Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Filmfestivals
Nederlands Film Festival 2014: 5 filmtips

Nederlands Film Festival 2014: 5 filmtips

Het Nederlands Film Festival is weer begonnen. Tien dagen lang staat Utrecht weer helemaal in het teken van de Nederlandse film. MovieScene haalt uit het overvolle programma vijf films die je zeker moet gaan zien.

Woensdagavond is het Nederlands Film Festival (NFF) voor het eerst geopend in muziekpaleis TivoliVredenburg, dat dit jaar het festivalhart is. Voor een zaal vol genodigden uit de Nederlandse filmwereld  werd de openingsfilm Bloedlink vertoond. Deze is vanaf vandaag ook overal in Nederland in de bioscoop te zien is. De recensie van Bloedlink vind je hier. Geen top 5 notering voor deze wat zwakke thriller, maar welke films dan wel?

BROZER
Brozer ging onlangs met veel succes in Toronto in wereldpremière, en terecht. Het is het vervolg op Broos, een film uit 1997 over vijf zussen die bij elkaar komen om de bruiloft van hun ouders te vieren. In Brozer komen de zussen weer bij elkaar, omdat één van hen ongeneeslijk ziek is. In werkelijkheid was Leonoor Pauw (die Muis speelt) dat ook. Daarmee lopen feiten en fictie op een bijzondere en aangrijpende manier door elkaar. Mijke de Jong weet uit drie jaar filmmateriaal een bijzonder intens afscheid te maken. Verder met Marnie Blok (Ted), Lieneke Le Roux (Lian), en Adelheid Roosen (Carlos). Brozer draait vanaf 2 oktober ook in de bioscoop.


AANMODDERFAKKER
De debuutfilm van regisseur Michiel ten Horn en scenarioschrijver Anne Barnhorn, De Ontmaagding van Eva van End, gooide een steen in de Nederlandse filmvijver. Zo'n creatief geschreven en gedraaide film kom je niet heel vaak tegen in de filmpolder.  Naar het vervolg werd dan ook reikhalzend uitgekeken. En wederom is het een tragi-komische film geworden, met Gijs Naber in een geweldige rol als eeuwige 32-jarige student. Als hij zijn wasje weer eens bij zijn zus aflevert, is daar de zestienjarige Lisa die op de kleine kindere past. Met hilarische situaties, droge humor en een oog voor detail levert het duo Ten Horn-Barnhoorn wederom een prima film af. Later dit jaar ook in de bioscoop te zien.


DE NIEUWE WILDERNIS LIVE
De natuurdocumentaire De Nieuwe Wildernis was met 700.000 bezoekers een groot succes in de bioscoop. De film over de Oostvaardersplassen krijgt nu een nieuw leven in een aantal concertzalen, met live begeleiding door het Metropole Orkest. Het thema van het NFF is dit jaar muziek, dus TivoliVredenburg is de komende week de ideale plek om de film opnieuw - of voor het eerst - te beleven. Naast deze vertoning worden er tijdens het NFF nog meer evenementen rond filmmuziek gehouden.


BITTERSWEET
De Nederlandse bokser Lucia Rijker is zesvoudig wereldkampioene. Tegenwoordig traint ze ook jonge getalenteerde boksers. Bittersweet volgt hoe Rijker in een intensieve training Diane Prazak klaarstoomt voor een beslissende wedstrijd tegen de regerend wereldkampioen Frida Wallberg. In een meeslepend gefilmde en razend knap gemonteerde documentaire wordt je na zes weken hard werken als kijker mee de ring ingesleurd. Bittersweet is vanaf 2 oktober ook in de bioscoop te zien.


FONS MERKIES
Elk jaar heeft het NFF een speciale Gast van hert Jaar. Dit jaar staat filmcomponist Fons Merkies centraal. Hij voorzafg tientallen films van muziek, waarvan een aantal uiteraard ook te zien en te horen zijn. Zo componeerde hij recent de muziek voor Dorsvloer vol Confetti, ook te zien in Utrecht. Maar ook ouder werk is te zien, bijvoorbeeld De Tweeling (2002) en In Oranje (2004). Daarnaast koos Fons Merkies een aantal films uit met voor hem bijzondere soundtracks, waaronder American Beauty, Goodfellas en The Social Network. In Utrecht zijn deze films natuurlijk te horen én te zien op het grote doek.


Voor alle tijden en info zie de website van het NFF: www.filmfestival.nl.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

UITGELICHT

 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...