movie scene
Het laatste filmnieuws bekijk je natuurlijk op MovieScene!
- MovieScene TV
- 24-10-2010
- Geplaatst door Glenda Beekink
The Social Network – videoreview
Bekijk de videoreview waarin Glenda haar mening geeft over de film The Social Network.
Bestel bij Bol.com
Regisseur:
Cast:
Jesse Eisenberg
Andrew Garfield
Rooney Mara
Justin Timberlake
Genre:
Releasedatum:
28 oktober 2010-
Speelduur:
120 minuten
Like MovieScene op facebook
REACTIES
Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!
REGISTREREN INLOGGENSHOPTOPPERS
WINNEN
UITGELICHT
BEST GELEZEN
LAATSTE REACTIES
-
ijsmummie
Dat lijkt mij geweldige serie , ik keek ... -
ijsmummie
Wauuuuuw wat veel goeie films zit ertuss... -
ijsmummie
He he eindelijk op bluray , mooi voor mi... -
cobrastyle
😍 -
ijsmummie
Oooo wauw die wil graag zien , ik wist ... -
Puzzcat4life
Omg omg Ik wil zo graag naar Endgame! I... -
cobrastyle
Jaaa tof!
Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.
Anoniem Donderdag 24 februari 2011 om 00:33
Kan je dit misschien wat beter toelichten?
Anoniem Woensdag 23 februari 2011 om 15:29
Totaal waardeloze film....De grote geldschieters blazen de hype op, en de massa loopt erna...pffff...1 punt van 1 ster is ruim voldoende
Anoniem Dinsdag 2 november 2010 om 18:16
@Glenda: de vergelijking met Gilmore Girls is inderdaad nog niet zo gek. De snelle, goede geschreven dialogen zijn best vergelijkbaar met die van The Social Network.
Het verhaal van de film is eigenlijk erg eenvoudig, misschien zelfs te eenvoudig. Een jongen die zich opwerkt naar de top en dan in de problemen komt. Maar het sobere, efficiënte camerawerk, de soundtrack en de sterke dialogen maken dit eenvoudig verhaaltje toch aantrekkelijk. Daarom vind ik The Social Network een goede film, maar niet de beste van het jaar. Het is een beetje zoals The Town, eenvoudig verhaaltje, maar wel in een leuke verpakking.
Ik vond dat de film een ziel miste, een onderliggende boodschap/betekenis die je achteraf nog aan het denken kan zetten. Dat hoeft daarom geen open einde zijn te zijn zoals in Inception, maar bijvoorbeeld een soort verborgen kritiek op het kapitalisme, het Amerikaanse rechtsysteem, rijkeluiszoontjes (zoals de Winklevoss-tweeling) of de decadentie van sommige universiteiten. De film is ietwat oppervlakkig en concentreert zich vooral op het feit dat de bekendste sociale netwerksite werd uitgevonden door een sociaal gehandicapte. Dat is uiteraard een interessant uitgangspunt voor een film, maar ik vond het onvoldoende om echt indruk te maken. Na het zien van The Social Network heb ik nog amper teruggedacht aan de film.
Oh ja, de laatste scène, waarin een advocate probeert door te dringen tot Marc, was echt overbodig. Het leek wel een op het laatste moment uitgevonden scène om nog snel even te tonen dat Marc diep vanbinnen wel aardige bedoelingen heeft.
Tot slot was ik ook niet te spreken over sommige ondertitels. Ja, het is een detail, maar in een film waarin dialogen en tekst belangrijk zijn, vind ik het een noodzaak dat de film over duidelijk ondertitels beschikt. In de eerste scène werden soms drie gesproken zinnen samengevat in één ondertitel. Zo gaat er natuurlijk wel veel inhoud verloren. Maar goed, dat is muggenziften.
Anoniem Dinsdag 26 oktober 2010 om 20:19
Had eerst een hele foute vergelijking met de Gilmore Girls over de snelle dialogen, maar heb 'm er toch maar uitgeknipt. Beste film dit jaar? Hmmm... Zou kunnen ja. Beste film ooit? Nee.
Dit is inderdaad een flinke stap voor Jesse Eisenberg en ben ook heel benieuwd wat dit hem allemaal gaat brengen.
Anoniem Maandag 25 oktober 2010 om 15:37
Absoluut de beste film die ik dit jaar gezien heb. Jesse Eisenberg speelt de rol van z'n leven en petje af voor de dubbelrol van Armie Hammer als de Winklevoss tweeling. En Aaron Sorkin verdiend veel meer credits voor "The social network." Hij heeft echt een briljante screenplay met idem dialogen afgeleverd. Fincher heeft 't op zijn beurt weer geweldig vertaald naar 't witte doek, want hoewel dit meer een 'praatfilm' is, wordt er op zo veel verschillende manieren spanning en drama gecreëerd door de vaak duistere settings, snelle cuts, vlotte dialogen en subtiel gebruik van achtergrondmuziek, zoals het fragment in de videorecensie waarin Zuckerberg gehoord wordt. Ik heb echt op 't puntje van m'n stoel zitten kijken.