Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Top 10
Top 10 naaktscènes

Top 10 naaktscènes

Naaktheid is zo oud als de mens en daarom ondenkbaar op het witte doek. Wat zijn de meest memorabele naaktscènes?

De aanwezigheid van naaktheid in films kent een woelige geschiedenis vanaf de beginjaren van de film. Tegenwoordig gaan mannen en vrouwen bij bosjes uit de kleren tot groot genoegen van het publiek. In een top 10 van naaktscènes in films ligt het voor de hand om daarbij de erotische weg in te slaan. Echter, naaktheid in films houdt voor mij in dat zij in de film een waardevolle toevoeging is. Het welbekende functionele naakt.  Deze top 10 behelst daarom films uit alle genres en van alle geslachten.

10 - Borat (2006)
In niets minder dan een string paradeerde Sasha Baron Cohen als zijn alias Borat een paar jaar geleden over de Amsterdamse wallen. De hoerentoer was niets meer dan een publiciteitsstunt voor zijn nieuwste film. En wat voor een film? Borat maakt gehakt van de Amerikaanse cultuur en laat geen gelegenheid onbenut om de rednecks te shockeren. Iedereen die de film heeft gezien herinnert zich de bizarre scène tussen hem en zijn assistent Azamat wel. De lange bonenstaak Borat en de vadsige Azamat zijn verwikkeld in een curieus stoeipartijtje en rennen elkaar achterna het gehele hotel door. Dat zorgt voor flink wat opgetrokken wenkbrauwen, maar ook voor momenten waarop je je liever een uitzicht op een tropisch oord wenst, dan op het bilhaar van Azamat. Joost mag weten wat de functie van deze scène is, maar onvergetelijk is hij in ieder geval wel.


9 - The Dreamers (2003)
Niet voor iedereen weggelegd, en daarom op plaats negen, The Dreamers. De film vertelt het merkwaardige verhaal over een driehoeksverhouding tussen Isabelle, haar broer Theo en een Amerikaanse student Matthew. Beide heren verschijnen meerdere malen naakt voor het oog van de lens, maar het is Eva Green die alle aandacht naar zich toe weet te trekken. Uiteraard zijn er seksscènes in de film, maar er zijn ook scènes waarin haar naaktheid debet is aan het creëren van een absurdistische schijnrealiteit. Zoals de badscène waarin ze met schuimvlokken op haar borsten samen met haar broer het schaamhaar van Matthew probeert te scheren of de scène waarin ze topless en geamputeerd standbeeld imiteert. Genoeg materiaal om bij weg te dromen.8 - Turks Fruit (1973)
Paul Verhoeven staat, hoe kan het ook anders, maar liefst twee keer in deze lijst. Als eerste op plaats acht met de ‘rode bieten’ scène uit Turks Fruit. Niet omdat deze scène nu ontzettend romantisch of erotisch is, maar omdat het de relatie tussen Olga en Eric perfect symboliseert. De naakte Olga poseert voor een kunstwerk van Eric, maar ze moet naar de wc. Als ze heeft gepoept, schrikt ze omdat haar poep rood is. Eric heeft er geen moeite mee om zijn handen voor haar in de shit te steken, en komt zo tot de conclusie dat het de rode bietjes van gisteravond waren. Daarop steekt hij een rode bloem tussen haar naakte billen. Eén van de meest gedenkwaardige scènes in de Nederlandse filmgeschiedenis.7 - Eastern Promises (2007)
Vaker treden de vrouwen als lustobject aan en de mannen zorgen vaak voor comic relief zoals in Forgetting Sarah Marshall. Maar hoe zit dat met de sauna scène in Eastern Promises? Normaal gesproken bezoek je een sauna voor de ontspanning, maar Viggo Mortensen niet, die gaat graag een robbertje vechten. Mortensen verraste vriend en vijand door enkel gewapend met zijn ‘knots’ malafide Russen te bevechten bij hoge temperaturen. Het realistisch weergegeven gevecht en het knappe camerawerk zorgen ervoor dat we letterlijk en figuurlijk sterretjes zien. Een snoeiharde scène waar je zeker ballen voor nodig hebt om die te filmen.6 - Forgetting Sarah Marshall (2008)
Dat naaktheid niet hoeft te leiden tot seks wordt pijnlijk duidelijk in het fragment van Forgetting Sarah Marshall waarin Peter Bretter (Jason Segel) letterlijk voor lul staat wanneer zijn vriendin het met hem uitmaakt. Eerst heeft Segel nog keurig een handdoekje om, maar die valt zodra ook het doek van zijn relatie valt. Segel zachte buikje en treurende tampeloeres zorgen ervoor dat de man zwaar in het nadeel is in deze scène en leedvermaak is dan ook niet ver weg.  Voor wie denkt dat de scène is geschreven door een schrijver met een rijke fantasie, heeft het mis. Segel schreef het script zelf en baseerde deze scène op zijn eigen ervaring. Dat noemen we nog eens de naakte waarheid.5 - Eyes Wide Shut (1999)
Surrealistisch en impressionistisch is de scène uit Eyes Wide Shut te noemen waarin Bil Haford (Tom Cruise) de ‘grote’ ongenodigde is op een feest. Dat er geen sprake is van een kinderfeestje wordt duidelijk wanneer Bill gewapend met kostuum en masker de feestzaal betreedt. Twaalf figuren gekleed in pijen staan in een cirkel terwijl er een of ander ritueel plaatsvindt. Een kluitje andere mensen staan vanachter hun maskers toe te kijken. De scène is spannend en duister en net als Bil vraagt de kijker zich waarschijnlijk af: ‘Wat gebeurt hier in hemelsnaam?’. Maar zodra neergevallen pijen twaalf paar borsten ontbloten, weet je wel hoe laat het is: tijd om naar huis te gaan.4 - Titanic (1997)
Deze scène is hèt bewijs dat naaktheid zonder inmenging van seksuele handelingen behoorlijk opwindend kan zijn. Ter voorbereiding op deze scène liet Winslet bij haar aller eerste ontmoeting met DiCaprio haar jurk zakken om het ijs tussen de twee te breken. En dat lukt, want de scène is een moment van zwijgende erotiek, waarvan vele jonge meisjes geloofden en hoopten dat ze ooit zo’n moment zouden hebben. De lichtval op de voluptueuze vormen van Winslet en het schattige gestuntel van de gretige DiCaprio (wat overigens voor een deel improvisatie was), maken deze scène tot de een van de meest memorabele momenten van de film.3 - Basic Instinct (1992)
De nietsvermoedende bioscoopbezoekers waren waarschijnlijk net zo verbaasd als de aanwezige agenten in de verhoorkamer waarin Catherine Trammel (Sharon Stone) haar benen over elkaar slaat. “Zagen we dat nou goed?” En jawel, men zag het goed. Terwijl Michael Douglas Sharon Stone aan een pittig kruisverhoor onderwerpt, probeert zij hem af te leiden door op slinkse wijze te laten merken dat zij geen ondergoed draagt. De scène is inmiddels iconisch en heel Nederlands is trots op Paul Verhoeven die de preutse Amerikanen een poepje liet ruiken. Sharon Stone is echter minder trots. Zij claimt nooit te hebben geweten dat Verhoeven een dermate laag shot zou nemen, waardoor er meer te zien was dan ze aanvankelijk hadden afgesproken.

2 - Shame (2011)
Michael Fassbender windt er geen doekjes om in Shame. De eerste tien minuten maak je kennis met zijn karakter, Brandon, en zijn penis. Het ochtendritueel na een bezoek van een dame van lichte zeden verloopt grotendeels naakt en daarbij worden we eindelijk eens getrakteerd op een plassende man. Een handeling die Fassbender ook daadwerkelijk, zonder props, heeft uitgevoerd. Het gemak waarmee Brandon zijn huidskleurige kostuum draagt, zegt alles over de aard van zijn karakter. Hoewel er in de film ook genoeg vrouwelijk schoon te bewonderen valt, is het toch echt de mannelijkheid die hier een verpletterende indruk maakt. Fassbender begrijpt waarom: “I guess for woman it must be somewhat refreshing to not always have to see woman parading around and the guy always got his pants on.” Amen.

1 - Gia (1998)
Deze top 10 zou niet compleet zijn zonder een fragment van een actrice in evakostuum, wier lichaam wereldwijd wordt aanbeden door zowel mannen als vrouwen. Gia was oorspronkelijk bedoeld als televisiefilm, maar naarmate Angelina Jolies populariteit toenam, werden meer mensen nieuwsgierig naar de film. Daarom werd besloten om Gia aan het begin van de twintigste eeuw ook maar op de Europese markt uit de brengen. De film hoort op de eerste plaats in deze top 10, omdat het ten eerste het nakende lijf laat zien van een van ’s werelds bekendste en mooiste vrouwen. Ten tweede is de regisseur zeer scheutig geweest met de hoeveelheid naakt. De scène laat een compleet naakte, voorzien van KISS-kapsel, Angelina Jolie zien. Als een tijgerin in gevangenschap kroelt ze tegen een hek aan grijpt ze zich grommend vast aan de rasters. Dit alles wordt nog eens herhaald in slow-motion. Als klap op de vuurpijl voegt ook een naakte Elizabeth Mitchell zich bij de scène om deze sexy scène compleet te maken.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap