Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Top 10
10 vervolgfilms waarvan je niet wist dat ze bestonden

10 vervolgfilms waarvan je niet wist dat ze bestonden

10 vervolgfilms waarvan je niet wist dat ze bestonden of zou willen dat ze niet zouden bestaan.

Je komt er vaak niet onderuit; films die het goed doen aan de bioscoopkassa krijgen al snel een vervolg. MovieScene speurde 10 vervolgen op die aan het grote publiek voorbij gingen en meestal direct op dvd uitkwamen.

The Net 2.0 (2006)
Vervolg op: The Net (1995)
Na het succes van de cyber thriller The Net met Sandra Bullock kwam er elf jaar later het vervolg The Net 2.0, die direct op dvd verscheen. Regisseur Irwin Winkler liet ditmaal de regie over aan zijn zoon Charles Winkler. De film komt op hetzelfde neer, maar ditmaal speelt de onbekende actrice Nikki DeLoach de hoofdrol.

The Net 2.0

The Cell 2 (2009)
Vervolg op: The Cell (2000)
Het regiedebuut van Tarsem Singh (The Fall, Immortals) met Jennifer Lopez en Vince Vaughn werd redelijk ontvangen. Vooral de visuele stijl van de psychologische thriller werd geprezen. In 2009 verscheen The Cell 2 waarin een vrouwelijke hoofdrolspeelster (Tessie Santiago) opnieuw het brein van een seriemoordenaar binnen moet dringen. Vreemd genoeg wordt hiervoor een heel ander apparaat gebruikt dan in de eerste film. De film kwam direct op dvd uit.

The Cell 2

S. Darko (2009)
Vervolg op: Donnie Darko (2001)
De cult hit Donnie Darko van Richard Kelly met Jake Gyllenhaal bracht in 2009 een vervolg voort. Kelly liet weten niets met het vervolg te maken te hebben. De film gaat over Samantha Darko (Daveigh Chase), het jongste zusje van Donnie Darko. Chase is de enigste acteur uit het origineel die terugkeert. De sequel werd zeer slecht ontvangen.

S. Darko

Another 9½ Weeks (1997)
Vervolg op: 9½ Weeks (1986)
Het erotische drama met Kim Basinger en Mickey Rourke was geen groot succes in de bioscoop, maar wel op video en buiten Amerika. Het vervolg Another 9½ Weeks is ook bekend onder de naam Love in Paris en wist hoofdrolspeler Rourke opnieuw te strikken. Basinger werd vervangen door Angie Everhart. Het vervolg staat in de IMDb Bottom 100, de lijst met de honderd slechtst beoordeelde films.

Another 9½ Weeks

Look What's Happened to Rosemary's Baby (1976)
Vervolg op: Rosemary's Baby (1968)
De psychologische horrorfilm van Roman Polanski was een groot succes. In 1976 verscheen de tv-film Look What's Happened to Rosemary's Baby met maar weinig connectie met de oorspronkelijke film. Patty Duke nam de rol van Rosemary over van Mia Farrow, maar Ruth Gordon (Rosemary's buurvrouw) keerde terug. In de film volgen we Satanskind Adrian als volwassene.

Look What's Happened to Rosemary's Baby

Hollow Man 2 (2006)
Vervolg op: Hollow Man (2000)
Hollow Man van Paul Verhoeven werd niet goed ontvangen door de filmpers maar was wel een succes aan de box office. Voor regisseur Claudio Fäh een reden om een vervolg te maken. In het direct-to-video vervolg speelt Christian Slater de hoofdrol van onzichtbare man. Op IMDb krijgt de film een gemiddeld cijfer van 4,4.

Hollow Man 2

Day of the Dead 2: Contagium (2005)
Vervolg op: Day of the Dead (1985)
De horrorklassieker van George A. Romero kreeg in 2005 het vervolg Day of the Dead 2: Contagium, deels een prequel en deels sequel. Geen van de makers van het origineel was betrokken bij de film die afgekraakt werd door het slechte script, special effects, acteerwerk en het feit dat de uitbeelding van zombies niet overeen kwam met Day of the Dead.

Day of the Dead 2: Contagium

The Butterfly Effect 2 (2006)
Vervolg op: The Butterfly Effect (2004)
Het eerste deel met Ashton Kutcher en Amy Smart werd wisselend ontvangen, maar was wel een commercieel succes. Het vervolg probeerde mee te liften op dit succes met een soortgelijk verhaal, maar andere personages. In 2009 volgde nog een derde deel genaamd The Butterfly Effect 3: Revelations.

The Butterfly Effect 2

American Psycho II: All American Girl (2002)
Vervolg op: American Psycho (2000)
Het vervolg op American Psycho kwam regelrecht op video uit. Ditmaal speelt Christian Bale niet de rol van seriemoordenaar Patrick Bateman, maar draait het om de jongedame Rachael Newman (Mila Kunis). Als jong meisje werd haar babysitter vermoord door Bateman, waardoor ze zelf aan het moorden slaat. Bret Easton Ellis, schrijver van het boek waar de eerste film op gebaseerd werd, keurde het vervolg af, evenals het publiek en actrice Kunis zelf.

American Psycho II: All American Girl

The Birds II: Land's End (1994)
Vervolg op: The Birds (1963)
Zelfs de Hitchcock klassieker The Birds moest er aan geloven en 31 jaar na het origineel kwam Rick Rosenthal met een vervolg. Opnieuw worden mensen aangevallen door vogels. Opvallend is dat actrice Tippi Hedren uit het origineel opnieuw haar opwachting maakt, maar dit keer in een andere rol. Regisseur Rosenthal (Halloween II) wou achteraf niets meer met de film te maken hebben en probeerde zijn naam van de titelrol te krijgen, maar in vele commerciële uitingen werd zijn naam toch vermeld. Het vervolg werd flink afgekraakt en heeft een waardering van 2,8 op IMDb.

The Birds 2: Land's End

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk