Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Column: Ben Affleck is de nieuwe Batman. Everybody panic!

Column: Ben Affleck is de nieuwe Batman. Everybody panic!

Peter de JongePeter de Jonge plunderde op jonge leeftijd wekelijks de videotheek leeg en kwam thuis met de meest slechte actiefilms, uitgekozen met goedkeuring van zijn vader. Diezelfde vader viel ooit ‘s avonds op de bank in slaap, waardoor Peter op negenjarige leeftijd The Shining al te zien kreeg. Sindsdien is zijn filmsmaak, naar eigen zeggen, sterk verbeterd.
Chaos, paniek, het is het einde der tijden. Een jaartje te laat weliswaar, maar daarom niet minder desastreus. Vluchten is nutteloos, zelfs als je jezelf opsluit in een bunker zo’n 100 meter onder de grond met genoeg voedsel voor de komende twintig jaar. Niets kan het stoppen, niets zal het ongedaan maken. Het is onvermijdelijk. Ben Affleck, laat die naam even goed tot je doordringen, Ben – fucking – Affleck zal Batman gaan spelen. De zwarte ridder, de gemaskerde kruisvaarder, de wreker van de nacht, gespeeld door Ben Affleck. We hebben het ook wel over onszelf afgeroepen. Christian Bale als Batman was gewoon teveel van het goede, te mooi om waar te zijn. Het leverde ons de perfecte Batman-trilogie op, maar man wat waren we naïef. Daar konden we natuurlijk niet mee weg komen en nu worden we er keihard voor afgestraft. Van de meest bad ass Batman ooit naar een slap aftreksel gevormd uit de restanten van Daredevil. Meer bewijs dat God niet bestaat is onnodig; Ben Affleck is de nieuwe Batman.Donderdag 22 augustus 2013, zo’n dag die iedereen zich zal herinneren en jaren later nog steeds van weet waar hij of zij die dag was en wat ze aan het doen waren. Op internet barst de bom en heeft het de impact van een terroristische aanslag. Brekend nieuws: Ben Affleck zal de rol van Batman op zich gaan nemen in Batman vs. Superman. Op Twitter vraagt men Barack Obama om hier iets tegen te doen en wordt er geopperd om voortaan verkiezingen te houden over wie Batman mag spelen. Alternatieven voor een nieuwe Batman worden onder de hashtag BetterBatmanThanBenAffleck geplaatst en de ene verontwaardigde reactie na de andere komt voorbij. Men is duidelijk niet gecharmeerd van Ben Affleck als de nieuwe Batman en het duurt niet lang voordat er een petitie wordt opgezet waarin Warner Brothers wordt gevraagd Batman niet door Ben Affleck te laten spelen (de teller staat op moment van schrijven op 89.430 supporters). Inmiddels is bekend dat het hoogstwaarschijnlijk niet bij deze ene film zal blijven en Ben Affleck in meerdere films de rol van Batman zal vertolken, dus we zitten nog wel een tijdje aan hem vast.

De ophef en verontwaardiging rondom de keuze voor Ben Affleck als Batman is te begrijpen. Niet alleen hebben we het geluk gehad om de afgelopen acht jaar de bijzonder getalenteerde en gewaarde Christian Bale in de huid van Batman te zien kruipen, het staat ook nog eens als een paal boven water dat Ben Affleck eerder getracht heeft een superheld te spelen (Daredevil) en hij daarmee keihard op zijn plaat ging. Dat er nou net voor wordt gekozen om Christian Bale door hem te laten vervangen, tja, dat schiet in het verkeerde keelgat. Sowieso ben ik niet heel erg te spreken over Ben Affleck als acteur (als regisseur is hij uitstekend), maar je zou toch zeggen dat er genoeg acteurs zijn waarbij je eerder zou aankloppen dan Ben – Daredevil – Affleck. Ik noem een Josh Brolin (all-time eindbaas), Matthew Goode (speelde al een superheld in Watchmen), Jon Hamm (Don Drape uit Mad Men), Ryan Gosling (die weigerde omdat hij geen zin heeft in sequels) of Christian Bale. Oh, wacht…Valt er dan helemaal niets te zeggen voor Ben Affleck in de rol van Batman? Jawel. Sinds Daredevil is hij gegroeid, weliswaar vooral in de vorm van regisseur, maar hij heeft daarmee wel bewezen dat we nog niet alles van Ben Affleck hebben gezien en hij ons nog best kan verrassen. Bovendien, hoe kritisch de fans en critici ook zijn, zijn er toch wel de nodige voorstanders binnen Hollywood die voor Ben opkomen. Natuurlijk neemt filmmaatje Matt Damon het voor Ben Affleck op, door te stellen dat het neerzetten van Batman een makkie is en de echte uitdaging ligt in de vertolking van Bruce Wayne; Iets dat Ben Affleck volgens hem fantastisch zal doen. Ook voormalig Batman-acteur Michael Keaton denkt dat hij het geweldig zal doen en Batman-acteurs Val Kilmer en Adam West steken hem ook een hart onder de riem. Wat misschien nog wel het meest spreekt voor Ben Affleck als Batman is het feit dat regisseur Zack Snyder (300, Watchmen, Man of Steel) in hem gelooft. Uit alle acteurs die Zach Snyder kon kiezen, koos hij voor Ben Affleck. Is het vanwege Ben’s liefde voor strips? Omdat Ben, na te zijn verzwolgen door Hollywood, uit het diepe dal wist te kruipen en het publiek weer voor zich wist te winnen met films als Gone Baby Gone en The Town? Of gewoon vanwege die gigantische kin van hem die perfect past bij Batman? Wie zal het zeggen, maar misschien wordt het zo erg nog niet en moeten we straks onze woorden inslikken en diep buigen voor ome Ben. Dat, of hij gaat wederom vol op zijn bek en moet de komende tien jaar keihard werken om het publiek weer voor zich te winnen.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap