Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Bait - recensie

Bait - recensie

Haaien blijven tot de verbeelding spreken in films. Zo ook in deze Australische tegenhanger van Shark Night 3D.

Josh is een strandwacht in een Australisch kustplaatsje, waar hij samenwerkt met de broer van zijn vriendin. Op een dag gaat het gruwelijk mis wanneer er een haai opduikt. Josh doet er alles aan om iedereen uit het water te krijgen, maar hij kan zich niet verstaanbaar maken aan zijn collega strandwacht, die op een plank aan het surveilleren is. De haai valt aan en er is niets wat Josh kan doen.  


Verslaving
Het is stress voor zijn relatie en als we Josh terug zien is die dan ook over. Zijn ex-vriendin is verhuisd en heeft daar een andere kerel ontmoet. Dat wordt Josh pijnlijk duidelijk wanneer ze ineens terug is samen met haar nieuwe vriend in het winkelcentrum waar Josh in de tussentijd werkt. Jaimie is een jonge dame die een vervelende verslaving heeft. Ze kan het maar niet laten om spullen te stelen, tot groot verdriet van haar vader Todd, die als agent werkt in het stadje. Wanneer ze weer eens aan het stelen is in het winkelcentrum, verschijnt hij ten tonele, niet wetende dat er op dat moment een overval beraamd wordt door Doyle en diens partner. Wanneer de overval in gang is, gebeurd echter iets waar niemand rekening mee had gehouden: een tsunami overspoelt het gehele stadje en de mensen in het winkelcentrum die het overleven, staan ineens voor een hele andere uitdaging. Alles is ondergestroomd, het water blijft stijgen en tot overmaat van ramp zitten er haaien in het water.
 
3D haaien
Dit jaar was er al eerder Shark Night 3D te zien, dat inhaakte op het succes van Piranha 3D en diens opvolger. Deze Australische productie tapt ook uit hetzelfde vaatje en net als Shark Night 3D levert dat geen fantastische film op. Het 3D effect wordt redelijk subtiel toegepast met af en toe een effectje wat bedoeld is om je te laten schrikken. Echt veel voegt het helaas niet toe. Ook de acteurs in Bait lijken wel van bordkarton. Ze zijn ook totaal niet interessant en het is lastig om sympathie voor ze te hebben. Of dat de bedoeling is geweest van de makers is niet duidelijk, maar lijkt onaannemelijk.Hondje
De enige acteur met een beetje uitstraling is Julian McMahon die de rol van Doyle vertolkt, maar hij is wel voornamelijk de booskijkende slechterik. Het personage waar nog enige binding mee mogelijk is, is een klein kefferig hondje, die in het begin mateloos irritant is, maar uiteindelijk toch wat sympathie krijgt van de kijker. Regisseur Kimble Rendall heeft met Bait zeker geen meesterwerk neergezet. De film zit dubieus in elkaar en is een flauw aftreksel van films als Jaws en Deep Blue Sea. Nergens heeft Rendall voor echte spanning weten te zorgen, wat het minstens net zo over the top zijnde Piranha duidelijk wel lukte. Het script is ook niet echt van een topniveau, waardoor de acteurs ook maar weinig van de film kunnen maken. 
 
Conclusie
Bait 3D is niets meer dan een flauw tussendoortje. De acteurs kunnen weinig toevoegen aan het script wat rammelt aan alle kanten en wat heel slecht in elkaar is gezet door regisseur Rendall. Het verhaal had nog best interessant kunnen zijn, maar zelfs de visuele effecten slaan op sommige momenten de plank finaal mis.

Regisseur:

Kimble Rendall

Cast:

Xavier Samuel
Sharni Vinson

Genre:

Horror

Releasedatum:

20 september 2012

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
 • Speelduur:

  91 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...