Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Solitary Man - dvd recensie

Solitary Man - dvd recensie

"Don't know that I will/But until I can find me/The girl who'll stay/And won't play games behind me /I'll be what I am/A solitary man/Solitary man..."

Perfect
Ben Kalmen (Michael Douglas) is een rijke autodealer, gelukkig getrouwd, gerespecteerd door de gemeenschap. Kortom, een perfect en gelukkig leven. Maar door slechte keuzes raakt hij zowel zijn vrouw (Susan Sarandon) als zijn vermogen kwijt. Een vriendin waar hij iets mee heeft, bedriegt hij met iedere jonge vrouw die hij maar kan krijgen. En als ook zij hem op straat zet, zit er niks anders op voor hem om ergens anders op nieuw te beginnen. Hij vestigt zich in een universiteitsstad, waar een goede vriend van hem woont (Danny DeVito) en raakt bevriend met een student (Jesse Eisenberg). Deze laatste vriendschap, leert Ben wie hij eigenlijk is en leert de kijker waarom Ben doet wat hij doet.

solitary_man_1

Soderbergh
Solitary Man
klinkt als een geweldige film, maar is dit helaas niet. Een film van Steven Soderbergh, zo prijkt op de voorkant op de dvd, met o.a. steracteurs Michael Douglas, Susan Sarandon en Danny DeVito, een zwarte komedie zoals de tv-serie Californication, een aanprijzing op de achterkant. Nu, Steven Soderbergh heeft inderdaad meegewerkt aan de film, als één van de negen producenten in totaal (wat vaak meer een steun is in de vorm van geld en een naam op de aftiteling dan creatieve steun). Alle grote namen in deze film ten spijt, het is vooral de grote Michael Douglas show geworden. Alles staat in teken van hem, de rest van de acteurs fungeren enkel als behang ter opvulling. En dan de vergelijking met Californication, die klopt ook niet helemaal. Solitary Man is zowel niet zwart als een komedie, het is het doorsnee Hollywoodverhaal van een gevallen man die eerst alles moet kwijtraken alvorens hij zichzelf leert kennen en er verlichting en vergeving kan plaatsvinden. De teksten zijn oké, maar niet bijzonder of vernieuwend. Echter, waar het in Solitary Man vooral aan schort, is het personage van Ben Kalmen. Net als Hank Moody in Californication, is Ben Kalmen een ongelooflijke klootzak. Maar waar Hank Moody nog iets sympathieks heeft, is Ben Kalmen toch alleen een klootzak en niet meer dan dat. Deze man is zo vol van zichzelf, dat het je na verloop van tijd weinig kan schelen wat er met hem gebeurt en of het allemaal wel goed komt of niet. En dat maakt enkel de títel geslaagd; Ben is inderdaad een eenzame man en hij verdient het, deze eenzaamheid.

Extra's
Deze dvd bevat slechts enkele trailers.

solitary_man_2

Conclusie
Solitary Man
is een verwaarloosbare film. Michael Douglas is een geweldige acteur, maar niet in deze film. Er zijn veel lovende recensies waarin Douglas wordt geprezen een rol als deze, van een aan lager wal geraakte oude man, te spelen. Ik vind het Douglas op de automatisch piloot die waarschijnlijk in zijn gedachte op de set van Wall Street: Money Never Sleeps was. Of Michael Douglas inmiddels te oud is om een film te dragen, daar zullen we dan ook snel genoeg achter komen. Solitary Man kun je in ieder geval beter links laten liggen. En in de tussentijd, totdat Wall Street uitkomt, nog een keer Falling Down kijken. Dat was pas een goede film!


Film:
gelestergelestergrijsstergrijsstergrijsster
Extra's: halfstergrijsstergrijsstergrijsstergrijsster

Titel: Solitary Man solitary_man_hoesje
BOL_bestelnu
Genre: Drama, Komedie
Regie: David Levien, Brian Koppelman
Cast: Michael Douglas, Susan Sarandon, Danny DeVito, e.a.
Te koop: 24 augustus 2010
Trailer: -

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk