Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
De impact van streaming op de filmindustrie

De impact van streaming op de filmindustrie

De verandering in hoe films worden uitgebracht en gepromoot worden is een van de belangrijkste effecten van streamingdiensten op de filmbranche. Historisch gezien werd het succes van een film voornamelijk bepaald door de box office resultaten. Met de groei van het aantal streamingdiensten kunnen films nu echter de conventionele theater- of bioscoopdistributie overslaan en rechtstreeks op deze platforms gepubliceerd worden. Dit heeft kleinere, onafhankelijke films in staat gesteld om een groter publiek te bereiken zonder veel marketinginspanning of een bioscooprelease. Ook hebben streamingdiensten een nieuwe filmstijl voortgebracht, bekend als de "streaming original." Bedrijven zoals Netflix en Amazon produceren nu hun eigen films, die exclusief op hun platforms worden getoond. Dit heeft filmmakers een nieuw platform gegeven om hun werk te laten zien en nieuwe opties voortgebracht om een fantasierijk verhaal te creëren. Streaming originals zijn ook een belangrijke inkomstenbron geworden voor deze organisaties, aangezien ze nieuwe leden kunnen aantrekken die geïnteresseerd zijn in het zien van dit unieke materiaal.

De manier waarop mensen films consumeren is een extra effect van streamingdiensten op de filmbranche. Met de mogelijkheid om films op elk moment, overal en op elk apparaat te bekijken, hoeven bioscoopgangers niet langer hun kijkervaring rond de tijden van theatervoorstellingen of televisieprogrammering te plannen. Dit heeft geleid tot een toename van wedden op voetbal Bet777 en "binge-watching," waarbij mensen meerdere films of televisieprogramma's in één zitting bekijken. Dit heeft ook geleid tot een verschuiving in hoe films worden geproduceerd, waarbij regisseurs films maken die meer geschikt zijn om te bingewatchen en minder afhankelijk zijn van cliffhanger-eindes.


 

Afbeeldingsbron: Parade

 

Echter kunnen streamingdiensten nadelige effecten hebben op de filmindustrie. Het mogelijke verlies van de bioscoopervaring is een belangrijk probleem. Bioscopen kunnen overbodig worden, omdat veel films rechtstreeks naar streamingplatforms worden geleverd. Het verlies van de bioscoopervaring zou een enorme klap zijn voor de filmindustrie, aangezien dit bijna een eeuw lang een belangrijke pijler van de industrie is geweest.

Bovendien hebben de toenemende streaming services angst veroorzaakt over de toekomst van bioscopen. Bioscopen hebben lange tijd gediend als ontmoetingsplaatsen voor filmliefhebbers en als platform voor filmmakers om hun werk op het grote scherm te vertonen. Met de opkomst van streamingdiensten kunnen bioscopen minder winstgevend en minder populair worden. Dit kan de filmindustrie, inclusief regisseurs, acteurs en studio's, beïnvloeden.

Kortom, streamingdiensten hebben de filmindustrie sterk beïnvloed, zowel positief als negatief. Ondanks dat streamingdiensten filmmakers nieuwe mogelijkheden bieden om hun werk te tonen en nieuwe inkomstenbronnen voor filmstudio's openen, zijn er zorgen over het verlies van de bioscoopervaring en de mogelijke ondergang van bioscopen. Het blijft afwachten wat de langetermijneffecten van streamingdiensten zullen zijn op de filmindustrie, maar ze hebben zeker onze manier van consumeren en betrokken zijn bij films ingrijpend veranderd.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...