Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
Angels & Demons: Filmen in Rome

Angels & Demons: Filmen in Rome

Zeggen dat de katholieke kerk niet tevreden was met The Da Vinci Code is een understatement, maar met het Vaticaan als hoofdlocatie in Angels & Demons: Het Bernini Mysterie, was de vraag hoe regisseur Ron Howard het filmen op locatie zou oplossen.

De cast en crew waren namelijk de toegang ontzegd tot Vaticaanstad en elke katholieke kerk. Het is een beetje een mysterie, maar het lijkt erop dat daar daadwerkelijk niet gefilmd werd.

“We hebben het gewoon niet gevraagd,” legt hij uit. “Maar met al de technologische voordelen die filmmakers vandaag de dag ter beschikking hebben, ben ik er zeker van dat we het publiek op een heel realistische en authentieke reis kunnen meenemen achter de muren van het Vaticaan.”

vaticaanstad

Het filmen in Rome zelf was al moeilijk, als de scènes het Vaticaan op de achtergrond toonden. “We zouden op bepaalde locaties in Rome met het Vaticaan en andere kerken op de achtergrond hebben gefilmd,” vertelt hij. “Maar drie dagen voordat we gingen filmen werd ons verteld dat er een bespreking was geweest tussen de filmcommissie en enkele Vaticaanse hoogwaardigheidsbekleders, en het gevolg was dat een aantal van onze vergunningen werden ingetrokken…”

De filmmakers waren een maand in Rome waar ze draaiden op bekende locaties als Piazza del Popolo, Piazza Navona, Castel St. Angelo en buiten de barokke kerk Santa Susanna. Andere locaties werden nagebouwd op sets in Hollywood.

De officiële Angels & Demons: Het Bernini Mysterie toer in Rome gaat langs al deze locaties en volgt het Pad van de Verlichting. Deze tocht met een reeks ingewikkelde hints en puzzels zou door de Illuminati, een eeuwenoud geheim broederschap, gebruikt zijn om nieuwe rekruten te testen.

In de film is dit de weg die Robert Langdon volgt in de hoop om vier gegijzelde kardinalen te kunnen redden en de Illuminati tegen te houden in het uitvoeren van hun wraakplan tegen de katholieke kerk.

angels-demons

De Illuminati zouden dateren uit de 16e eeuw en opgericht zijn als reactie tegen de verkeerde wetenschappelijke opvattingen van de kerk. In het verhaal van Angels & Demons werden ze de verdoemenis ingejaagd en verdwenen ze een eeuw geleden. Maar volgens sommigen bestaan ze nog steeds en bekleden hun leden hoge posities in de maatschappij. Ze zouden de controle hebben over verschillende gebeurtenissen in de wereld en een nieuwe wereldorde plannen die de individuele regeringen moet vervangen.

Fantasie of feiten? Dat is moeilijk te zeggen, maar na het zien van de film zou je jezelf in kunnen beelden dat er nog geheimen begraven liggen in de historische straten van Rome die wachten om ontdekt te worden. En misschien kunnen we nog iets kunnen leren over de toekomst uit de raadsels van het verleden.

Lees ook onze recensie van Angels & Demons: Het Bernini Mysterie.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...