Bezoek ook eens Ze.nl
 • Nieuws » Nieuwsberichten
De bioscooppremières van 5 mei

De bioscooppremières van 5 mei

Welke film gaat het dit weekend worden? Zin in actie op het grote scherm of toch liever intieme arthouse? MovieSense geeft het complete overzicht van alle bioscooppremières van deze week.

Deze week zeven nieuwe films in de bioscoop: Arthur met Russell Brand, Water For Elephants met een serieuze Robert Pattinson, een documentaire over fitte ouderen, een Israelische roadmovie, een op-hol-geslagen Rebecca De Mornay, een verhelderende documentaire over de kredietcrisis en de vijfde Fast & Furious. Wat gaat het dit weekend worden?

Water For Elephants
Water For Elephants vertelt het verhaal van een verboden liefde tussen de jonge Jacob (Robert Pattinson) en de beeldschone Marlena (Reese Witherspoon). Jacob is een student dierengeneeskunde uit een armere buurt, die door toeval terecht komt in de magische wereld van een rondreizend circus. Daar wordt hij verliefd op de grote ster, Marlena. Samen ontdekken ze in moeilijke tijden de schoonheid van het leven en komen ze nog dichter tot elkaar door de liefde en toewijding voor een speciale olifant. Tegen alle verwachtingen in weerstaan ze de woede van Marlena’s charismatische, maar gevaarlijke echtgenoot August (Christopher Waltz). Jacob weet haar te redden uit haar ongelukkige huwelijk en nu kunnen ze voor altijd samen zijn.
RECENSIE | TRAILER

Fast & Furious 5
Vin Diesel en Paul Walker zijn terug in de nieuwe film Fast & Furious 5 met nog meer spectaculaire achtervolgingen en explosieve stunts. Nadat ex-agent Brian O’Connor (Paul Walker) en Mia Toretto (Jordana Brewster) Dom Toretto (Vin Diesel) hebben helpen ontsnappen uit de gevangenis, zijn ze op de vlucht voor de politie.
Als ze uiteindelijk in Rio de Janeiro belanden moeten ze, om hun vrijheid terug te krijgen, nog één klus aannemen. Ze worden echter op de hielen gezeten door FBI-agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson), die alles op alles zet om Dom, Brian, Mia en hun team op te pakken.
RECENSIE | TRAILER

Arthur
Arthur is een onverantwoordelijke charmeur die altijd op twee dingen heeft kunnen rekenen: zijn oneindige fortuin en het gezonde verstand van zijn eeuwig trouwe ‘nanny’ Hobson (Academy Award-winnaar Helen Mirren), die hem altijd uit de problemen houdt. Nu staat hij voor zijn grootste uitdaging; hij moet kiezen tussen een gearrangeerd huwelijk met de ambitieuze zakenvrouw Susan (Jennifer Garner) of een onzekere toekomst met Naomi (Greta Gerwig) de vrouw waar hij echt van houdt. Gaat hij voor zijn buitensporige luxe levensstijl of voor het enige dat geld niet kan kopen: echte liefde. De bizarre relatie tussen Arthur en Hobson en de spontane liefde van Arthur voor Naomi maken deze film tot de ultieme ‘feel good’ komedie voor jong en oud.
TRAILER

Inside Job
Oscar genomineerde filmmaker, Charles Ferguson (No End In Sight), is de regisseur en producent van Inside Job. De eerste film die de schokkende waarheid laat zien achter de economische crisis van 2008. De wereldwijde financiële crisis heeft meer dan 20 biljoen dollar gekost en resulteerde in miljoenen mensen die hun baan en huis verloren.
Middels intensief onderzoek en interviews met de grote financiële spelers, politici en journalisten volgt Inside Job de opkomst van een vileine industrie en legt de verstrengelde relaties bloot die corrupte politici, wetgevers en academici met elkaar onderhouden. De voiceover van Inside Job is van Oscarwinnaar Matt Damon.
TRAILER

Mother's Day
Als een stel broers zich na een gewelddadige overval wil verschuilen in hun ouderlijk huis, stuitten ze op het house warming feestje van de nieuwe bewoners. Het opgefokte en agressieve zootje gijzelt iedereen en wacht tot hun moeder (Rebecca De Mornay) komt voor instructies. De doodsbange gijzelaars hoeven weinig goeds van haar te verwachten; zij blijkt het brein achter de in- en inslechte broers te zijn. Daniel (Frank Grillo) en Beth Sohapi (Jaime King) hebben een stel vrienden uitgenodigd voor hun house warming, maar lang duurt het feestje niet. Drie losgeslagen broers, waarvan één zwaargewond, vallen het huis binnen na een overval die niet volgens plan ging.
RECENSIE | TRAILER

Autumn Gold
Jan Tenhaven volgt een vijftal Europese atleten die zich opmaken voor belangrijke kampioenschappen in Finland. Ze beoefenen allemaal een eigen discipline, maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn hoogbejaard. We volgen de atleten bij hun trainingen, hun dagelijkse bezigheden in en rond het huis en zien hen presteren tijdens die langverwachte wedstrijd. Ze dwingen respect af met hun levenshouding en de voor hen soms levensgevaarlijke oefeningen. Ze weigeren het leven op te geven, ondanks overleden partners of lichamelijke gebreken. Een film over de liefde voor sport als metafoor voor de liefde voor het leven.
TRAILER

The Human Resources Manager
Regisseur Eran Riklis (Lemon Tree, The Syrian Bride) brengt met The Human Resources Manager een warme tragikomedie met de HR-manager van de grootste bakkerij van Jeruzalem in de hoofdrol. Het zit hem niet mee: hij leeft gescheiden van zijn vrouw, ziet zijn dochter amper en nu staat ook nog zijn baan op de tocht. Wanneer een van de werkneemsters, een gastarbeidster uit Roemenië, omkomt bij een bomaanslag, ontdekt een overijverige journalist dat het lichaam al langer dan een week in het mortuarium ligt, terwijl niemand naar haar omkijkt. Om de reputatie van het bedrijf te redden wordt de manager (Mark Ivanir), op straffe van ontslag, gedwongen zich over de stoffelijke resten te ontfermen.
TRAILER

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap