movie scene
Het laatste filmnieuws bekijk je natuurlijk op MovieScene!
- Recensies » Bioscoop
Cars 2 mist de Pixar-magie die we van de studio gewend zijn, maar weet de kijker desalniettemin te vermaken.
Sinds Toy Story brengt Pixar ons animatiefilms die zowel jong als oud weet te bekoren. Pixar omringt zich met een bepaalde magie, die zij keer op keer in hun films weet te stoppen. Van het levende speelgoed in Toy Story, tot de robot WALL-E, waarbij je zelfs het kleinste beetje emotie van zijn metalen gezichtje af kunt lezen; het zijn stuk voor stuk films die het kind in ons naar boven halen. Niet alleen dat, Pixar bevat zoveel creativiteit dat ze met elke nieuwe film een compleet nieuwe wereld en nieuw verhaal aan ons introduceren. Dat is een groot risico, niet voor niets vertrouwen concurrerende studio’s het liefst op bestaande franchises (denk Shrek), maar het heeft Pixar tot dusver geen windeieren gelegd. Het is daarom redelijk verrassend dat Pixar, op uitzondering van de Toy Story trilogie, nu met een ‘vervolgfilm’ komt. Of ze die trend door gaan zetten is nog maar de vraag, al is er wel al bekend dat er ook een vervolg op Monsters, Inc. komt. Slaat Pixar met deze, zo lijkt nieuwe, strategie de goede weg in of vliegen ze, al achterover leunend, uit de bocht?
My name is Bond, James Bond
In Cars 2 betreden we de snelle wereld van de auto’s. Succesvolle raceauto Lightning McQueen (Owen Wilson) keert terug in het pittoreske stadje Radiator Springs, waar hij in het eerste deel onverhoopt strandde. Zijn beste vriend Mater (Larry the Cable Guy) kijkt al reikhalzend uit naar zijn terugkomst en heeft voor McQueen zijn verblijf al een heel plan uitgestippeld van activiteiten die ze kunnen gaan doen. Mater is een sleepwagen die ook in het eerste deel aanwezig was en heeft de persoonlijkheid van een typische Amerikaanse redneck. Hij is dom, lomp en zet zichzelf en anderen door zijn schaamteloze gedrag voor schut. Maar zijn hart (of motor?) zit op de goede plaats en hij heeft ook iets aandoenlijks. Echter werkt hij door zijn grote mond wel zijn beste vriend in de nesten wanneer hij er min of meer voor zorgt dat Lightning McQueen het stadje direct weer kan verlaten om aan zijn volgende racetournee deel te nemen. Lightning McQueen gaat er mee akkoord en besluit om zijn maatje Mater dit keer mee te nemen. Immers, wat is het ergste wat er zou kunnen gebeuren? Dat het tweetal vervolgens in een James Bond-achtige spionageplot terecht zou komen, dat zag natuurlijk niemand aankomen.
Pixar-magie
Het grootste probleem in Cars 2 schuilt eigenlijk ook al in het eerste deel. Vergeleken met de personages uit animatiefilms als Finding Nemo en WALL-E zijn de personages van Cars opvallend zielloos. Dat is een harde uitspraak, maar van een studio die je zelfs mee kan laten leven met een robot, zou je meer verwachten. Met de kleinste beweging werd er sympathie voor WALL-E gewekt en die mimiek ontbreekt in Cars. Misschien is dat omdat de animatie in Cars wat meer cartoonesk is, maar het heeft tot gevolg dat Cars duidelijk het mindere werk is uit het oeuvre van Pixar. Het mist de magie die we van deze studio kennen. Dit betekent echter niet dat Cars 2 een slechte film is, maar wel dat het meer in de lijn films past van studio’s als Dreamworks, die vermakelijk zijn, maar meestal niet de emoties oproepen waartoe bijvoorbeeld de rat uit Pixars Ratatouille in staat is.
Zoals gezegd is Cars 2 geen slechte film en hij is verrassend genoeg beter dan het eerste deel. Waar Cars een vrij saai plot kende, wordt dat bij Cars 2 dubbel en dwars goedgemaakt, zij het dat het verhaal wat met de haren erbij is gesleept. We blijven dit keer namelijk niet steken op het racecircuit, maar krijgen een heus spionageverhaal voorgeschoteld die niet zou misstaan in een James Bond film. Door deze nieuwe insteek krijgt het publiek een stuk meer actiescènes voorgeschoteld, die er in 3D ook nog eens behoorlijk goed uitzien. De animatiefilm leent zich perfect voor gewaagde 3D-shots en de cameravoering in Cars 2 versterkt het 3D-effect nog meer. Bij het voice-over werk valt vooral Michael Caine op, die uitermate geschikt is als stem van een ervaren geheimagent. De opgedrongen moraal, dat ook al in het eerste deel zat, wordt wel weer op een minder subtiele wijze kenbaar gemaakt, maar blijft gelukkig wat meer op de achtergrond.
Conclusie
Cars 2 mist de typische Pixar-magie die we kennen van pareltjes als Toy Story, Ratatouille, WALL-E en Up, maar weet met een door actie overladen plot, mooie 3D-effecten en een handvol geslaagde grappen de kijker meer dan voldoende te vermaken. Het is niet Pixar’s beste werk, wel verzekert het ouders, die hun kinderen met een gerust hart naar de bioscoop willen nemen, van een onderhoudende animatiefilm.

Bestel bij Bol.com
Ons oordeel:
-
Speelduur:
106 minuten
Tags: Brad Lewis, Cars, John Lasseter, Larry The Cable Guy, Michael Caine, Owen Wilson, Pixar, Ratatouille, Toy Story, Up, WALL-E
REACTIES

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

SHOPTOPPERS
WINNEN
UITGELICHT
BEST GELEZEN
LAATSTE REACTIES
-
ijsmummie
Wauuuuuw wat veel goeie films zit ertuss... -
ijsmummie
He he eindelijk op bluray , mooi voor mi... -
cobrastyle
😍 -
ijsmummie
Oooo wauw die wil graag zien , ik wist ... -
Puzzcat4life
Omg omg Ik wil zo graag naar Endgame! I... -
cobrastyle
Jaaa tof! -
paulmach
The Shining van Kubrick! Fantastische fi...
Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.
Anoniem Woensdag 28 december 2011 om 17:37
De film moet miljoenen gekost hebben. Van dat budget hadden ze toch wel een betere scenarioschrijver kunnen inhuren. Flinterdun, nagenoeg humorloos verhaaltje dat in hooguit een uurtje geschreven lijkt te zijn. Waar Wally geen woorden nodig heeft om een mooi verhaal te vertellen heeft deze film eindeloze lappen tekst nodig om nog iets van een verhaallijn te suggereren. De hele film wordt er onophoudelijk gekwekt door alle personen zonder dat dat iets toevoegt. De inhoud bestaat uit een paar broodmagere Amerikaanse cliche's van het type "Blijf-Jezelf" en "Vriendschap-die-op-de-proef-wordt-gesteld" en eindigt na een ellenlange zit in een onnozele plot.
Jammer, want de graphics zijn prachtig.
Anoniem Donderdag 28 juli 2011 om 01:23
fijn dat de kijkleeftijd voor deze film is aangepast. nu pas is het voor een groot aantal ouders duidelijk dat kinderen jonger dan 6 jaar de film mogelijk niet begrijpen of eng vinden. Mijn dochter van 4 vond de film net te lang duren, maar eng zeer zeker niet. Mijn zoon van 6 begreep het plot niet, maar dat geeft toch niet? Tijdens de film zat hij te genieten. Het spionnengedoe ontging hem, maar de grapjes en de races vond hij heel cool (Takel en Bliksem in het weiland met de schetende bulldozer). Voor de ouders was er een voor de hand liggend plot bedacht. Toch moet je de film nog een keer bekijken voor de details. Het is moeilijk deze film boeiend te houden voor alle leeftijden. Wat mij betreft een volgende Cars-film echt voor alle leeftijden!
Anoniem Woensdag 27 juli 2011 om 13:48
De kijkwijzer van Cars 2 is inmiddels ook aangepast van alle leeftijden naar 6 jaar, geweld en angst: http://www.kijkwijzer.nl/index.php?id=26&i=137882
Anoniem Woensdag 27 juli 2011 om 13:40
Wij zijn net met mijn zoontje en zijn vriendje (beiden 5 jaar) naar Cars 2 geweest. We hadden ook geen voorstukjes gezien. Het vriendje heeft de film samen met mijn vrouw verlaten. Hij vond het veel te eng.
Mijn zoontje heeft het wel uitgekeken, maar ook hij vond het erg eng.
Ik vond er zelf veel geweld in zitten voor kinderen van 5 jaar en het plot was al helemaal niet voor ze te volgen. Cars 1 was gewoon lekker racen en veel overzichtelijker.
Anoniem Maandag 18 juli 2011 om 21:38
Wellicht minder mimiek dan in andere films, maar ik heb genoten van alle subtiele verwijzingen. James Bond plot was geweldig en de kinderen waren helemaal onder de indruk. Daarnaast kon ik erg genieten van prof Zuendapp, dat bracht bij mij weer heel veel herinneringen aan de KS 50 en GTS 50.
Kortom schitterende film
Anoniem Vrijdag 15 juli 2011 om 22:52
Christian, ik ben het helemaal met je eens.
Mijn beide zoontjes (3 en 6) en al hun vriendjes zijn gek van Cars 1. De film heeft een goed verhaal, leuke karakters en veel details die kinderen én hun ouders aanspreken. De kwaliteit en het plezier spatten ervan af. Zelfs na tientallen keren draaien hebben de jongens er geen genoeg van en vind ook ik de film nog steeds prima te verteren (geloof me, dat is bij de meeste DVD's wel anders). De jongens spelen dagelijks met de autootjes van Cars. Bij elke logeerpartij moeten ze mee en ik heb ze alvast ingepakt in de vakantiekoffer.
Maar dan Cars 2. Ik heb jonge kinderen die genoeg hebben aan een eenvoudig, grappig verhaal en een bloedspannende race. Waarom moeten mijn kleine Carsfans worden geconfronteerd met een ingewikkeld Jamesbond-plot, een onbegrijpelijke schurk en geweld? Waarom mag het niet een paar tandjes minder voor de jonge doelgroep? Moet het persé in 3D (vind ik eigenlijk niet geschikt voor kinderen onder de 8)? In mijn stad is de 2D-versie niet te zien.
Ik kijk naar de trailer en ik lees de recensies en ik moet - met mijn in mijn hart - besluiten dat ik mijn kleine Carsminnende jongens (die toch 100% doelgroep horen te zijn) niet wil blootstellen aan het bombardement van visueel en auditief geweld dat Pixar over zijn kijkertjes besloot uit te willen storten.
Gemiste kans. Ik ga maar eens op zoek naar nieuwe helden voor mijn kindjes ;-)
Anoniem Vrijdag 15 juli 2011 om 10:20
Maarten, ik heb mijn mening gegeven en als je er anders over denkt, prima, daar heb ik geen problemen mee. Maar ik weet hoe Cars leeft onder mijn kinderen en hun vriendjes. Dus dan kun je hoog en laag springen. Ik zie dat kinderen niet zoeken naar progressieve dingen met fantastische plots. Ze huiveren ook al als ik ze vertel over de grote boze wolf. Ook al 200 jaar oud. Het gaat om de essentie en die vinden ze terug in Cars. Simpele menselijke emoties, goed op elkaar afgestemd. Wij blij met Cars, jij met Toy Story. Allemaal tevreden.
Anoniem Vrijdag 15 juli 2011 om 09:51
Als ik mijn films ga recenseren aan de hand van mijn kinderen, dan is Cars de slechtste animatiefilm ooit gemaakt. Nooit heeft mijn zoon van 3 de eerste scene af kunnen kijken. Gelijk sprong hij op van de bank om iets anders te doen. Alle andere films van Pixar vindt ie leuk, Cars niet. Dit terwijl hij tóch van auto's houdt. Wall-E vind ie leuk, en Toy Story ook, evenals onze 2 jarige dochter die deze films al van 1 jaar leuk vindt. En je kunt zeggen van Toy Story wat je wil, karakters heeft deze trilogie zeker. En origineel is Cars ook echt niet hoor. Een auto met een grootheidswaanzin die hij door onverwachte hoek kwijtraakt en onverwachte vrienden maakt. Been there done that! Natuurlijk heeft Toy Story ook cliché-elementen. Heck, alle films van Pixar zijn cliché. Maar het is hoe ze in die films met dat cliché omgaan wat het speciaal maakt. Dat geheel mis ik bij Cars. De fantasie is weg. Auto's die praten, leuk. Waar Finding Nemo nog een enorm sterke weergave van vader en zoon weet te bewerkstelligen, mis ik dat soort leuke vondsten bij Cars.
Anoniem Vrijdag 15 juli 2011 om 09:41
Ik denk dat Cars 1 de beste animatie film is ooit gemaakt. Vele malen beter dan Toy Story of wat dan ook. Zijn kracht zit hem juist in de eenvoud van het verhaal en elk auto heeft een eigen karakter. Voor elk karakter wordt de tijd genomen en het is een heel innemend verhaal. Hoe vaak je de film ook ziet, elke keer zie je weer een nieuw detail. Alles klopt in deze film.
Mijn kinderen kijken deze film misschien wel 10 keer per maand. Ze krijgen er nooit genoeg genoeg van. Ze kennen alle dialogen kennen ze uit hun hoofd en hebben de autootjes waarmee ze zelf verhaaltjes verzinnen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Dan heb je als film je doel bereikt. Andere films als Wall-E vinden ze niks aan. Ik kijk altijd naar wat kinderen leuk vinden. Ik snap dan ook niet dat films als Wall-E, Toy Story, zulke goeie kritieken krijgen. Waarschijnlijk gereviewd door volwassenen, die de binding missen met het kinderlijke in zich.
Cars 2 is veel minder dan de eerste en weer kijk ik naar de kinderen. Ze hebben het in de bioscoop gezien en willen het niet meer zien. Er gebeurd veel te veel in de film en het is chaotisch. De makers van het tweede deel snappen waarschijnlijk niet wat de kern van het succes van het eerste deel is.
Anoniem Zaterdag 9 juli 2011 om 13:15
Gistermiddag bezochten wij, mijn 3- jarige zoon ( bijna 4), zijn vader en ik deze film. Ik vind het verhaallijn op zicht goed, echter was het mijns inziens nogal gewelddadig. De film is vergelijkbaar met een mafia film (zonder seks en drugs) maar dan weergegeven met Cars auto’s. Dit valt vooral te wijten aan de ‘’schiet en vecht’’ scènes. Aan de andere kant wordt ‘’vriendschap’’ en ‘’jezelf zijn’’ benadrukt, al mocht dit van mij part met minder geweld. Ik zal in vervolg zeker een trailer bekijken zodat ik voorbereid ben op wat komen gaat. Als ouder zijnde ga je ervan uit dat kinderfilms geen geweld bevatten en dat producers indien zij geweld toepassen, rekening houden met de mate van geweld. Kinderen imiteren gedrag wat zij in hun omgeving waarnemen en kunnen het als vanzelfsprekend beschouwen om situaties met geweld op te lossen. Bijkomend aan deze recensie is dat ik totaal niet ouderwets ben aangezien ik een jonge ouder van 23 jaar ben. Maar dit ging toch echt vanuit mijn pedagogisch besef van verantwoordelijk zijn mijn pet te boven. Met andere woorden, dit ben ik niet van Pixar gewend. Ik vind deze ''animatie film'' niet geschikt voor alle leeftijden!!
Anoniem Donderdag 7 juli 2011 om 17:32
@Maarten:
Daarom verschillen meningen ook. Ik vind Cars 2 prima te pruimen, ook al herken je er weinig Pixar in. Overigens ben ik het meer dan eens dat we dit soort films niet van Pixar verwachten. Misschien vind je het leuk om mijn column van afgelopen maandag nog te lezen, waarin ik nog wat dieper op Pixar inga: http://www.moviesense.nl/2011/07/peter-de-magie-van-pixar/
Anoniem Donderdag 7 juli 2011 om 09:27
Je bent trouwens wel lief, recensent, met je 3 1/2 ster. Cars 2 is derhalve toch de meest bekritiseerde film van Pixar tot zover. Cinema.nl, ook fan van de producties van Pixar, blijft steken bij een magere twee sterren: http://www.cinema.nl/artikelen/7773389/geen-meeslepend-verhaal. Ik baal er van...maar hoop en reken erop dat Pixar door het snelle geld van deze rotproducties weer veel nieuws en moois kan verzinnen.
Anoniem Maandag 4 juli 2011 om 19:17
Wij zijn met ons zoontje van 5 en een vriendje geweest. Wij
(de volwassene) vonden het ingewikkeld en minder zachtaardig als deel 1.
De kids vonden het prima en hebben het er nu nog over.
Viel wel op dat ze de racestukjes en de stukjes in Radiator Springs het leukst vonden.
Wij (volwassene) vonden het voorfilmpje van Toy Story het allerleukste!!
Pixar heeft veel mooiere en leukere films maar maak dat een jongetje van 5 maar eens wijs...
Anoniem Zaterdag 2 juli 2011 om 22:40
@Dennis, er komt inderdaad een punt waarop kinderen zelf beslissen wat eng is en wat niet. En wanneer dan een kind een bepaalde film eng vindt die voor alle leeftijden geschikt zou moeten zijn, dan betekent het natuurlijk niet dat die film op dat moment per definitie fout gekeurd is. Je hebt inderdaad kinderen die sesamstraat eng vinden. Geen ziel die beweert dat die filmpjes voor 6 jaar en ouder moeten zijn. Als ouder weer de verantwoordelijkheid nemen en besluiten hoe je er mee om gaat. Geen kind is hetzelfde. Onze 12 jarige dochter hebben wij ook eerder met horror laten kennismaken omdat we gewoon weten dat ze er geen last van zal krijgen. Ze is gewoon te nuchter. Die van 16 had er echter langer moeite mee. Die ging bij de moerasscene van LOTR even de gang op. Hij was toen wel 11 of 12 jaar oud ofzoiets.
Maar goed,
wel zielig dat jullie kinderen Cars 2 zo eng vonden Marike. Misschien is de film inderdaad wel lastiger te volgen. Ik kan er zelf niet zoveel over zeggen. Heb de film niet gezien. Ga ik ook pas zien als ie op dvd uit is denk ik. Heb er geen interesse in tot zover.
Anoniem Zaterdag 2 juli 2011 om 18:26
Net naar de film Cars 2 geweest, maar we zijn in de pauze uit de zaal gelopen. Wij (volwassenen) vonden de film lastig om te volgen en de kinderen zaten bij ons op schoot te trillen omdat het zo eng was. Het taalgebruik is ook niet geschikt voor kinderen van 6 jaar. En ze schieten er maar op los! Hoop dat de kinderen die hem gezien hebben vannacht kunnen slapen :S
Anoniem Donderdag 30 juni 2011 om 13:32
Natuurlijk bepalen ouders voor een groot deel wat kinderen als eng ervaren. Er komt uiteraard ook een punt waarop kinderen zelf gaan bepalen wat ze eng vinden maar wanneer een zinnetje als "ze willen je dood hebben" in een Disneyfilm al te ver gaat wordt dat een heel moeilijk punt. Ik heb zelf een tijdje als stagair op een basisschool gelopen en daar waren kinderen die gewoon niet konden meekijken naar gewone Sesamstraattelevisie want die vonden de poppen eng... Zoiets komt echt niet omdat Tommy met een slagersmes over straat loopt of omdat Pino de telefoonhijger uithangt, dan lijkt mij er sprake van een enge overbeschermelijkheid die net zo werkt als wanneer je je kind uit de buurt houdt van iedere ondenkbare bacterie; het afweersysteem gaat naar de knoppen en straks kunnen ze helemaal niets.
Dat er Disneyfilms zijn die relatief hard zijn (waar ik "Cars" echt niet onder reken) vind ik juist een sterk punt. Natuurlijk de dood van Bambi's moeder in "Bambi" en de moord op Mufasa in "The Lion King" zijn confronterende dingen maar dat zijn ze in een veilige omgeving zodat kinderen er juist, in film, mee om kunnen gaan. En om dan ook nog even mijn film hart te laten spreken; het geeft een scherp randje, maakt cinema interessanter en is een goede eerste kennismaking met kwaliteitsfilms.
Anoniem Donderdag 30 juni 2011 om 11:38
Weet je, een kind is meestal pas bang als de ouder dat ook is. OF tenminste, als de ouder zich zorgen maakt dat het kind zich bang maakt. Dan merkt het kind dat er iets is aan de beelden dat pappa of mamma niet pluis vindt. Dat maakt het a. interessanter voor het kind, maar b. natuurlijk ook enger omdat het kind bevestiging zoekt in wat zijn ouder voelt.
Dit heb ik heel erg meegemaakt bij How To Train Your Dragon en mijn zoon. Op het moment dat Hiccup de draak bevrijdt wordt ie tegen de grond gedrukt. Mamma riep gelijk dat het te eng was, waarop David dat beaamde. Maar als je als ouder erbij zit en zegt, nee hoor...het is niet eng, kijk maar hij vliegt weg. De volgende keer was het al een stuk minder eng, omdat ik tijdens de film zei dat de draken helemaal niet eng waren want niemand ging dood. Nu kijkt hij de film zonder problemen en heeft ie laarzen gekocht met draken erop.
En die kijkwijzer? Dat is echt heel erg met een korrel zout te nemen. De film Up is voor 6 jaar en ouder, terwijl de film A Bug's Life voor alle leeftijden is. Nu wordt in laatstgenoemde een mier totaal tot moes geslagen. Niet dood, maar wel flink toegetakeld door de gemene sprinkhaan. Wat dat betreft lijkt die film op sommige vlakken zelfs een beetje op een ware misdaadfilm. Maar ook daar geld, als je van dat geweld een probleem maakt, gaat het kind het zich ook aantrekken. Natuurlijk moet je (vind ik) zeggen dat het gemeen is van die sprinkhaan en dat je zoiets niet doet, maar ik begeleid hem altijd dan ook wel actief naar het altijd vrolijke einde. "Maar kijk, hij is sterk en hij staat toch weer op en laat zien dat die gemene sprinkhaan stout is."
Ikzelf zou meer pleigen voor het MG logo (meekijken gewenst). Verantwoordelijkheid ligt altijd bij de ouders. Maar ik denk ook dat ouders zich vaak teveel zorgen maken. Natuurlijk kan het te erg, een horrorfilm aan je kind van 4 tonen is belachelijk, maar uiteindelijk heeft je gevoel als ouder heel veel invloed op wat het kind voelt. Gewoon luchtig omgaan als je geweld ziet en denkt dat het te ver gaat.
Als kinderen daarentegen niets van de film snappen, dat is wat anders. Dan is de film inderdaad niet goed gelukt, want de doelgroep moet natuurlijk wel het verhaal kunnen volgen.
Anoniem Donderdag 30 juni 2011 om 02:18
Waarom mag een kind van 4 het woordje "dood" niet horen in een film?
Anoniem Woensdag 29 juni 2011 om 23:04
Mijn kind van 3 vind Cars gewoon geen reet aan. De eerste dan. Daarin zit weinig geweld. Maar we hebben de film een paar keer opgezet waarna hij na een minuut al wegliep om ander speelgoed te pakken. Ik weet niet waar dat aan ligt, maar misschien zijn het de auto's op zich. Die zijn gewoonweg niet interessant genoeg. Het zijn metalen apparaten en lang niet zo knuffelbaar als Wall-E.
Pixar moet inderdaad meer originele ideeën weer maken. Want dit gaat niet goed zo. En leuk dat Cars zo goed verdient, waarom komen ze dan ook nog met een Monsters Co vervolg? En Brave dan? Dat ziet er niet uit en dat verhaal is gewoon Disney...snik...Pixar's hoogtijdagen zijn voorbij.
Anoniem Woensdag 29 juni 2011 om 20:44
@Moeder van 4 jarige: Vervelend dat je de film zo ervaren hebt. De leeftijdsgrens is uiteraard een algemeen advies, dus misschien is het handig om de volgende keer nog even de trailer van de film te bekijken. Dan voorkom je dit soort (ongewenste) verrassingen. Overigens lijkt het mij dat kinderen het niet zo ernstig opvatten, maar dat verschilt natuurlijk per kind. Bedankt in ieder geval voor je reactie.
@Peter Koelewijn: Je hebt zeker gelijk en ik ben eigenlijk bang dat Pixar de verkeerde weg inslaat; namelijk de commerciële. We willen geen vervolgen, maar juist unieke en creatieve nieuwe animatiefilms. Maar zoals je al zei, aan Cars is flink verdiend, vooral aan merchandise. Waarschijnlijk hebben ze daarom ook de keuze gemaakt om Cars 2 in meerdere landen af te laten spelen. Toch pakt Cars 2 beter uit dan het eerste deel en heb ik mij er prima mee vermaakt. Geen Pixar-kwaliteit, wel leuk!
Anoniem Woensdag 29 juni 2011 om 20:25
Uur geleden de premiere in Noordwijk gezien.
Deze film zit vol met geweld en harde woorden.
"Ze willen je dood hebben bliksem" aldus Takel
Deze film hoort niet bij alle leeftijden!!! Het was een en al schieten en geweld! Ik raad deze film niet aan met jonge kinderen.
Mijn kind is 4 en naast mij zaten kinderen van 8 en 10 die ook niks van de film begrepen.
Anoniem Donderdag 23 juni 2011 om 17:29
Goeie review! Maar dat had ik ook al gezegd via Twitter. ;)
Kanttekening is wel dat Cars ook gewoon minder boeiend is omdat het concept schrikbarend onorigineel is voor Pixar.
"Hey jongens! Laten we een film maken over een wereld waar alles en iedereen een auto is! Maar wacht, hier komt het briljante: die auto's gedragen zich net als mensen en hebben ogen en monden!"
Shit man, hoeveel jaar is het geleden dat we dit soort pulp op Kindernet zagen? En die waren nog beter uitgedokterd omdat in die series mensen een rol speelden. Je weet wel, diezelfde mensjes die Pixar geld betalen. Misschien een beetje arrogant om te denken dat een film dat nodig heeft, maar de andere Pixar-films hadden ook mensen, toch?
Maar het verhaal was ook cliché. Toy Story is misschien ook ontstaan vanuit een uitgekauwd idee (levend speelgoed), maar het gaf daar een interessante twist aan: speelgoed dat jaloers is op het populairdere speelgoed, en dat speelgoed zelfs probeert te vermoorden.
Daartegenover had Cars niets minder dan het 'vis op het droge'-verhaal: populaire race-auto komt in slapend mid-west stadje waar het de waarde van zijn bestaan (en familie, Disney hè) ontdekt.
Maar Cars 2 lijkt inderdaad een iets interessanter verhaal te hebben. Cars 3 zal ook wel gemaakt worden, want het eerste deel is een van de best bezochte Pixar-films.