Bezoek ook eens Ze.nl
 • Nieuws » Nieuwsberichten
Stervende George Sluizer wil laatste River Phoenix film afmaken via crowdfunding

Stervende George Sluizer wil laatste River Phoenix film afmaken via crowdfunding

George Sluizer met River Phoenix op de set van Dark BloodRegisseur George Sluizer wil zijn film Dark Blood met River Phoenix afmaken door middel van crowdfunding. Doordat Sluizer niet lang meer te leven heeft dringt de tijd.

Crowdfunding is een alternatieve wijze om een project te financieren. Via de site CineCrowd kunnen particulieren, maar ook bedrijven het filmproject van Sluizer ondersteunen. De regisseur wil 15.000 euro via CineCrowd binnenhalen. Afhankelijk van de bijdrage krijgt de sponsor er ook iets voor terug, waaronder kaartjes voor de première, je naam op de aftiteling, setfoto's of een limited edition dvd.

In een interview met De Wereld Draait Door gaf Sluizer aan ziek te zijn. Volgens Sluizer heeft hij hoogstens nog een half jaar te leven en is er daarna slechts 2 tot 3 procent kans dat hij nog langer leeft. Hij wil er echter alles aan doen om de opnames uit 1993 af te ronden tot een film.

River PhoenixSamen met editor Michiel Reichwein werkt Sluizer nu aan de montage van de film die nog dit jaar in première moet gaan op het Nederlands Film Festival. Een landelijke of wereldwijde bioscooprelease zit er op dit moment echter nog niet in. Sluizer heeft de negatieven van de film niet op een legale manier in handen gekregen. Na de dood van River Phoenix kwam de onafgemaakte film terecht in de kluis van een verzekeringsmaatschappij. Toen deze de film aan niemand kon slijten werd er opdracht gegeven de negatieven te vernietigen. Sluizer ondernam actie en liet de negatieven stelen uit de kluis van de verzekeringsmaatschappij. Samen met Eyeworks probeert hij nu de commerciële rechten in handen te krijgen, waardoor een bioscooprelease mogelijk wordt. Sluizer geeft aan dat niet-commerciële vertoningen op dit moment wel toegestaan zijn, zoals op een filmfestival.

Volgens Sluizer is de film nu bijna af. Omdat de opnames nooit werden afgerond worden de ontbrekende stukken opgevuld met foto's of andere filmbeelden. Tevens voorziet hij de film van een persoonlijke inleiding, waarin hij in het kort verteld wat er ontbreekt.

Dark Blood moest de Amerikaanse doorbraak worden van George Sluizer, bekend van Spoorloos en de Amerikaanse remake The Vanishing, maar door een overdosis drugs overleed hoofdrolspeler Phoenix (Stand By Me, Indiana Jones and the Last Crusade, Running on Empty) elf dagen voordat de opnames afgerond waren.

Sinds de dood van zijn vrouw woont Boy (Phoenix) als een kluizenaar op een voormalig nucleair testterrein in de woestijn. Zij is gestorven aan kanker, een gevolg van de nucleaire testen. Tijdens een 'tweede huwelijksreis' strandt het Hollywoodpaar Harry en Buffy (Judy Davis en Jonathan Pryce) in de woestijn. Boy redt het paar en gijzelt hen vervolgens omdat hij Buffy begeert en met haar een betere wereld wil stichten.

Sluizer heeft nog 57 dagen om de 15.000 euro via CineCrowd te behalen. Of Dark Blood ook in première zal gaan op het Nederlands Film Festival in september zonder dit geld is niet bekend.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...