Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » TV-series
FlashForward: seizoen 1 - dvd recensie

FlashForward: seizoen 1 - dvd recensie

Wat gebeurt er als alle mensen over de hele wereld op hetzelfde moment het bewustzijn verliezen en in hun bewusteloosheid zes maanden in de toekomst kunnen kijken?

Uiteraard raakt iedereen in paniek. Sommige mensen zien verschrikkelijk visioenen, anderen zien helemaal niets, anderen zijn juist weer blij met hun vooruitblik, maar wat iedereen zich afvraagt is; wat betekent deze flashforward?

Plot
Als kijker volgen we een aantal hoofdkarakters, in het bijzonder FBI special agents Mark Benford (Joseph Fiennes) en Demetri Noh (John Cho), Dr. Olivia Benford (Sonya Walger) en Loyd Simcoe (Jack Davenport). Net als de karakters, weet de kijker ook niet precies wat de visioenen betekenen. Langzaam maar zeker worden meer en meer plot details bekent gemaakt en als het einde van het eerste seizoen nadert, zit je als kijker aan de buis gekluisterd. De serie volgt het concept van andere mysterieuze series, zoals Lost en 24. Daarom kan ik niet veel van het verhaal weggeven. Wel kan ik zeggen dat de serie echt niet voorspelbaar is, zoals sommige andere in dit genre wel heel makkelijk te doorzien zijn.

Keuzes
Het zet je ook voor een aantal morele keuzes. Een karakter ziet in zijn visioen dat hij de dood van een vrouw op zijn geweten zal hebben, omdat hij haar aanrijdt. Hij besluit dan het lot in eigen handen te nemen en zichzelf van het leven te beroven, hoewel het nog helemaal niet zeker is dat de visioenen ook daadwerkelijk uitkomen. De serie speelt voornamelijk met de vraag of je zou proberen je toekomst te veranderen op het moment dat je de voorspelde toekomst ziet, of leg je je neer bij het zogenaamde 'lot'.

FlashForward

Zwak
Wat zwak is in de serie, is dat er een aantal onbenullige karakters een grote rol spelen in het begin en dan langzaam maar zeker naar de achtergrond verdwijnen. Dit doen de filmmakers natuurlijk om de spanning op te bouwen en ons in het duister te laten, wie of wat er nou echt belangrijk is, maar ze hadden sommige verhalen toch wel beter kunnen afsluiten. En dan heb ik het met name over het verhaal van Aaron Stark en zijn dochter Tracy. Iets anders wat ook zwak is, is dat de serie gecancelled is na een seizoen. Zeker omdat seizoen 1 geen overduidelijk antwoord op alle vragen geeft. Dit is echter zeker geen reden om de serie te laten liggen, want hij heeft genoeg entertainment waarde.

Extra's: gelestergelestergelesterhalfstergrijsster
In 'Architects of Destiny' maken we kennis met de filmmakers en acteurs. Hierin geven ze het achtergrondverhaal over waarom ze hebben besloten de serie te maken. Ze vertellen hierin ook over het psychologische spel dat zich afspeelt in de serie. Daarnaast vergelijken ze het boek met de serie. Interessant aan deze extra is dat je erachter komt dat de acteurs ook niet wisten hoe het verhaal zou lopen, daarom konden ze zichzelf ook beter inleven in de onwetendheid van hun karakters en dat is goed te merken.

De extra 'FlashForward on Set' toont achter de schermenbeelden van verschillende scènes, maar voegt niet heel veel toe. De extra 'Creating Catastrophe – The Effects of a Global Blackout' is wel interessant omdat het laat zien hoe de scène gefilmd is met alle auto’s, terwijl de blackout plaatsvindt.

Verder is er nog een extra rondom de Japanse actrice Yuko wat niets toevoegd en 'Interviews from the Mosaic Collective' waarbij het onduidelijk is waarom dit op het schijfje staat. Het lijken nep-interviews met mensen die geïnterviewd worden naar aanleiding van de flashforwards. Zij kunnen echter niet acteren.

In deze extra 'Kangaroo?' wordt ingegaan op de kangaroe kwestie op het moment van de blackout. Geen van de filmmakers schijnt echter te weten waarom de kangaroe in de serie voorkomt en de uitvoerend producent zegt dat het het symbool is dat alles goed misgegaan is in de stad. Maar aan het einde van de extra wordt er door regisseur Goyer gezegd dat de kangaroe terug zal komen en dat het nog een geheim blijft. Helaas was dit het laatste seizoen, dus het is niet waarschijnlijk dat we ooit nog een verklaring vinden voor het beest.

Verder zijn er nog een aantal deleted scenes en vermakelijke bloopers.

FlashForward

Conclusie
Ondanks het feit dat de serie na een seizoen al van de buis is gehaald, is hij nog steeds de moeite waard om te kijken. De karakteropbouw is goed op een paar onbenullige acteurs na, en het verhaal is heel sterk. De dvd's bevatten veel extra's die matig interessant zijn, maar wel heel uitgebreid. Zeker een aanrader!

Te koop vanaf 6 oktober 2010.

Cast:

John Cho

Genre:

Sciencefiction

Releasedatum:

24 september 2009

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  42 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...