Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Take - dvd recensie

Take - dvd recensie

Een dramafilm die steeds beter wordt dankzij het acteren van Minnie Driver.
 
Charles Oliver is geen bekende regisseur. Hij heeft diverse afleveringen van The LXD: The Legion of Extraordinary Dancers geregisseerd, maar dat is in Nederland niet uiterst bekend. Oliver heeft zijn filmopleiding niet afgemaakt, omdat hij liever verhalen vertelde vanuit de gehele wereld en niet een tunnelvisie wilde krijgen. Alles wat hij haatte aan de filmindustrie zag hij terug in de klaslokalen van de filmscholen waar hij keek en besloot daarom om een heel andere kant op te gaan.

Flashbacks
Take, zijn eerste volledig geregisseerde film uit 2007, is dan ook een typische indiefilm. Er zitten vreemde camera-standpunten in en er wordt rustig de tijd genomen om langzaam te laten zien wat er gebeurt. Take draait erg om diepe emoties van slechts enkele personages. In Take volgen we Good Will Hunting-actrice Minnie Driver, die de moeder (Ana Nichols) speelt. Ze is onderweg naar de moordenaar van haar zoon, maar tegelijkertijd wordt heel langzaam in flashbacks vertelt hoe die treurige gebeurtenis plaats heeft kunnen vinden. Tegelijkertijd volgen we op dezelfde manier het leven van moordenaar Saul Gregor, gespeeld door Jeremy Renner, die de ietwat ondergeschoven rol van Hawkeye speelde in de kaskraker The Avengers.

Take

Schoeisel
Al vanaf het begin is het overduidelijk waar deze film naartoe gaat en daar wordt heel langzaam naar opgebouwd. Je ziet allerlei dingen gebeuren op die slechte dag, waar regelmatig gebeurtenissen bij zitten die niets aan het verhaal toevoegen. Ook zit er soms wat voor de hand liggende symboliek in. Zo is er een overduidelijke focus op de schoentjes van zoontje Jesse,  gespeeld door Bobby Coleman (The Last Song). Die concentratie op het schoeisel is zo hevig, dat je je als kijker afvraagt waarom je dit toch steeds voorgeschoteld krijgt.

Minnie Driver
Het leven van moeder Ana is niet heel interessant, maar juist heel gewoontjes. Toch weet Minnie Driver te tonen waarom ze een Oscar-nominatie kreeg. Ze weet de kijker voortdurend te boeien, zelfs als ze simpelweg boodschappen doet in de supermarkt. Ze zet haar rol heel overtuigend neer, bouwt erg goed op naar de eruptie van emoties tijdens de akelige gebeurtenis en het is als kijker niet moeilijk om je met haar te identificeren, of je nu zelf zoiets hebt meegemaakt of niet. Helaas leunt de film te veel op het uitmuntende optreden van Driver, want verder kabbelt de film voort tot het interessante en indrukwekkende einde. Niet alleen zien we een emotionele confrontatie tussen twee heel volwassen geworden mensen, maar ook blijkt er een politieke boodschap onder alles te liggen die anders is dan je zou verwachten.

Take

Extra's:
Op de dvd is alleen de film te zien, zonder extra’s. Dat is erg spijtig in dit geval, want het lezen van interviews op internet waarin de regisseur meer uitlegt over de film, zoals bijvoorbeeld het feit dat Saul Gregor steeds tussen de latjes van een raam of door andere dingen omkaderd wordt, zijn erg interessant. Oliver heeft alles tot in de puntjes uitgedacht en het is zonde dat dat niet nader wordt uitgelegd, want deze dingen vallen lang niet allemaal op.
 
Conclusie
Take is een meeslepend drama dat vooral geleid wordt door het personage en geweldige acteerwerk van Minnie Driver, waardoor je als kijker goed wordt afgeleid van het feit dat er de eerste helft van de film maar weinig interessants gebeurt. Het kijken naar die langzame opbouw wordt gelukkig goed beloond met een sterk einde en een onverwachte politieke boodschap.

Te koop vanaf 20 september 2012.

Bestel bij Bol.com

Regisseur:

Charles Oliver

Cast:

Minnie Driver
Jeremy Renner

Genre:

Misdaad

Releasedatum:

18 juli 2007

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  98 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series