Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Laura: Het onnodige van Game of Thrones

Laura: Het onnodige van Game of Thrones

Worden mensen door alle pornografie in Game of Thrones verblind? Soms lijkt het wel zo. Neem bijvoorbeeld de aflevering waarin Joffrey twee hoeren elkaar laat afranselen met een soort riem met spijkers. Na het Pinksterweekend, toen de aflevering door menig persoon in mijn Twitter timeline bekeken was, niets dan jubel en halleluja over deze aflevering van de fantasyserie.
Laura KempenaarOm komedies lacht ze nooit, tranen komen alleen bij films over dieren en voorspelbaarheid vindt ze een grote dooddoener. Er is echter iets aan films dat Laura Kempenaar nog veel meer bezighoudt: de veelal ontbrekende, geschikte representatie van vrouwen.

Natuurlijk is het een scène en niet een hele aflevering waar ik over val, maar het is al meerdere malen voorgekomen dat ik me afvroeg waarom al die platte seks toch nodig is in de tv-serie. Nu ben ik ook wel een beetje een bitch, want ik twitterde ietwat verbaasd op de dinsdag na Pinksteren dat mensen die fan zijn van Game of Thrones wat mij betreft ziek zijn en hulp nodig hebben. Daarop kreeg ik natuurlijk direct van diverse personen de vraag waarom ik zoiets zei en hier en daar toegebeten dat ik bullshit verkondig.
 
Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik al niet zo’n fan ben van naakt. Ik moet de eerste film/serie nog zien waarin naaktheid echt iets toevoegt aan het verhaal. Nou ja, misschien dat naaktheid heel soms iets toevoegt, zoals in The Skin I Live In dat over chirurgie gaat. Maar al die seks? Dat hoeft niet zo plat te worden uitgebeeld, daar zijn veel mooiere manieren voor (als het al bijdraagt aan het verhaal). En was deze seksscène in Game of Thrones überhaupt nodig?
 
Nog een wijntje?
Dikke nee natuurlijk. Ik denk dat het een excuus was voor meer naaktheid en seks. We wisten al dat Joffrey een gestoord ventje was en deze scène heeft er niet toe bijgedragen dat onze mening daarover veranderde. Had hij immers niet al vaak mensen op nare manieren laten omkomen? De aflevering ervoor moest een soort gladiator het nog bijna doen met een verdrinkingsdood in wijn…
 
Seksscène in Game of Thrones

Die reacties op Twitter vind ik razend interessant. Prachtig dat het mensen zo ter harte gaat en ze het niet leuk vinden om ziek genoemd te worden - terecht natuurlijk -, maar waar was die passie toen die mensen die nare scène bekeken? Menig persoon gaf tegenover mij aan dat ze de scène shockerend vonden, maar niemand twitterde daarover. In plaats daarvan was het alleen een soort hooligan-achtig “Wow #GoT is weer tof, yeah vet", enzovoorts. Waarom wordt zoiets niet door mensen benoemd en geproblematiseerd? Er worden wel zulke tweets geschreven over gekke dingen in het nieuws bijvoorbeeld…

Power to the vrouwen
Iemand zei dat de schrijver van Game of Thrones juist wil dat vrouwen aan de macht komen. Dat zou uiteindelijk best kunnen, maar feit blijft dat in deze scène een man vrouwen dwong om elkaar ernstige mishandeling toe te brengen en dat moest om een onbekende reden ook nog naakt. Dat is eigenlijk hetzelfde als grapjes maken over donkere mensen en denken dat het kan omdat het in een humoristische setting gebeurt.
 
Dat is niet zo; als je onderscheid maakt omdat iemand een andere huidskleur heeft, dan maakt het in mijn ogen niet uit op wat voor manier je dat doet. Dat je het doet, maakt het al een racistisch tafereel. En dit stukje Game of Thrones beeldde een man uit die vrouwen zodanig vernederde, dat zelfs mannen op de bank ervan gruwelden.
 
Seksscène in Game of Thrones

Ik begrijp heus dat je niet per se ziek in je hoofd bent als je voor je lol een serie kijkt waarin zeer vrouwonvriendelijke scènes zitten, maar ik vind het jammer dat deze liefhebbers nooit verder lijken te komen dan: VET! Bovendien, als je al weet dat dat kereltje zo evil is, waarom moet dat dan nog zes keer worden uitgelegd? We zijn toch niet dom?

En we zijn toch niet zo simpel dat we seksscènes nodig hebben om die serie - die verder om politiek draait en best interessant is- leuk te vinden? Ik zou het boeiend vinden als de maker van de serie zijn kijkers eens wat serieuzer nam, want ik vind deze loze scènes een belediging voor iedereen die elke week weer tweet hoe AWESOME de aflevering nu weer was.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...