie
Incarnate is een redelijke middelmatige horror-flick die toch net wat beter is dan de eerste vijf minuten doen vermoeden. Het script, het plot, de special effects en de verschillende acteerprestaties schieten helaas tekort om het geheel naar een hoger niveau te tillen. Incarnate is een welkome toevoeging in het 'duiveluitdrijvings'-genre, maar jammergenoeg niet meer dan dat. 

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...