Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
Zomerseizoen op tv in 2009

Zomerseizoen op tv in 2009

Komende maanden starten veel tv series weer met een nieuw seizoen en beginnen ook een aantal nieuwe series op de Amerikaanse tv. MovieSense heeft een selectie gemaakt waar je de zomer van 2009 naar kunt kijken.

Nieuwe series:

Warehouse 13
warehouse13Sciencefiction serie omschreven als een kruising tussen The X-Files, Raiders of the Lost Ark en Moonlighting. Geheim agenten Lattimer en Bering redden het leven van de Amerikaanse president en worden 'beloond' met een baan op het topgeheime Warehouse 13. De agenten worden verantwoordelijk gesteld voor het verzamelen van alle bovennatuurlijke en onverklaarbare voorwerpen uit de Verenigde Staten. De eerste aflevering begint op 7 juli.

The Philanthropist
Actiedrama over Teddy Rist (James Purefoy), een miljardair geplaagd door de dood van zijn enige kind. Zijn leven slaat om als hij een jongen weet te redden van een orkaan in Nigeria. Hij besluit zijn vermogen te gebruiken om anderen te helpen. Vanaf 24 juni te zien.

cleveland showThe Cleveland Show
Het personage Cleveland Brown uit de animatieserie Family Guy heeft zijn eigen serie gekregen. De spinoff draait om het echtpaar Brown en hun drie kinderen. Cleveland komt te wonen tussen een stel pratende beren en een redneck familie. De eerste aflevering is op 27 september 2009 te zien.

Glee
Een muzikale komedieserie die omschreven wordt als een volwassen duistere versie van High School Musical. Het gaat over een danskoor op een Amerikaanse High School. Een eerste testaflevering is al uitgezonden en de serie mag van start op 16 september 2009.

Bestaande series:

CSI: Crime Scene Investigation - seizoen 10
csiDe kijkcijfers van de originele CSI zijn nog steeds grandioos maar dalen licht sinds het 7de seizoen. Met het vertrek van het populaire personage van Grissom in het achtste seizoen is het de vraag wat het 10de seizoen zal doen. In ieder geval is Grissom's vervanger Laurence Fishburne niet de minste acteur. 24 september is de eerste aflevering van seizoen 10 in Amerika te zien.

CSI: Miami - seizoen 8
De eerste spinoff van CSI genaamd CSI: Miami gaat zijn achste seizoen in op 21 september.

CSI: NY - seizoen 6
De tweede CSI spinoff gesitueerd in New York is vanaf 23 september weer te zien.

The Simpsons - seizoen 20
The Simpsons is de langstlopende komedieserie (en animatieserie) in Amerika en loopt de komende jaren nog wel even door. Op 27 september start het 20ste seizoen met de aflevering Sex, Pies and Idiot Scrapes.

family guyFamily Guy - seizoen 8
Het achtste seizoen begint op 27 september. In dit seizoen zit onder andere de aflevering Something, Something, Something, Dark Side, een vervolg op de Star Wars parodie aflevering Blue Harvest. Ditmaal wordt de film Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back op de hak genomen. Ook is er een Sliders parodie en vertrekt het personage Clevenland omdat hij zijn eigen spinoff serie krijgt.

American Dad - seizoen 5
De eerste spinoff die voortkwam uit Family Guy loopt ook nog steeds goed en start het vijfde seizoen op 27 september.

lie to meLie To Me - seizoen 2
Dramaserie over Dr. Cal Lightman en zijn werknemers die ingehuurd worden om de waarheid te achterhalen in onderzoeken. Dat doen ze door een studie naar gelaatsexpressies en lichaamstaal van een persoon tijdens ondervragingen. Vanaf 21 september te zien.

Bones - seizoen 5
De serie over Temperance Brennan (Emily Deschanel) en Seeley Booth (David Boreanaz) die samenwerken om moorden op te lossen aan de hand van botresten van de slachtoffers krijgt in ieder geval nog twee seizoenen. Het vijfde begint op 17 september.

fringeFringe - seizoen 2
Nu het einde in zicht komt van de J.J. Abrams serie Lost is het fijn dat liefhebbers van mysterie terecht kunnen in een nieuw seizoen van Fringe.  Seizoen 2 van de X-Files-achtige serie begint op 17 september. De reeks draait rond FBI agente Olivia Dunham, de prettig gestoorde professor Dr. Walter Bishop en zijn zoon Peter. Zij krijgen te maken met vreemde zaken die allemaal met elkaar gelinkt zijn.

Dollhouse - seizoen 2
dollhouse-posterHet was even spannend voor de serie of deze wel een tweede seizoen zou krijgen, maar bedenker Joss Whedon en de fans kunnen opgelucht adem halen. Vanaf 18 september zijn er nieuwe afleveringen op tv. In Dollhouse speelt Eliza Dushku de rol van Echo, een lid van een dollhousegroep mensen die ook wel “dolls” genoemd worden. Deze dolls zijn ontdaan van hun persoonlijkheid en worden voorzien van een geheel nieuwe persoonlijkheid. Daarna worden ze ingezet voor verschillende missies, waarna hun geheugen gewist wordt en de volgende missie kan beginnen. Echo wordt zich echter bewust van haar vorige persoonlijkheden.

House - seizoen 6
Het medisch drama House, bekend om zijn zwarte humor, start zijn zesde seizoen met een twee uur durende eerste aflevering.

Heroes - seizoen 4
Robert KnepperNa het eerste seizoen zakten de kijkcijfers flink. De mensen achter Heroes zeggen er alles aan te doen om de serie weer op niveau te brengen. In het vierde seizoen zijn er een aantal nieuwe acteurs aan de cast toegevoegd. Madeline Zima (Grace Sheffiel uit The Nanny) speelt de rol van Gretchen, de kamergenoot van Claire en Robert Knepper speelt na Prison Break (Theodore "T-Bag" Bagwell) opnieuw een slechterik. Ray Park (Darth Maul in Star Wars Episode I) speelt ook een rol in dit nieuwe seizoen. Waarschijnlijk start het seizoen in september.

Merlin - seizoen 2
De BBC serie Merlin draait om de legendes van de mythische tovenaar Merlijn en zijn relatie met Prins Arthur. Het tweede seizoen gaat van start op 21 juni.

tru bloodTrue Blood - seizoen 2
De dramaserie van Alan Ball (Six Feet Under, American Beauty) speelt zich af in een wereld waarin zowel mensen als vampiers leven. Door de uitvinding van synthetisch bloed is het voor vampiers niet meer nodig om mensenbloed te drinken. Geweld en seks worden zeker niet geschuwd in de serie. De eerste aflevering van seizoen 2 wordt uitgezonden op 14 juni.

Eli Stone - seizoen 2
In december 2008 zette tv zender ABC de serie stop in het tweede seizoen en liet weten dat er geen derde seizoen meer kwam. De laatste vier afleveringen worden nog wel uitgezonden, waarvan de eerste op 20 juni te zien is.

Eureka - seizoen 3
eurekaEureka werd onderbroken in het derde seizoen en zal de rest van het seizoen vervolgen op 10 juli. U.S. Marshal Jack Carter komt na een auto ongeluk terecht in het dropje Eureka. In het geheime plaatsje zijn de slimste wetenschappers uit Amerika ondergebracht en zijn er uitvindingen gedaan die in de 'normale' wereld nog niet bekend zijn. Ondanks dat Carter niet de slimste is weet hij met zijn kijk op de wereld problemen op te lossen waar de slimmeriken niet uit komen.

Weeds - seizoen 5
Zwarte komedie over een vrouw die, na het overlijden van haar man, haar status en manier van leven niet wil verliezen. Ze besluit om cannabis te gaan verhandelen. Seizoen vijf is al van start gegaan op 8 juni.

Stopgezette series
Terminator: The Sarah Connor Chronicles, King of the Hill, Prison Break, Eli Stone, Life on Mars, Pushing Daisies, Dirty Sexy Money, Samantha Who?, Eleventh Hour, The Unit, Without a Trace, Harper's Island, Life, My Name is Earl, Knight Rider.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk