Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Ted - recensie

Ted - recensie

Een typisch Amerikaanse alles-komt-goed film.

De achtjarige John Bennett valt buiten de boot, zelfs de paria's in zijn buurt zien hem niet zitten. Op kerstochtend ontvangt John een aaibare teddybeer, en hij besluit te wensen dat ze voor altijd beste vrienden zullen zijn. Hierop wordt Ted tot leven gewekt met als gevolg dat deze nieuwgeboren beer John's ouders de stuipen op het lijf jaagt.Family Guy
Het grootste gedeelte van Ted speelt zich af in het heden, waarin de 35-jarige John (Mark Wahlberg) moet kiezen tussen zijn serieuze relatie met Lori (Mila Kunis) of zijn dierbare, van wietlucht blauwstaande vriendschap met Ted (Seth MacFarlane). Ted is grotendeels een geesteskind van Seth MacFarlane die vooral bekend is als peetvader van Family Guy waarin hij de stem van Peter Griffin vertolkt. MacFarlane verzorgt voor het eerst in zijn carrière de regie in een speelfilm en nam tevens verschillende producerende en schrijvende rollen op zich. De kijker kan dus enigszins verwachten welke humor MacFarlane in Ted etaleert. MacFarlane staat immers bekend om messcherpe absurde humor en een ingenieuze timing. De humor is dan ook de kracht van Ted. De dialoog tussen Ted en John staat bol van toespelingen op scheten, seks en andere ogenschijnlijk irrelevante dingen uit het dagelijks leven. Lori speelt hierin de spelbreker, die van John verlangt dat hij nu eens volwassen wordt.

Onwaarschijnlijk
MacFarlane's film lijkt op het eerste gezicht authentiek, de relatie tussen een teddybeer en een mens lijkt ronduit surrealistisch. In de eerste vijftien minuten van de film wordt echter verklaard dat Ted op jonge leeftijd werd beschouwd als een wonder, maar nu in de vergetelheid is geraakt. Deze plotwending lijkt wel erg opportunistisch; hierdoor kan Ted geportretteerd worden als een menselijk wezen dat in zekere zin geaccepteerd is door zijn omgeving. Dat is iets dat in ieder geval op deze wereld onwaarschijnlijk lijkt. Door Ted te vermenselijken, heeft MacFarlane zijn project niet geoptimaliseerd, hij had veel meer met Ted's verhoudingen tot de mensenwereld kunnen doen.Andere acteurs
De meest komische momenten uit Ted waren al zichtbaar in de trailer, met als gevolg dat de leuke scènes uit Ted als losse eilandjes om elkaar heen drijven. Dat geldt ook voor de rol van Rex (Joel McHale uit Community) die als handtastelijke baas van Lori een gigantische klootzak neerzet. Giovanni Ribisi (Donny, Boiler Room) treedt samen met zijn grootgeschapen zoon Robert (Aedin Mincks, The Hangover Part II) op als de akelige stalkers van Ted. Deze rollen leiden tot op zichzelf staande humoristische momenten die binnen het  verhaal plichtmatig ogen. De rollen van McHale en Ribisi lijken alleen in het script te zijn gewerkt om bepaalde gestes of dialogen te kunnen tonen. Daardoor lijkt Ted soms meer op standup komedie, dan op een coherente speelfilm.
 
Conclusie
Uitsluitend de scherpe humor lijkt in Ted centraal te staan. Alhoewel het verhaal beter had kunnen worden uitgewerkt en het geheel wat onsamenhangend lijkt, zijn het de zinsneden van MacFarlane die Ted onderscheiden van andere komedies.

Regisseur:

Seth MacFarlane

Cast:

Mila Kunis
Seth MacFarlane
Mark Wahlberg

Genre:

Komedie

Releasedatum:

13 september 2012

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
 • Speelduur:

  106 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap