Bezoek ook eens Ze.nl
 • Nieuws » Nieuwsberichten
De bioscooppremières van 15 september

De bioscooppremières van 15 september

Alle bioscooppremières van week 37 overzichtelijk bij elkaar.

Deze week de langverwachte release van de nieuwe Woody Allen. Maar ook de re-issue van een David Lynch-klassieker uit 1976, een Nederlandse komedie over een Marokkaanse aspergesteker als president, een documentaire over een legendarische tangozanger, een flauwe comedy uit Amerika en een nieuwe Apollo-film.

In welke tijd zweef jij komend weekend in de bioscoop?

Midnight in Paris
Woody Allen's nieuwste film is een ode aan de magische stad Parijs. Gil (Wilson) is een aspirant schrijver die met zijn verloofde Inez (McAdams) en haar ouders een bezoek brengt aan de stad van de liefde. In tegenstelling tot de welgestelde Inez, die niets ziet in een onzeker kunstenaarsbestaan, valt Gil direct na aankomst al voor de artistieke charme van de lichtstad. Wanneer hij tijdens een nachtelijke wandeling op een wel heel bijzondere wijze wordt meegevoerd in de bruisende geschiedenis van Parijs, is dit voor Gil reden om zijn huidige situatie eens onder de loep te nemen: is het leven daar nu echt zoveel mooier, of lijkt dat maar zo?
RECENSIE | TRAILER

De President
Nederland, de nabije toekomst: als men genoeg heeft van het achterkamertjesoverleg en eindeloze geklets van de politieke partijen, wordt besloten het koningshuis af te schaffen en toe te geven aan de roep om ‘een sterke man’. Twee kandidaten, de ultra-rechtse Heesters en de ultra-linkse Gert Vlonder, strijden om de macht en proberen elkaar te verslaan in het zo helder en hapklaar mogelijk brengen van hun ideeën, maar geen van beiden lijkt te kunnen winnen. Dit is de politieke situatie waaneer Joes (Achmed Akkabi), een illegale Marokkaanse aspergesteker, met zijn oom Hamid (Najib Amhali) naar Nederland komt. Maar dan wordt hij president....
RECENSIE | TRAILER

Eraserhead
In Eraserhead (1976) wordt Henry Spencer, een labiele, vreemde jongeman met een excentrieke bos haar, tot een huwelijk gedwongen nadat hij zijn vriendin zwanger heeft gemaakt. Het gezinnetje betrekt een appartement in een postapocalyptische industriële omgeving; het kind blijkt een gruwelijk, nauwelijks menselijk creatuur dat ononderbroken huilt. Ten einde raad verlaat de moeder het jonge gezinnetje, waarna er zich tussen vader en de mutant een bizarre, groteske band ontwikkelt.
Deze klassieker van cult-regisseur David Lynch wordt in een compleet gerestaureerde nieuwe kopie uitgebracht door EYE Film.
RECENSIE | TRAILER

Your Highness
Een avontuurlijke komedie met Natalie Portman, Danny McBride, James Franco en Zooey Deschanel, die zich afspeelt in een fantasiewereld.
Prins Thadeous (Danny McBride) wordt door zijn vader gedwongen zijn broer en troonopvolger Fabious (James Franco) te helpen zijn verloofde Belladonna (Zooey Deschanel)) te redden uit de handen van de boze tovenaar Leezar (Justin Theroux ). Vergezeld door Isabel (Natalie Portman), een ongrijpbare krijgsvrouw die haar eigen snode plannetjes heeft, moeten de broers eerst gruwelijke wezens en verraderlijke ridders verslaan voordat ze Belladonna kunnen bereiken.
RECENSIE | TRAILER

Apollo 18
Op 17 december 1972 werd de laatste officiële (bemande) ruimtemissie naar de maan gelanceerd door NASA. Een jaar later blijkt dat in het geheim nog een reis is gemaakt. De sci-fi thriller Apollo 18 toont beeldmateriaal van deze achttiende missie en ontsluiert waarom er nooit een negentiende missie is gekomen. In december 1973 werden twee Amerikaanse astronauten op een geheime missie naar de maan gezonden, gefinancierd door de Amerikaanse ministerie van defensie. Deze film brengt de waarheid rond die missie naar boven en onthult het originele beeldmateriaal dat door de astronauten is vastgelegd tijdens hun ruimtereis.
TRAILER

Hoy Como Ayer
Hoy Como Ayer is de nieuwe film van de Nederlandse documentairemaker Bernie IJdis, die eerder De Groote Postweg maakte.
Het is een meditatief en liefdevol verslag van enkele uren uit het leven van Juan Carlos Godoy, een legende van de Argentijnse tangozang - de maestro is achter in de tachtig maar nog immer zeer actief. Onontkoombaar is het ook een ode aan Buenos Aires.
RECENSIE

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap