Bezoek ook eens Ze.nl
 • Nieuws » Nieuwsberichten
Internet, het kan niet snel genoeg gaan!

Internet, het kan niet snel genoeg gaan!

 

Het internet is echter niet overal op de wereld even snel. Dat de internetsnelheid wereldwijd verschillend is merken we vaak als we op vakantie gaan naar andere landen. Vooral de minder ontwikkelde landen, zoals vele landen in Afrika en het Midden-Oosten, liggen qua snelheid flink achter op wat wij gewend zijn. Maar zelfs binnen Europa kan de internetsnelheid behoorlijk verschillen blijkt uit recent onderzoek van ExpressVPN.

Gigantische verschillen in internetsnelheden per land

 

In de hedendaagse wereld is het gebruik van het internet gewoon ingeburgerd. Vooral voor onze kinderen is het de normaalste zaak van de wereld om er continu gebruik van te maken. Voor het chatten, het bekijken van filmpjes, voor privé of voor school. Maar ook de volwassenen maken veel gebruik van het internet. We zoeken, werken op afstand, chatten, spelen en hebben toegang tot de social media online. De internetsnelheden verschillen echter gigantisch per land. Hoe sneller de snelheid hoe meer je kan. Dankzij snel internet kunnen we online werken en vergaderen, films kijken op een telefoon en snel informatie en bestanden downloaden. Dit is dus in vele landen ter wereld niet mogelijk doordat het internet niet snel genoeg is.

Snelste en langzaamste internetsnelheden

 

De internetsnelheid is voornamelijk afhankelijk van de kracht van de economie en de daaruit voortvloeiende ontwikkeling in de infrastructuur. De technologie op dit gebied ontwikkelt zich razendsnel en het investeren in de nieuwste technologieën is dan ook noodzakelijk. Het snelste internet is daarom te vinden in de meest welvarende gebieden met het hoogste bbp per capita ter wereld, waaronder vele landen in Europa. Betrouwbaar en snel internet ontbreekt nog steeds in de armere landen vanwege de onmogelijkheid tot het investeren in de nieuwste technologieën. 

De nieuwste films zonder problemen

 

Lekker de nieuwste films bekijken, wie wil dit nu niet? Om snel en probleemloos de nieuwste films te downloaden is snel internet noodzakelijk. Dus de movie fans in de welvarende landen zijn op dit gebied beter en vooral sneller af als ze in een land wonen met een goede infrastructuur. Echter ook voor de armere landen gloort er hoop voor de toekomst. Door het aanleggen van glasvezelkabels en het gebruikmaken van satellieten kan ook de internetsnelheid in landen met een mindere infrastructuur rap verbeteren. Dit kost echter wel weer geld, wat een ander probleem voor de vooruitgang vormt.

Sneller internet voor iedereen

 

De toekomst van snel internet met WIFI-7 is in volle opkomst. Zoals gezegd is het noodzakelijk om te investeren in de nieuwste ontwikkelingen en technologieën op dit gebied. Door het gebrek aan geld en infrastructuur kunnen helaas niet alle landen en regio’s in deze ontwikkeling meegaan. Om de digitale kloof in de wereld te verkleinen kunnen internationale partnerschappen de oplossing vormen. Op deze wijze ligt een sneller internet binnen ieders handbereik en worden wereldwijd meer mensen met elkaar verbonden.

Tags:

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...